Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi přišel napínavější a více vygradovanější, třetí má politický nádech,obsahuje více šíleností a jsou dostupné lepší rekvizity. Je zde poměrně spousta akce, ale většinou ji tvoří střelba, takže se spíše ukojí fanoušci přestřelek než hororáří zaměřující se na efektivní úmrtí. Plusem je opět Frank Grillo, který je sympaťák, kterému akce není cizí a třešničkou na dortu je Nazi záporák, s kterým si střihne slušný fight na nože. Krev zde je, ale vzhledem k tématu a počtu zabijáků jí mohlo být podstatně více. Z traileru jsem byl unešený více, samotný film na mě neměl až tak zvrhlý dopad, jakým působil trailer, přesto se jedná o sérii, která má na to se řadit mezi konkurenty jako Saw či Final Destination. Dalším dílům se vůbec nebráním, letos Purge v topce snad bude byť doufám spíše ke konci žebříčku. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 1/10. 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Očista nemá nějaké zásadní ambice, prostě pitvá nápad, který před lety scénárista a režisér James DeMonaco vymyslel (a ruku na srdce, ač přitažený za vlasy, velmi účinný nápad). Za málo muziky natočil v podstatě komorní kousek a pak pochopitelně rozmáchlejší pokračování, ve kterém se lidé po dobu dvanácti hodin spolehlivě vybouří, zastřílí si, setnou pár hlav, jiné rozmašírují kladivem, přejedou pár bezdomovců, zapálí několik zabloudivších jedinců a po zbytek roku bude v ulicích v otázce kriminality klid. Znovu to má (stejně jako jednička a dvojka) velmi slibný rozjezd. Mstitelé i lovci v maskách se chystají, město pomalu usíná, poznáváme několik docela zajímavých postav. Všichni navíc moc dobře vědí, že točí béčkovou zábavu, ve které má stříkat krev a černošské „dámy“ s automatickými puškami mají vypadat zatraceně cool. A to se i daří. Režisér a jeho tým si vyhráli s vizuální stránkou, potěší bizarními maskami a kostýmy, chrlí řadu solidních nápadů. Jenže celé se to točí okolo šéfa senátorčiny ochranky, kterou jest třeba zachránit, protože hodlá skoncovat se vším, co Očista přináší. Občas se vrhneme do politického komentáře, občas to zkusíme s „velkými“ myšlenkami a tím pádem nešťastně ztrácíme onen zvrácený feeling a radost z béčkové podívané. Když tedy postavy navážno řeší politické pozadí, jdeme zákonitě o úroveň níž. Což zamrzí. Síla námětu je totiž někde krapet jinde. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. V Očistě by postavy neměly přecházet z jednoho dílu do druhého. Nechtěl jsem ve trojce koukat na postavu z dvojky. Jen o to víc to kazí celý dojem a pocit. Původní nádech hororrového strachu a napětí je naprosto úplně pryč, už zůstal jen akční thriller se silně politickou zápletkou. Škoda těch nasraných holčin z obchodu, ta mladá černoška s drdoly byla jediná postava z celé série, které jsem její zlobu a vnitřní temnotu opravdu věřil. Škoda, že to byla jen bezvýznamná vedlejší linie. Takhle série je prostě k hovnu. 0.5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

DeMonaco si už svoje vybral skvělou dvojkou a bohužel se mu nepovedlo nedostatky z ní vylepšit, ale spíš prohloubit.Jestli mi na dvojce vadila velká dávka politiky, tak už z názvu mi mohlo být jasné, že tady to bude ještě horší.Třetí díl má v sobě sice pořád tu zvrhlost, tu atmosféru a šílenost oné pro dnešní svět (zatim ještě) noci Očisty, ale z města a opravdového průběhu děsivé očisty se dostáváme od přestřelky k přestřelce, kdy senátorka a její guard sledem šíleně nepravděpodobných náhod přežijí útok za útokem a vždycky někam přijdou, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky, zjistěj že jsou prozrazeni, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky a tak dokola s příměsí více či méně nesympatických, zapomenutelných nebo nesnesitelných postav.Nejvíc mě iritoval ten gang negerskejch barbín.Aspoň že jejich sejmutí bylo opravdu vynikající.Škoda, jako finále bych si to představoval lépe napsané, více atmosferické a lépe zahrané.Místo hororu a akce máme náboženský plky, politiku, niggas a akci.Po vynikající dvojce určitě zase krok zpátky, ve všem.55%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Natáčalo sa vo Woonsocket, štát Rhode Island, USA. (beso74)
  • Ve scéně, kdy Otci Zakladatelé stojí u oltáře, má senátorka Charlene 'Charlie' Roanová (Elizabeth Mitchell) roubík v puse, ale poté, když je záběr na Caleba Warrense (Raymond J. Barry), už ho v puse nemá. (řánys250)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama