Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Vysoce kvalitní seriál, který se natočí tak jednou za deset let. Výborná myšlenka hned od začátku, skvělé propracování, herecké výkony, napětí a neustálá návaznost, při které litujete diváky, co musí čekat týden na další díl. Každému doporučuji tento seriál shlédnout a proniknout tak do vězeňského prostředí spolu s našim hrdinou a jeho kumpány, kteří plánují útěk, jenž visí občas jen na vlásku a vše vyvrcholí nečekaně a hraje se pak už ve finále jen o minuty. Tvůrci zaslouží velké uznání a bohužel musím vytknout jen zcela odlišné prostředí v dalších následujících seriích, ale věrný zůstanu. Bravo! Povedlo se na jedničku!

Tři králové

Tři králové (1998)

Toto dílo řadím mezi nejlepší kousky ohledně protektorátní doby, kterých je u nás jako šafránů. Tento sedmidílný seriál zachycuje převážně osudy známých legendárních českých odbojářů zvaných taky jako Tři králové. Po celou dobu jim je v patách Gestapo a tak o napětí a dobrodružství není nouze. Josef Carda jako dvojitý agent exceloval se svou vystříbřenou češtinou spolu se šéfy Gestapa, kteří taky váleli německy tak dobře, že nám jsou napomoci titulky v určitých pasážích. Bohužel tento poklad se objeví v TV tak jednou za 8 let zcela nečekaně a opravněnému vydání na DVD si z mých neznámých důvodů nezasloužil. Nerozumím tomu proč. Určitě by historikové našli nějáké chybičky, ale dech temné doby za protektorátu na Vás zavane zcela určitě a přiblíží osudy několika lidí, kteří pomohli k záchraně našeho státu a národa před utlačením nacistického režimu. V podobném duchu jsou natočeny ještě např. Operace Silver A nebo I ve smrti sami, ale ty se vztahují k jinému tématu.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Naprosto luxusní seriál, který předčil mé očekávání. Škoda jen toho, že měl šest dílů, ale prej bude další série!

Průměrňákovi

Průměrňákovi (2009)

Moc příjemný a úsměvný seriál, pro ty, co žijí v rodinném životě a mají děti, to platí dvojnásob! Po shlédnutí druhé série dávám plný počet!!

Gomora

Gomora (2014)

Kdo viděl Suburru, musí vidět i Gomoru :), ale teď vážně, zajímaly mě další díla od Sollimy a Gomorra mě naprosto pohltila. Těch 12 dílů uteklo jak voda s grandiózním finále a nyní už si dávám druhou sérku, mohu jen doporučit! Připisuji, že druhá sérka je ještě lepší než první, postavy se vybarvily, děj se rozvinul do šílených zvratů a napětí by se občas dalo krájet. Už se těším na třetí sérku!

Matrjoški

Matrjoški (2005)

Zcela náhodou jsem přepínal programy a zahlídl kousek druhého dílu druhé série Matrjošek, což mě donutilo k tomu, abych se podíval na celou první sérii, která mě chytla a bavila po více směrech. Vše začíná daleko na východu, kde si členové zločineckého gangu vybírají naivní děvčata pod záminkou dobrého výdělku na tancování v Evropských diskotékách. To, že se nebude jednat o tanečky, je jasné od první chvíle a je do nebe volající, že i některé děvčata, které byly varovány okolím po tom skočily. Zanedlouho poznávají pravou tvář své budoucí kariéry a úmysly svých nových pánů. Tito bossové s bílým masem byli vybráni velice pečlivě a své role hrají opravdu okázale. Snad nejlepší je výkon Petra Van den Begina, který oplívá nejvyšším IQ a vede celou bandu a řeší problémy po dobrém i po zlém. Nejednou jsem čuměl na bednu s otevřenou hubou anebo naopak jsem se smál jak u Mr.Beana, když jsem poslouchal ty jejich hlášky. Seriál je podán upřímně, syrově a celé je to takové sociální a hodně dramatické, takže ne každý to vsákne, když si ve finále uvědomí, že se to děje každý den a pro některé mladé dívky tato zkušenost bohužel končí i smrtí.

Svět ve válce

Svět ve válce (1973)

Jeden z nejlepších souborů dokumentů z 2.světové války. Nádherně tématicky rozlišené.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Joooo, naprosto suprové překvápko pro mě v novém roce! Po Prison Break zatím druhý Nej seriál, který mě dostal a těším se na každý nový díl. Tři série jsou hotové a čtvrtá se má natáčet. P.S. Jen si říkám, kdo vymyslel tento název a jestli váhal mezi Pikovým tátou či tím Perníkovým tátou :-) Všem doporučuji, kteří mají rádi napětí, kladného hrdinu, který je ochoten obětovat vše pro rodinu a drsné prostředí ulice vs. pohodlíčko u rodinného krbu.Yo!