Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem to někdy psal, ale čím méně je na první pohled Sodenberghův film výrazný, o to je ve výsledku lepší. "Nepříčetná" se prostě jen tak objevila, bez většího humbuku a je z toho pro mě jeden z nejzajímavějších filmů roku. Film neustále překvapuje a divák si nikdy není dopředu jistý co se bude dít. Herecké výkony jsou bez výjimek výborné a i když film ke konci sklouzne do hororové klasiky, pořád to nijak neuškodí výsledné kvalitě a opět to dokazuje, že Sodenbergh prostě umí diváka překvapit a že filmy točí, protože ho to baví, ne pro prachy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, pokud mi někdo nebude chtít tvrdit, že šlo o horor. Jako psychothriller fungoval celkem slušně, jen téma mi přišlo tak nějak neoriginální, měl jsem prostě pocit, že už jsem něco podobného někdy viděl. Každopádně mě potěšily herecké výkony Claire Foy i Juno Temple, takže nakonec hodnotím jako lehký nadprůměr. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení s výbornou Claire Foy v hlavní roli. Pokud se mi snad s ní někdy nedej bože stalo, že mi do role neseděla, tak tohle není rozhodně ten případ. A Soderbergh opět ukázal, že je to režisér s velmi širokým záběrem. Jeho filmy možná nemusí sedět úplně každému, ale rozhodně jsou originální a velmi osobité. Tenhle řadím k jeho skoro nejlepším a musím říct, že mě z něho ještě teď trošku hučí hlavě. Maximální hodnocení zatím odkládám na neurčito a k psychiatrovi se po zhlédnutí tohoto filmu taky nechystám. Ani náhodou! ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý a napínavý příběh, zajímavě natočené. Skvělý výkon hlavní herečky, horší výkony ve vedlejších rolích (hlavně matka mi připomínala Tommyho Wiseau). To byly mé první pocity po zhlédnutí. A pak jsem si přečetl, že je film natočený na iPhone. Mám rád out-of-the-box přístup, ale tohle mi přijde trochu moc. Spíš než důkaz, že jde natočit dobré dílo i bez špičkového techniky, mi to zavání zaplaceným promem nakousnutého jablka. A trochu neúctou vůči celému štábu. V mém hodnocení to ovšem nezohledňuji. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh ukázal, že malé filmy jsou mu blízké a že si s nimi dovede vyhrát. Tady měl k ruce velmi povedený scénář, což se ukázalo jako maximálně silná zbraň, z níž vytěžil maximum. Někdy je v jednoduchosti síla, když za to vezme správný tvůrce. A jak se ukázalo, Steven Soderbergh tím schopným tvůrcem jednoznačně je, a to nikoli jen díky skvělé kameře, s níž umí divy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama