Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (533)

plakát

Zlo si umí počkat (2023) 

Horror z pamp teď vládne všem, Argentina káže. Tenhle rejža vede všechny, snad nevyjde z ráže. Ani slovem nepřeháním a jen doufám, že jsem to tímto nezakřiknul. Po Aterrados jsem ještě držel hubu a klávesnici na uzdě, teď už to ale muselo jít ven. ___ Naprosto luxusní a (vyjma osnovy) docela neotřelá záležitost. Velice mě potěšilo chování a jednání zúčastněných, protože zřejmě tak nějak by to vypadalo v reálu, což nebývá u horrorů zvykem. Teda, ne úplně všech zúčastněných. Výjimkou je hlavní hrdina Pedro. Ale jeden idiot na scéně, to je pořád v rámci povolený tolerance. [90%]

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Chápejte, dějovou předlohu mám úplně u zadku. Tohle byl oproti první sérii velkej posun k lepšímu. Ve všem. Poutavost, přehlednost, dramatičnost, napětí, postavy a jejich výrazivo, všechno šlo strašně nahoru. Až na dva slabší díly jsem naprosto nadšenej. Jen si snad mohli odpustit ty inkluzivní manýry v podobě černejch elfů, zaklínačů apod., ale člověk si zvyká, to je prostě Netflix.

plakát

Gaia (2021) 

Super. Taková vizuální artová poezie s téměř biblickými obrazy a horrorovým nádechem. Dal jsem to jedním dechem. (Když jsme u tý poezie.)

plakát

Slimák (2006) 

Tak to je objev! Zvoleno halabala od oka, jen abych se podíval na něco z počáteční tvorby dnešní blockbusterový špičky Gunna, ale takovej dokonalej béčkovej nářez jsem teda nečekal. Autor má prostě tromáckou krev. Překvapila maskérská profesionalita, nechybí hodně humorů a svět je tu kompletně v pořádku (nejen proto, že Rooker je samozřejmě za fuckera, jen trochu jinak, než jsme zvyklí).

plakát

Nepříčetná (2018) 

K úplný dokonalosti mi pár věcí chybělo. Především to chtělo trochu krotit iracionální projevy Sawyer v tom blázinci. Takhle se prostě chytrá ženská, ač nepříčetná, nechová. Ale jinak mě Soderbergh po dlouhý době zase přesvědčil, abych mu dával víc šancí. A na to musí bejt hrdej. [90%]

plakát

Lov (2020) 

Bombastickej nástup s komediálními prvky mě dostal. A v tom tempu a stylu to jede vlastně celej film. A skvělá Betty Gilpin tomu všemu vévodí. Žádná nuda. No a třebaže je tohle točený s velkou nadsázkou, myslím si, že choutky filmovejch progresivistů bohužel nejsou daleko od choutek těch skutečnejch vymaštěnců, kteří řádí v dnešním zvráceným západním světě o sto šest.

plakát

Mastnej škrtič (2016) 

Škoda, že si to neudrželo decentnost první půlhodinky, kdy se seznamujeme s plantážníky Braydenem Krasoněm (takovej zparchantělej Ozzy), taťkou Ronniem (takovej zparchantělej Klaus Kinsky) a jejich břitkým smyslem pro humor. Krasoň s taťkou mají rodinnej podnik - působí ve městě jako průvodci disco historií. Taťka je totiž starej disco král. Do jejich harmonickýho vztahu vnese nejistotu a stylový hádky jakási neforemná Žaneta, nastávají problémy a množí se pohledy na nepěkná těla a kašičky na podlaze. Občas ulítne i nějakej ten prd (fuj). Familie se však osvědčí jako pevná v základech a vše se elegantně vyřeší i v zájmu udržení rodinný tradice. ___ Opravdu slušnej úlet a mírně nechutná klasa. Klobouček Elijah Woodovi (produkce).

plakát

Hunted (2020) 

Kde sakra Francouzi berou tyhle kvalitní démonický ksichty? Arieh Worthalter is the new Vincent Cassel. A v týhle chuťovce extra povedenej, člověk by mu nejradši urazil palici. Nepozorná blondýna se často chová jako blondýna, ale nemyslete si, když jste sexuálně a citově neuspokojeni, nevyspalí, hladoví, promrzlí a ve stresu, děláte prostě zoufalý chujoviny.

plakát

Prasátko Peppa (2004) (seriál) 

Tohle by snad neměl hodnotit nikdo, kdo nemá malý děti a smysl pro humor. Tím pádem totiž nevnímá, že to má, vedle velice humorný, i naučnou složku. A teď si vezmu holínky a půjdu si zaskákat do louží.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Celkem běžnej výlet dětí za prarodiči na jejich farmu, tak jak to o prázdninách prostě bývá. Ale něco je tu špatně. Něco tu smrdí, hlavně v dědově kůlně. ___ Příjemný FF, mimořádně skvěle zahraný od všech (až na matku), ovšem Deanna Dunagan, ta byla tak dokonale prašivá, že za to zaslouží extra vyzdvihnout. [90%]