Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Mnohokrat se mi v zivote potvrdila hlaska z filmu: "Zivot je jako bonboniera...." Forrest Gump je jeden z mala filmu, ktery lze sledovat opakovane a neomrzi.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Skvely film postaveny zejmena na dokonalem herectvi Toma Hankse. Vymyka se, krome mysteriozniho prvku, i z tvorby Stephena Kinga. I vyber hudebniho podkladu se podili na tom, ze divak se necha prenest o nekolik desitek let zpatky a uveri i tomu, ze lze ozivit mysku se zlomenou pateri....

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nejlepsi film z dosavadni svetove tvorby. Majstrstyk scenaristy, skvele vykony hercu, minimalisticky (a tim verohodny) projev herce v hlavni roli, skvela kamera, naprosto dokonale nacasovani zlomu v deji... Spolu se Zelenou mili skvele duo z vezenskeho prostredi.

Pojedeme k moři

Pojedeme k moři (2014)

Nebojím se napsat, že první film Jirky Mádla je stejné zjevení, jakým byl před téměř 20 lety první film Saši Gedeona "Indiánské léto". V obou případech naprosto nový způsob vyprávění, nový druh snímání. Nápady v titulkách připomenou stejně nápadité titulky Amálky z Montárny (=Amelie z Monmartru), nechybí humor, jakož i věrohodné scény dramatické, ale i emotivně silné situace, při kterých se mým sousedkám v kině objevily slzy na tvářích... Tím, že už 20 let amatérsky nahrávám a v posledních 12 stříhám (od Pinnaclu az po Edius), jsou mi blizke "amaterske" napady hlavniho hrdiny. Ocenuji profesionalni herce (napr. O.Vetcheho, M.Táborského), jak dokázali upravit své obvyklé herectví do polohy obyčejného člověka nachytaného kamerou, že se tedy může a dokonce "musí" dívat do kamery, ač je z normální praxe zvyklý na opak. Troufám si tvrdit, že hned z kraje roku 2014 se zrodil velký favorit na několik Českých lvů a dokonce jsem přesvědčen, že právě ono vypravěčsko-technologické inovátorství by mělo tento film nominovat do patřičné kategorie na Oskara. Určitě má mezi filmy v neanglickém jazyku velkou šanci na úspěch.