Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Pán času

Pán času (2005)

Seriál o cestovali časem a vesmírem, který si nechává říkát Doctor. Cestuje v modré budce, která je zevnitr větší než zvenku. Potkává obyčejné lidi, některé si bere s sebou jako své společníky. Původní seriál je z roku 1963. Samozřejmě se mnohé změnilo (scénář, kostýmy, kulisy, zlepšení vizuálních efektů), ale hlavní linie je stále stejná - Doctor podniká mnohá dobrodružství, zachraňuje Zemi i jiné světy (a to i několikrát za celou jejich historii). Je to scifi seriál, který má své kouzlo. Tohle pokračování můžete sledovat i přes to, že neznáte ty starší série. Nijak to příběhem nenavazuje. Staří nepřátelé se sice objevují, ale v lepším kabátě. Někdo si může říct, že jsou trapní, ale nemůžou je přece změnit úplně jen proto, že jsou v dnešní době trapní... To je nesmysl. Seriál je zábavný a obsahuje ten slavný britský humor:). Dřívějším tvůrcům musím pochválit myšlenku toho, jak pokračovat i bez původního herce. Prostě Doctor regeneruje. Změní se herec, Doctor změní tvář. To je základní věc, kterou je dobré znát. Jinak je seriál zábavný, výběr herců je bezchybný a je stále více napínavý. Mimochodem podotýkám, když nejste fanoušci scifi, tak se vám to pravděpodobně ani líbit nebude. I když znám pár lidí, které jsem na tento seriál nalákala (nejsou zarytí fans scifi) a hodně se jim to líbilo. Seriál je delší záležitost a je třeba vidět aspoň celou řadu (neli dvě) na to, abyste mohli říct, že je to děs/super. Protože tento seriál obsahuje i hlubší dějovou linii.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008)

Tento serial me po velmi dlouhe dobe tak bavil. Hltala jsem ho od zacatku az do konce (4.rady). Nejen, ze se dobre rozvijel po dejove strance, ale i co se tyce vztahu. Ktery serial tohle muze nabidnout? Je jich opravdu malo. A hlavne: zvrhly humor Waltera:D. I mezi nechutnostmi se zasmejete:D

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

V jistém smyslu spin-off Stargate SG1. Lidská rasa ze Země se jen tak nenechá zastrašit okolním vesmírem a podniká expedici do jiné galaxie - Pegasu. Do původního domova Atlanťanů, stavitelů bran. Podle mého názoru velmi vydařený seriál. Řekla bych v některých momentech dokonce lepší než původní SG. Setkáme se zde už se známými tvářemi z SG, ale poznáme i nové, samozřejmě i z tamního obyvatelstva. Krásná Atlantis skrývá mnohá tajemství, ale galaxie Pegasus bohužel i obrovského nepřítele - Wraithy. A nejen je. Rozhodně nečekejte, že se tam objeví postavy povahově podobné těm z původní SG. A to by byla i chyba. Kopírovat to, co už je, je blbost. Právě odlišnost všech hlavních postav je ta silná stránka seriálu. Moc hezké vizuální efekty, prostředí do detailů vypracované:). Rozhodně stojí za to zhlédnout.

Life on Mars

Life on Mars (2006)

Hlavním hrdinou je hlavní inspektor Sam Tyler, který vyšetřuje brutální vraždy. Ale jednoho dne ho srazí auto. Když se probudí, je všechno vzhůru nohama. Objeví se na tom samém místě ale v 70. letech 20. století už jen jako obyčejný inspektor. Policejní postupy staré téměř 40 let se snaží zmodernizovat, ale neúspěšně. Jako nový člen týmu hlavního inspektora Gena Hunta není brán vážně. Plus ještě k tomu nevěří, že je to všechno kolem pravda. Myslí si, že jen blouzní a všechno je jen v jeho hlavě. A také tak jedná vůči ostatním lidem kolem. Avšak postupem času se situace na oddělení vyostřují. Sam potkává osoby ze svého života, které znal jako malý. Stále se snaží změnit to, co nemohl ve své době. Ale neví, jestli to není jen výtvor jeho fantazie nebo jen touha změnit minulost. Tento příběh vytváří jakýsi most mezi reálným životem a životem nad naše chápání. Je napínavý od začátku až do konce. A jako divák jste dokonale vtáhnutí do děje, do myšlenek samotného Sama, co právě cítí - zmatek, neznámé prostředí, samotu. Přesně to by seriál měl obsahovat.

