Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (179)

plakát

Equalizer (2014) 

Příběh o tom, jak US agent v důchodu postupně odpraví ze světa asi 30 ruských nájemných vrahů, agentů, běžných členů ochranky a vymaže ze světa jednu celou větev ruské mafie, kdy si pro hlavu mafie klidně zaletí do Moskvy a popravu šéfa i celé jeho ochranky vykoná tam, ale to jen tak mimochodem. Jinými slovy, kdyby se agentovi chtělo, tak klidně odpraví i Putina s Medvěděvem, ale asi se mu nechtělo. Kdyby to bylo s nadsázkou, tak budiž, ale tvářilo se to ohromně vážně a jakože téměř skutečně. To i Arnold se Slyem by se měli asi zamyslet a do příštího dílu Expendables by měli nějak začlenit i Denzela Washingtona. Ještě že je ta krize s Ruskem a rusáci se opět hodí to rolí antihrdinů.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Konečně jeden z vyjímečných filmů. Ač mi to někdy připomínalo Tajemný hrad v Krapatech, celkový dojem a vizuální stránka filmu byli velmi originální. Samozřejmě své hrálo i herecké obsazení, kdy se sešlo hned 5 oscarových herců. Film se sice odehrává mezi válkama a po, ale spíše cílí na současný hodnotový a morální řebříček. Zajímavé bylo skloubení pomalých, romantických a komediálních částí s až dobrodružními pasážemi, kdy jednotlivé linie vlastně běžely souběžně, nestřídali se. K mé skepsi bych jen dodal k závěru filmu, kdy bylo řečeno, že !Gustavův svět" zanikl dávno před tím, než do něj vstoupil, tak se ptám, jestli "Gustavův svět" kdy vůbec existoval. Jinak predikuji zisk nějakého toho Oscara i Zlatého glóbu.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) odpad!

Nerozumím, kdo mohl dát týhle sračce plné žvástů, klišé a všech možných trapností nějaké hvězdy. KDyby to byl céčkový film s amatérskými herci, ještě by se to dalo zvládnout. ALe obsadit do tohoto filmu čtyři superstar , to spíše filmu uškodilo. Nevím, jestli to brali jako recesi, že si užijou týden ve Vegas...Přitom by s tím šlo udělat celkem vtipnou komédii - čtyři důchodci ve Vegas.

plakát

Příběh mého syna (2012) 

Opravdu silný příběh na pozadí války v Bosně. Výtečná Penelope a velmi dobrý výkoin i ostatních - Hirsch... Škoda, nebo možná naštěstí se tomuto filmu nevěnovalo víc pozornosti. PRo mně určitě lepší film než Whistleblower s Rachel Weisz, který měl víc nominací a vítězství na filmových festivalech.

plakát

Skyfall (2012) 

Film neměl spád, průměrný z bondovek. S Craigem, asi nejslabší. Bondgirls si zahráli jen kratičko, akce taky slabší, hlášky taky chyběly. Dívat se na to dalo. Nejlepší výkon odvedl asi Javier Bardem.

plakát

Znovu a jinak (2011) 

Mebýt Charlize, byla by to totální sračka

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Opět vynikající Almodóvar. Místy trochu více černého humoru.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Proti originálu zcela stejná verze. Uniká mi význam remaku po tak krátké době, který se v ničem neliší od originálu. Pro krátkou dobu od původního snímku mě tím pádem tento film dost nudil.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Film s příliš pomalým spádem, dosti nudný. Příběh a zápletka vcelku zajímavá, ale nebýt výkonu Garyho Oldmana, asi by nebyl problém u filmu usnout, k čemuž dopomáhá i komorní hudba - nominace na Oscara

plakát

Super 8 (2011) 

strašně zdlouhavé a dost pochybuji, že to chytí za srdce současné teenagery, pro které je film nejspíše určen. A ty strašlivé sentimentální scény jako - maminka jde do nebe, záchrana holky a poté dlouhé objetí byli opravdu spíše na poblití, než na slzu.