Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (753)

plakát

Barva vítězství (2016) 

Nádherný sportovní, historický, životopisný strhující příběh o mladém černochovi, který se díky svému běžeckému talentu účastnil Olympijských her v Berlíně v roce 1936 a ukázal náckům, že nejsou se svou arijskou rasou nejlepší. Každopádně je ve filmu zobrazeno mnoho tehdejších prvků, jako hospodářská krize, velký pokrytecký rasismus v USA, sportovní vytrvalost, odhodlání a píle, dále okázalé dobové faktory předválečného Berlína a také slavná osobní Hitlerova kameramanka Leni Riefenstahl (díky ní jsou skutečně zachované krásné dobové filmy z Olympiády 1936) nebo na pozadí Joseph Goebbels, kvůli jehož hereckému obsazení dávám nakonec 4 hvězdy, na tom si na můj vkus nedali tvůrci záležet a je to opravdu škoda. Závěr filmu je velmi výstižný a ukazuje jednu věc - kdyby se v USA dostali k moci nacisté, bylo by to přinejmenším stejné ne-li horší. Vše je jen o lidech. Byli prostě zlí i hodní Němci.

plakát

USS Indianapolis: Boj o přežití (2016) 

Pěkný a dojemně natočený vzpomínkový film na vojáky, kteří se zasloužili o převoz atomových bomb připravené na Japonsko. Bohužel kvůli utajení neměli žádnou ochrannou flotilu a po zasáhnutí torpédem si prožili peklo na pustém oceánu. Ve finále ještě Americká justice potřebuje oběžního beránka na kterého by to hodila. Stopáž delší, triky nejsou na jedničku s hvězdičkou, přesto se mi v určitých pasážích svíralo hrdlo a velmi jsem cítil s vojáky, kteří si to skutečně prožili a zasloužili si tak v boji proti Japonské tyrani a útlaku. Jednoznačně za 4 hvězdy a nemusím ani dodávat, že ty tři už jsem dával mnohem, mnohem větším filmových béčkům a sračkám v jistém úhlu pohledu. Někdy si tak dumám, zda by bylo pro zdejší filmové Einstainy větší peklo plavat na prkně mezi lidožravými žraloky nebo si vzít těhotnou přítelkyni od kamaráda, který jim umře před očima na širém oceánu......

plakát

Grizzly zabiják (2015) 

Sice to zapadne mezi ty nízkorozpočtové béčka, ale ruku na srdce....natočené to bylo dobře a těchto mědvědích filmů je jako šafránu, myslím, že scény útoků nebyly odfláklé a celé to krásně nabíralo na obrátkách až do skvělého závěru. Já se dobře bavil a rypouši holt mají smůlu :)

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Za mě asi nejlepší díl z triologie Očisty. Mělo to šťávu, sympatické hrdiny, správnou zápletku a děj. Dobrá podívaná.

plakát

Dvojníci (2016) 

Moc příjemná odlehčená komedie. Sokol fakt bavil.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Pokud někdo čekal western a divoký západ, tak by si měl dát ledovou sprchu! Tohle je slušně natáhnutej kanibálskej thriller, který mi sedl jak třešinka na dortíček. Skvělé, podařilo se! A rozhodně tu sedlo umístění děje do 19.století více než když si James Bond hrál na spasitele v Kovbojové a vetřelci, za mě spokojenost.

plakát

Kolonie (2015) 

Výborné drama z latinské ameriky dle skutečných avšak odporných událostí za vlády Pinocheta v Chile. Finále je strhující a herecké výkony Emmy i Daniela jsou na jedničku. Mimojiné, kdo z vás by chtěl mít takového šéfa jako Lena? Já tedy ano :) Naposledy jsem při podobné situaci držel palečky u konce filmu Argo.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Nejlepší zpracování Knihy džunglí jaké jsem kdy viděl. Nádherné zvířatka a dojemný příběh, který nezkazily ani počítačové efekty 21.století.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Druhý díl předčil má očekávání, naprosto excelentní a s mistrovským zakončením. Sice mě mrzí, že každý druhý lepší horor zneužívá bezmoc malých dětí, ale trošku tro spravili s nádechem krásných songů Elvise a Clash :)

plakát

Tajemná odhalení (2013) 

Zcela náhodně viděno v TV a je nutno dodat, že napětí ke konci je velmi stupňováno a do poslední minuty nemáte jasno, co se vlastně stalo. Tu velkou zoufalost a beznaděj, kdy rodič nevi, co je s dítětem pochopí opravdu jen ti co mají děti.