Mentalista

Mentalista (2008)

Nejde jen o obyčejné kriminální případy skupiny vyšetřovatelů a pomocníka, ale i o to, co je v hloubi celého seriálu. Každý, kdo to sledoval celé, musí přiznat, že hlavní jsou díly, které se týkají úhlavního nepřítele Red Johna. Postupem času se střety s ním vyostřují, případy jsou horší a Patrick (hlavní hrdina) cítí větší zlost a chce se pomstít. Ale i případy mimo toho hlavního jsou dobré a zábavné. Hodně se mi líbí humor, který Patrick používá. Jak si ze všech střílí, vyčkává, zkouší. A věřte, že takoví lidi jsou. Sice je trochu namyšlený, vyfintěný, ale v sobě skrývá velkou bolest, kterou chce dostat ven tím, že se pomstí Red Johnovi. Vztahy mezi členy týmu se mění, postupně zjistíme o každém nějaké to tajemství, takže to začně být i zajímavé. Rozhodně nejde jen o to, že se tam ukáže jeden vyfintěnej frajírek, od začátku ví, jak to dopadne (což není pravda podotýkám) a vyřeší případ s pomocí ostatních. A je hloupost hodnotit seriál kvůli tomu, jak hlavní postava vypadá (což často sleduju v komentech).

Dr. House

Dr. House (2004)

Arogantní, namyšlený, egoistický Greg House se svým týmem (který obměňuje i podle nálady) řeší velmi složitě případy. Samozřejmě se postupem času dozvíme i něco o soukromém životě každého z hlavních postav. Kdo by si řekl, že závislak na vicodinu může dělat svou práci tak dobře a s téměř stoprocentní jistotou? On hlavně využívá toho, že je opravdu výjimečný a že si může dovolit cokoliv. Možná právě taková povaha lidi přitahuje a seriál je oblíbený. Seriál je přímo skvělý a stojí za to se na něj podívat. I přes tu zatraceně děsivou povahu hlavního hrdiny:D. PS: A plus ještě k tomu charizma Hugha Laurieho, kdo by odolal. Do této role dal i kus sebe a jde to poznat i přes jeho knihu. Hříčky a hlášky jsou podobného rázu:).

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (2009)

Obyčejný den na Zemi, většina lidí jde do práce a najednou všichni, na celé Zemi upadnou do "spánku" na více jak 2 minuty. Zkolabuje doprava, mnoho mrtvých a raněných. Ale něco se stane. Vidí něco, co se postupem času vyjeví jako budoucnost. Budoucnost každého z lidí žijících na Zemi. Jenže někteří žádný "sen" nemají? Kdo jsou? Co se jim stane? Tyto všechny otázky vznikají a nejen ty. Vidí svou budoucnost a nikdo nechápe proč a čí to byl pokus. Tím začíná vyšetřování, kdo za tím stál. Seriál je právě o tom, co člověka nenechá spát - naše budoucnost. Každý si určitě někdy řekl "Co bude za pár let? Jak budu žít, co budu dělat?". Ne všechno je tak, jak bychom si přáli a tento seriál tuto myšlenku vyobrazuje. Lidské osudy poté, co vidí kousek svého budoucího života. Seriál je natočen na motivy stejnojmenné knihy kanadského spisovatele Roberta J. Sawyera. Jak už bylo napsáno, seriál je na motivy této knihy. Neznamená to, že je to stejné. Takže se některé věci mění, hlavní postavy jsou trochu jiné a i hlavní linie příběhu je jiná. Ale myšlenka vidiny budoucnosti je to hlavní.

Daredevil

Daredevil (2015)

Co čekat od příběhů od Marvel? Stačí, aby se toho ujal správnej člověk a vyjde z toho luxusní film, v tomto případě seriál. Neznám komiks, neviděla jsem film (a spousta lidí mi říká, že radši ani nemám). Ta postava je fascinující, celkem na Marvel hrdiny atypická. Člověk bez speciálních genů, séra, extra síly, techniky a vlastně i zraku to dotáhne tak daleko. Herec velmi sympatický a moc se na tu roli hodí. První díl jsem hltala od začátku až do konce. Říkala jsem si, že to nemůže být lepší, ale ono je (jsem u 4. dílu). Tak už jsem na konci série a je to vážně ještě lepší. Už nejde dát víc *, tak aspoň ten komentář :). Stojí za to seriál vidět!