Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sergio Castellitto mi vela nehovori a pribeh o laske 2. ludi ako Emyle Hyrsch /Into the Wild, Speed Racer/ a Penelope Cruz /The Blow/ je tuna podany nudne, nezazivne a mdlo. Samotna pani Cruz je sice vyborna herecka, ale sama film neutiahne ani so sympatickym Hyrschom. Asi preto, ze Castellitto je len rutiner a pribeh nema patricny spad a tempo. Takze v ramci tolerancie 55 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Hrozne nevyvážené. Väčšinu filmu som mal pocit, že sa pozerám len na nejakú nie príliš presvedčivú inscenáciu a potom prišli pasáže kedy sa tomu naozaj dalo veriť a aj niečo cítiť. Ale žiaľ bolo ich málo. Ani Penélope, na ktorú sa mi vo filmoch veľmi dobre díva, ma tu vôbec nepresvedčila. Azda top celého filmu je nádherná hudba. ()

Reklama

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Penélope není moje krevní skupina. A ani tímto filmem se to nemění. Stopáž byla zbytečně dlouhá. Nevím, jestli mi byl více nesympatický hlavní hrdina - jako rádoby nezávislý svobodomyslný fotograf, co po 3/4 filmu, kdy podlézá Penelope bez vysvětlení prchne k dívce v nesnázích, nebo celkově válečné ladění snímku, které se ani neobtěžovalo více nastínit okolnosti pro neznalé diváky a radši plýtvalo patosem nasáklými scénami s lidmi v kaluži krve. Nesedlo mi to. Dvě a půl hvězdy za hudbu a atmosféru před válkou. ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Do válečné minulosti a současného míru je zasazen příběh tragédie jedné skupiny lidí, která je zajímavá především tím, jací lidé v ní jsou. Každý ze členů skupiny je nějak poznamenán svou minulostí a nikdo není kvůli různým životním přešlapům svým nebo svého okolí. Emoce bouří celým dějem a smutek (nebo spíš zoufalství) střídá radost (nebo spíš euforie). Různé národy, které nemají tak rozvinutou schopnost sebekontroly, se různě propojují dohromady až vzniká dynamická, nepřehledná, ale mnohdy zase velmi sousledná a srozumitelná lidská souhra života. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍKY! - PRO MĚ JE NEJKRÁSNĚJŠÍ SLOVO NA SVĚTĚ "DÍKY"!“...... /// Úvodní romantika nebere konce. Prej – ty nejpodivnější příběhy lásky jsou ty nejlepší! … ale je to zralý na rychloposuv. Když budu svýmu frackovi povídat o svým mládí, kterak jsem mámu (jeho vole…) potkal – no co by vás na tom asi tak zajímalo? Ale kdybych tam flákl Bosnu a válku…, tak stejně byste chtěli, abych to zkrátil, já vím (a ty zas víc krve, takže to taky budeš mít těžký…). Po romantice přichází drama dvou lidí (na pozadí smrti přátel) a Penelópe se konečně rozehrává, aby i film, v závěrečný půlhodince příběhově i dramaticky sympaticky vygradoval. Vydržíte to? (čekat tak dlouho…?) Jako, asi se to vyplatí. Nejen fandům Hirsche, ale (hlavně) těm, co toužej uronit ,,kroupu“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem zvědavej na počátek války v Sarajevu za zvuků Nirvany. 2.) Už jsem se dlouho nestyděl, že patřím k lidský rase. 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Gojko (Adnan Haskovic) rozpráva o svojej mladšej sestre počas jej gymnastickej zostavy, že by sa chcela stať druhou Nadiou Comăneciovou. Rumunka Nadia Comăneci bola veľmi nadanou a úspešnou gymnastkou a počas svojej bohatej kariéry v 70-tych rokoch minulého storočia získala okrem iných aj 8 olympijských medailí či 4 medaily na svetových šampionátov. (MikaelSVK)
  • Ve scénách v bytě Asky kde se domlouvá "přirozené" početí dítěte jsou na stěnách obrázky skupiny Nirvana. Obsahem jsou i fotografie z koncertu Nirvana: Unplugged in New York (1993). Ten se ale odehrál až v roce 1994, nikoliv před obléháním Sarajeva. (Paserak)
  • Film je natočený podle novely Margaret Mazzatiny. (topr harley)

Reklama

Reklama