Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

Preacher (2016) (seriál) 

Šílený seriál podle komiksu. Popravdě, nevím, co si o tom myslet. Moje reakce po prvním dílu byla "wtf" a to pokračovalo až do úplného konce. Krev, chlast, sex, bůh a všechno okolo. Vypadá to jak Supernatural na hodně těžkých drogách. Kvalita tam určitě je, ale není to můj šálek čaje.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Jako fanoušek Bourne série, dostala jsem to, co jsem očekávala. Nebylo to tak originální jako první tři filmy (* dolů). Ale která série si dokáže udržet kvalitu i ve 4. díle? Líbilo se mi to, co se týče akce, rychlosti, soubojů, líbily se mi ty scény během demonstrace, honičky v ulicích a uličkách, střelba, špióni a nájemní vrahové, hackeři a uzurpátoři svobody - typický Bourne film. Navíc jsme se zase něco dozvěděli o Bourneovi jako osobě. Herci supr, nemám jim co vytknout. A Matt, on se pro tu roli narodil. 4*

plakát

Muž z oceli (2013) 

Na Man of Steel jsem se podívala jen díky tomu, že mě zaujal příběh Batman v Superman a chtěla jsem být v obrazem o tom, co se stalo předtím (hlavně kvůli tomu, že jsou tam scény z tohoto filmu). Líbil se mi začátek, jak se vysvětlilo, kdo jsou Kryptoňané, proč Clarka (Kala) poslali na Zemi. Jejich svět, jejich společnost. Velmi zajímavé téma. Popravdě jsem čekala, že to bude depresivní a temné, což je typické pro DC. Ale ne, byl to přesný opak Batmana (což je předpokládám schválně). Hlavně vizuálně to bylo hodně protikladné. Opět se musím přiznat, že nejsem fanoušek DC a neznám jejich univerzum, takže z toho nejsem tak nadšená, ale i tak se mi to líbilo. Na konci to bylo celkem smutné v tom smyslu, že se musel rozhodnout, buď jeho původní lidé, nebo lidé, mezi kterými žil celý svůj život (hmm, přece jen je to trochu depresivní). Další plus, Henry je hot. A poslední plus, které uvedu, je hudba. Úžasná hudba, což se dalo čekat. Až jsem z ní měla husinu.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jako nefanoušek DC jsem si tento film celkem užila. Nečekala jsem od toho nic zázračného, neznám ty příběhy nijak detailně. Affleck je dobrý Batman, jeho obličej se na tu postavu neskutečně hodí. Cavilla vidím poprvé a musím uznat, že i kdyby ten příběh stál za houby, aspoň z kina neodejdu úplně zklamaná, je to sexy chlap. Co se týče příběhu, je to typické DC, depresivní, temné. Bylo to tak trochu chaotické, hlavně, jak byly ty scény sestříhané dohromady. Ale to bude možná i tím, že ty postavy a jejich příběhy tolik neznám. Ale co musím vyzdvihnout, je hudba. Úžasná, skvělá, dokonalá hudba, z které jsem měla husinu. Krásně doplňovala ten temný příběh. A musím uznat, že jsem na konci měla i namále a skoro i ukápla slza. Byl to pěkný, akční film a i když nejsem fanoušek, tak jsem spokojená. 4* (hlavně za tu hudbu)

plakát

Nesmrtelný (2015) 

Ať si říká, kdo chce, co chce, podle mě to byl skvělý film. Jo, možná to mohlo být více zaměřené na psychologii postav a celkově na tu otázku nesmrtelnosti, a i právě proto tomu dávám jen 4*. Nečekala jsem od toho moc (hlavně kvůli nespravedlivě nízkému hodnocení na čsfd, ale to by mě nemělo už překvapovat), ale příjemně mě to překvapilo a opravdu bavilo, celý film. Ryan Reynolds: úžasný herecký výkon. Hudba skvělá, krásně podkresluje to mystické téma nesmrtelnosti, té touhy žít déle. Líbí se mi psychologická (a morální) otázka, co všechno je člověk schopen udělat jen proto, aby žil déle. Rozhodně doporučuju vidět.

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Film jsem viděla podruhé, ale přišlo mi to jako poprvé. Popravdě jsem nevěřila vlastním očím, jak to vlastně skončilo. Bylo to dechberoucí a smutné v obou případech. Jeden herec, jedno místo (a ještě tak těsné) a jedno poselství. Už ten nápad je skvělý, ale smekám především před hercem. Ryan Reynolds mi není tolik známý, poprvé jsem ho viděla právě tady a potom Wolverine:Origins. Tento film nebyl můj šálek čaje, ale i tak stál za to. 4*

plakát

Flash (2014) (seriál) 

The Flash měl být jen doplněk k Arrow, spin-off, který si užiju, protože je to takové lehčí, ne tak depresivní a temné jako Arrow. No vida a už ho mám radši než Arrow. Bude to hlavně tím, že jsem si Barryho oblíbila a vlastně i jeho celý tým, no a i záporáka (aspoň tedy v prvním sérii). Proto si stále drží 4* a doufám, že kvalita neklesne :).

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Líbí se mi, že seriál hezky navazuje na události prvního filmu Captain America. Také se mi líbí, že tvůrci do seriálu vložili tehdejší dobu, její problémy, obtíže z pohledu ženy/agentky. Peggy je skvělá postava a jsem ráda, že někoho napadlo vytvořit seriál a můžu se víc dozvědět o jejím životě a charakteru. Sem tam se objeví i postavy z filmu. Oh a Mr. Jarvis, borec :D. Doufám, že kvalitu si udrží, 4*.

plakát

Legendy zítřka (2016) (seriál) 

Zatím 4*, pilot byl zajímavý, vtipný. Jsem ráda, že nepřijdu o moje oblíbené postavy (Ray, Stein, Snart) z Arrow a The Flash. Už to chtělo trochu komického ducha do depresivního světa DC :D.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

První 2 série (4-5*) jsou opravdu dobře natočené. Bohužel kvalita a zábavnost postupně klesá. Nebýt několika postav, jako Raye, Roye, Malcolma a Damiena Darhk (záporáka 4. série), tak už se na to tak dychtivě netěším. Chápu, že drama k seriálům patří a i k těm hrdinům, ale v Arrow je toho (hlavně rodinného) drama tolik, že už jsem tím přesycená. Momentálně to kvalitou vypadá spíš na 3*.