Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl na pátý díl Hellraisera nahlížet v rámci hororového žánru, musel bych říct, že žádný velehit to není. Ovšem v rámci Hellraiser série je to rozhodně vysoký nadprůměr. Pravda, nemám moc co srovnávat. Jednička je naprosto vynikajicí, dvojka už o něco slabší, ale pořád výborná, trojka je průměrná, čtyřku jsem přeskočil a od šestky dál mně tahle série už absolutně nezajímá a nemám zájem vidět jakýkoliv následující díl. A jako samostatné dílo (navíc na video) je to taky zatraceně dobré a vlastně ani nevadí, že to s minulými díly nemá téměř nic společného a skvěle funguje samo o sobě. Pinhead se jen mihne (je tam max minutu, ale spíš míň), ale šlape to i bez něj. Příběh je dostatečně napínavý, atmosféra velice silná, Cenobité, když už se objeví, nepůsobí jako směšné komické figurky (právě naopak), herci byli skvělí (Craig Sheffer zejména) a Scott Derrickson už tenkrát ukázal, jaký talent v něm dříme. Pravdou tak zůstává, že tenhle díl by si klidně zasloužil kina, na videa je ho fakt škoda. Fakt je to hodně, hodně dobrej díl a já si ho užil. 75%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Napodruhé jsem tomu už přišel na chuť. Ta noirová atmosféra má cosi do sebe a posun do jakési hororové detektivky tomu naopak přidal. A Cenobiti tady mají asi nejdůmyslnější vizáž z celé série. Pro mě neznámý Craig Sheffer podává soustředěný herecký výkon, škoda jen letmého mihnutí se fešáka Pinheada. A možná i díky produkci zkušených bratří Weinsteinů působí tento díl nejfilmověji za poslední tři pokračování, direct-to-video si snad ani nezasloužil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší hellraiserovský sequel, i když paradoxně s původním Hellraiserem nemá skoro nic společného. Tento film se vydává úplně jinou cestou. Soustředí se hlavně na psychoteror a Cenobité (zde velmi povedení mimochodem) a mučení se objevují jen v náznacích. Je velká škoda, že Scott Derrickson pracoval s přiliš mnoho motivy (klasická hellraiserovská mytologie, noir detektivka, na konci dokonce filosofování o pekle), například scéna s démonickými kung-fu kovboji je jak z jiného filmu. Prostě se to tam nehodí. A tak je to vždycky když už se vybuduje solidní atmosféra přijde něco co ji pohřbí, dalším ukázkovým příkladem je palba brokovnicí do (asi) zombie rodičů. Herecká sestava je na video film solidní. Craig Sheffer tu vypadá jak dvojník Tima Robbinse, Nicholase Turturra bych tu už vůbec nečekal a James Remar je béčkový kulťák. Po kacířsky debilní čtyřce je to markantní zlepšení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I po letech je tohle film, který mě dokáže znepokojivě zasáhnout, a jsem si jistý, že je možné ho s klidem považovat za jeden z nejlepších dílů celé série. Mimo jiné je to i proto, že se Pinhead objevuje v podstatě až v závěru a má podobu onoho našeptávače, který nakonec všechno rozlouskne. Tohle se prostě povedlo scenáristiky i režisérsky, stejně tak i herecky. Na první pohled nemusí ohromit, ale až snímek dokoukáte, jeho dopad na vás bude znát. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama