Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (608)

plakát

Hellraiser: Inferno (2000) 

Jednička má své kouzlo a dozajista je to její zásluha, že Hellraiser si zasloužil tolik pokračování, ale bohužel mi tak něco k těm pěti hvězdičkám chybělo. Tady se nezdráhám je dát a obávám se, že lidi tento film zbrkle soudí jen proto, že už je pátý v pořadí. Ano trochu se odklání od původního sekání, nadměrného množství krve a retro efektů, ale mě to prosttě bylo příjemné. Pan pekel trochu zbrzdil a dopřává svým obětem trochu kreativnější formu utrpení než jsou pouze a jen háky na řetězech a mírná proháněčka po labyrintu pekla. Tato nová forma a celkem příjemná forma mučení, kdy člověk musí všechno to utrpení znovu a znovu v různých obměnách zažívat stále dokola. Pokud je urpení stále, učinky nejsou tak ničivé jako když přichází ve vlnách. Podstatné je, že to končí tak jak horor končit má a zlo není poraženo a jeho síla není ani zpochybněna jako tomu bylo ve čtyřce.

plakát

Hellraiser III: Peklo na Zemi (1992) 

Hellraiser a jeho znovu povstání z demonické sochy. Jo ta socha byla dobrá, ale oproti prvním dvoum dílům je to dosti slabé. Mnoho opravdu hluchých míst beze šťávy. Konec průměrný, nový démoni se mi zdá nemají takový styl jako měli jejich předchůdci. Cdčkovač a kameraman, to už je trochu zbytečně kýčovité a ta kuřačka, nevím kdy byla horší zda živá nebo po smrti. Když nad tím tak přemýšlím byl to hooodně slabý horor s pár výjmečně světlými okamžiky (ta socha se mi celkem líbila).

plakát

Hodina vlků (1968) 

Velice příjemné tápáni v ději, které není ani tak tápaním jako naprostou ztrátou. Děj je nastíněný někde v pozadí (pokud ho mermomocí potřebujete myslím, že se dá ve filmu odhalit) a zápletka si myslím není pro diváka zas tak důležitá jak film jako celek. Scény jsou koukatelné, film má atmosféru. Nejvíce jsem se pobavil u komentáře uživatele Bishopa, který očekával film o Upírecha a vlkodlacích. Já jsem neočekával, věděl jsem, že tenhle režiser si zjískal mnoho fanoušků a těšil jsem se co mi naservíruje. A musím uznat jsem nad míru spokojen. Dokonce to má i velice příjemný konec. Opět jeden z filmu, který je starší než já a speciálních efektů prakticky nepoužívá, ale je Atmosferický, což většině novodobých hororů chybí. (PS: No hororů... Tento film bych považoval spíše za drama.)

plakát

Hellraiser II: Svázaný s peklem (1988) 

První polovina filmu je skvělá. Říkal jsem si, že snad i lepší než první díl. Psychiatrická léčebna, blázni, šílenej doktor. Dokonce musím uznat, že mě potěšilo i rozvedení děje s kostkou, která v prvním dílu neměla moc výnam. Efektů je více a zdá se mi, že nebyly tak šíleně kýčovité jako finále prvního dílu. Respektive jich v tomto dílu bylo více a tak možná si začínám na ty retro efekty zvykat. Záminka hledání vlastního otce je absurdní, když sama ví co z pekla zatím vylezlo, tak by tatínek, který píše vzkazy krví asi nebyl o moc lepší si myslím. Bohužel ve filmu se vyskytlo něco co mě velice zklamalo a to bylo grand finále celého filmu. Bylo to veliké sklamání, tak rychle zpochybnit zlo tej sympatickej partičky, udělat rádoby rychlokvašeného nového superzáporňáka, no a zbytek opravdu už bez komentáře. Za tři by však bylo malo v porovnání s množstvím opravdu průměrných hororů, které při mem hodnocení třemi skončili.

plakát

Hellraiser (1987) 

Hmmm.. Rok 1987 přivedl na svět pěkné monstrum. A dokonce ne jen jedno. Tahle bandička je mi celkem sympatická. AAtmosféra je hustá, děj má spád. Bohužel jak tomu u některých starších hororů bývá nedostatčné efekty té doby, kdy film vznikal film dosti hyzdí. Dalo se to udělat i bez efektů (tím myslím opravdu efekty v závěru filmu), takhle s odstupem času to působí bohužel až příliš komicky. Další drobný problém shlávám v oné kostce, v dnešní době známe z filmů Transformers a nebo také jako rubikovou kostku :-)... Jako hlavní příčinu a řešení všech těchto demonických problému mi to příjde jako trochu málo. Soudit však film pouze podle konce by nebylo fér a tak s přihlednutím k sympatickému roku vzniku tohoto filmu dávám krásné 4 hvězdy a hned jdu shánět další díly...

plakát

Warrior (2011) 

Já si říkal, že bojové drama prostě nemůže mít takový úspěch. Ano jsou zde propracované motivy k boji, je zde složitá rodiná situace a dokonce i vhodné herecké obsazení. Pořád však film spěje k závěrečnému boji, který už od dob Rockyho se snaží hrát si na něco jiného než jenom na boj, ale jde tam o ten boj a většina diváků se na bojové filmy dívá kuli tomu boji. Boj na jednu ránu je tak maximálně kuriozita na youtube, ve filmu o to žádný divák nestojí!!! K hodnocení - nikoli lepší než Rocky :-) ale také ne horší než Rocky V. (O týden později: Ano film mi leží v hlavě, ale podobným způsobem jako Grand Torino... Nevidím v něm nic světového, prostě jen další bojové drama, které se mi zdá se všemu důležitému vyhýbá a snaží se vypadat zajmavě (krize mezi bratry, krize mezi dětmi a otcem, nezahojená křivda z války) a koukatelně... A lidi mu to žerou. Každy ví, že se nakonec bráchové potepou a dokonce je i jasne který vyhraje. Ale nikdo neví čím vším se tvůrci pokusí oddálit závěrečný boj. Hromadou prázdných scén, které ač se snaží být emotivní. Jediná myšlenka, která stojí za zvážení je ta, zda opravdu někdy existuje zlom, kdy si někdo nezaslouží žádné odpuštění. Pokud to zubaté zvíře už nekouše a mi mu to vracíme tak jako ono se chovalo dříve k nám nejsme o nic lepší než to zvíře. Snad tohle je nejvýznamější myšlenka celého filmu, ale proto si možná zasloužila byt rozvedena a ne ututlána někam do ztracena na úkor špatných bojových scén a nic neříkajícímu finále.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Špatné, velice špatné. Film, který mohl být kultovním (to mohl být každý druhý film, kdyby vždycky někdo něco nespackal) sklouzl hodně nízko. Napomohli tomu věci jako nevhodný nejlepší kamarád z dětstvím, naprosto trapný rádoby znalec upírů, hlavní hrdina vhodný max do teen komedie i s tou herečkou, která tu s ním hraje (Waw, nová Amy Smart připadá mi). Konec ala happy end je trapný a v dnešní době hororů již přežitý. OK uznávám tohle nebyl horor ale hororová komedie. Která je však na přízvisko hororová příliš moc komická a na žánr komedie příliš trapná. Nevím čím to je, ale tvůrce prostě asi nevěděl zda natočit horor či komedii a pokusil se to spatlat do hromady, bohužel už delší dobu vím, že spojení těchto dvou žánrů nefunguje a pro mě je nežádoucí. Díky efektům a sem tam nějakemu litříku krve navíc se člověk zas tak nenudí při skoukávání, ale obávám se, že většina diváků, stejně jako já nebude toužit po brzkém znovushledání s tímto filmem,.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Opravdu je příliš zbrklé považovat tento film pouze za horor. I přes děti v hlavních rolých je ve filmu tolik emocí, že stovky rádoby srdce rvoucích romanťáků se můžou jít zahrabat. Dívka v hlavní roli je naprosto skvělá. Film je natočen podle knihy? Sem s ní tohle si chci přečíst!!! A určitě v brzké době ještě několikrát shlédnout! Shlédnuto již několikrát - názor neměním. PS: Knihu už mám v knihovně, čeká na přečtení - už i přečtena - celkem zarážející kontrast, film je oproti knize ještě velice čistý a jasný. Kniha poměrně detailně popisuje temné a odporné prostředí v kterém se děj odehrává.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Cool! :-) Tak takhle by to šlo. Zvraty v ději, překvapivá zápletka, šokující konec. Oběť pro lásku, kterou ostatní nedokáží pochopit. Scény jak dojímavé tak kruté. Film který není těžké uchopit, ale má toho mnoho co nabídnout.

plakát

Survive Style 5+ (2004) odpad!

V dosti komentářích se hodně uživatelů ohání surealismem. OK. Tak asi nejsem surealista. Ano Japonské filmy mohou mít něco do sebe, ale stejně tak ani nemusí. Asi jsem uvíznul v nějake slepé uličce, ale žena zabitá na deset způsobů mi vtipná nepřipadá. Obvzláště když vlastně z onoho zabijení vidíme vždy jen muže s cigaretou. Nejde vlastně ani tak o to zabijení jako o toho kouřícího muže. Dějová linie s hypnotizerem, který zhypnotizuje nějakeho otce od rodiny je dobrá tak maximálně do simpsonů, kde se tomu člověk ještě možná zasměje. V hraném filmu mi to přišlo spíše k pláči. Ano, tento film má svá světlá místa, jako krásné japonky, pár, ale opravdu zoufale málo vtipných scén, jako třeba učitelka hodnotící své žákym, kamarádky povídající si v bistru. No a ona výnálezkyně super trapných reklam? Ano ty reklamy co vymyšlela byly sice trochu vtipné, jako jsou občas i každodenní reklamy na komerčních televizích. Žádný vytříbený humor jsem v nich neobjevil, spíše se po druhém schlédnutí filmu domnívám, že jsem dospěl k závěr, že bez pořádneho množství blíže nespecifikovaných množství drog by podobný škvár nemohl vzniknout. Come Baby, come come baby, alias gay zápletka. Ano vtipná, ale asi tak do doby několik desetiletí zpátky, nyní nevtipné, trapné... Prostě jeden z typu vtipů, který se nedá vykládat stále dokola. Tento fil by si možná v porovnání s jinými filmy,k teré jsem hodnotil jako odpad zasloužil vyšší hodnocení, ale nemohu si prostě pomoci. Nelze prostě dát hvězdu Japonskému filmu, za amerického nájemného vraha, to nejde.