Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (533)

plakát

Reparát (2016) 

Taková průměrná "Sandlerovka". V mých očích to trochu víc sráží přemíra oplzlýho, místy až fekálního, humoru. S tím prostě tradičně mívám problém. A je to škoda, protože jinak si film udržoval po celou dobu opravdu žertovnou náladu a některý pasáže byly fakt povedený, jako ta na jachtě ze začátku filmu nebo ženská bitka v závěru. Nakonec bych rád zmínil, že jako správnýho filantropa, dobrodince a vůbec dobrýho a dokonalýho člověka, mě mrzí, že to není film podle skutečný události, protože ten lék už bychom opravdu sakra potřebovali.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Season 1: Potkají se dva jeblí outsideři, navzájem se ubezpečí v tom, že všechno a všichni kolem stojí za hovno a tak bude lepší někam vypadnout. Tudíž jednomu z fotrů šlohnou auto a vyrazí. Originální -tak trochu- road movie. Nevýchovné, celkem vtipné a dost bizarní, hlavně ze začátku.

plakát

Zlo si umí počkat (2023) 

Horror z pamp teď vládne všem, Argentina káže. Tenhle rejža vede všechny, snad nevyjde z ráže. Ani slovem nepřeháním a jen doufám, že jsem to tímto nezakřiknul. Po Aterrados jsem ještě držel hubu a klávesnici na uzdě, teď už to ale muselo jít ven. ___ Naprosto luxusní a (vyjma osnovy) docela neotřelá záležitost. Velice mě potěšilo chování a jednání zúčastněných, protože zřejmě tak nějak by to vypadalo v reálu, což nebývá u horrorů zvykem. Teda, ne úplně všech zúčastněných. Výjimkou je hlavní hrdina Pedro. Ale jeden idiot na scéně, to je pořád v rámci povolený tolerance. [90%]

plakát

65 (2023) 

Když Beck s Woodsem něco napíšou, není to nikdy nic, při čem byste potrénovali mozek, ale téměř vždy je to pro mě zajímavej námět, takže si jejich (nebo díky nim natočený) filmy nenechávám ujít. Co tyhle díla ale pravidelně trochu sráží a stává se to pomalu jejich trademarkem, jsou opakující se scenáristický lapsy a wtf momenty. A "Pětašedesátka" je přímo výkladní skříní takovejch úletů. ___ Pěkně namalovaný sci-fi, zasazený do poměrně originální a zajímavý doby, ale bohužel totálně zprasený přemrštěným gradováním vypjatých situací až do absurdně úsměvných vyústění. A trochu mě mrzí, že podobě Somarisanů tvůrci nevěnovali větší péči s trochou invence.

plakát

Zelený rytíř (2021) 

Malby a básně! Jednoduše poezie. Chvílemi trochu ospalá, ale díky svýmu vizuálnímu pojetí naprosto úchvatná. Konec trochu zmršenej. Loweryho filmy ale podle všeho budou stát za detailnější průzkum.

plakát

M3GAN (2022) 

Tak se nám zase nějaká AI vymkla kontrole. Opět si uvědomila svou identitu, vzbouřila se a kupodivu začala škodit lidem. ___ Až na pár pěknejch záběrů (M3GAN à la vlk/pes) celkem nuda, navíc už tolikrát xeroxovaná...

plakát

Haunt (2019) 

Perfektní escape house s líbeznými provozovateli. Jednoduchý, přímočarý. A v rámci žánru (s klasickým scénářem i vývojem) víceméně nemám co vytknout, takže není důvod se nenechat pohonit.

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Klasických talířových vysávacích invazí je jako šafránu, takže zpočátku mé srdce jen plesalo, ale v závěrečný čtvrtině se zamýšlená pětihvězda rozptýlila v entropickém oparu. Proč z toho zase dělat něco víc? Na nějaký přesahy přece dlabe šedej emzák! (Místo toho se radši zamyslet nad tím, jak ufonky eliminovat trochu uvěřitelněji.) Ve finále člověk vlastně neví, jestli si na lodi takhle pohrávali s každým nebo šlo jen o ojedinělou projekci pro osamělou nešťastnou vražedkyni a co to ve výsledku teda jako celek mělo bejt. Záchrana zparchantělýho lidstva nebo nějaká forma výživy pro příchozí...? No jo, prostě tradiční DoDo (domysli doma).

plakát

Invalida (2023) 

To jsme to, my Čehúni, zase dopracovali! Po dlouhých předlouhých letech kouknu na čobolský můví a nestačím se divit, jak ladně nás strčili do kapsy. Invalid je velice slušnej film s poměrně zábavným námětem, obstojně vtipným scénářem, ale hlavně s kvalitními hereckými výkony. Jakej kontrast oproti našim ubohým nevtipným experimentům plných zoufale ochotnickejch performancí! Samozřejmě to může být ojedinělej úlet, ale rozhodně dalším kusům půjdu v ústrety. Film jsem sledoval na tý progresivistický zaoceánský LGBT MeeToo BLM platformě a hned po skončení na mě vybafla upoutávka na Havlíkův Ostrov. Jen z tý půlminuty jsem se málem okotil, jaká z toho čouhala špatnost a nekvalita. Tak takhle na tom tedy aktuálně (ale vlastně dlouhý leta) my, potomci Lipských a Brdečků, jsme. K pláči je to.