Reklama

Reklama

Kůže, kterou nosím

  • Španělsko La piel que habito (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáct let po smrti manželky, jež zahynula v explodujícím autě, se renomovanému plastickému chirurgovi Robertu Ledgardovi (Antonio Banderas) podařilo vyvinout odolný typ kůže, který by byl býval jeho milovanou zachránil. Šarmantní muž posedlý ideou, jež sahá za hranice bioetiky, se nenechá spoutat skrupulemi ani v okamžiku, kdy se rozhodne svůj vynález testovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (662)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Námět? Naprosto skvělý! Ovšem je tu jedno velké- ALE. Už jen to, že je to španělský film, nebude tak kvalitní, jako kterýkoliv jiný, herecké výkony a způsob natočení celého snímku není také zrovna úspěšný. Je zde i spoustu nedomyšlených věcí, jako změna mysli a pohlaví, podle mě, může chirurg změnit jen pohlaví, mysl ne. Antonia Banderase moc nemusím, ale zde mě celkem potěšil. Tento film, je točený spíš pro chlapy, už jen proto, že je tam hlavní hrdina/hrdinka zachycován/a velmi často nahá/ý. :D ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Pedro Almodóvar / Based on Tarantula by Thierry Jonquet | Hudba: Alberto Iglesias | Produkcia: Agustín Almodóvar, Pedro Almodóvar | Distribúcia: Warners Espana, Sony Pictures Classics (US), 20th Century Fox (UK) | Štúdio: EL Deseo | Rozpočet: 10 miliónov € | Tržby: - $ || Umelecký film z iného sveta, ako sme už na to celkom zvyknutý od Almodóvara. V krátkosti by sa to mohlo definovať takto: Telo možno človek oblbne, ale dušu nie. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Po Almodovarovskej dávke filmového španielskeho temperamentu musím vysloviť mierne sklamanie. La Piel que habito je po umeleckej stránke vycipkaný film do posledného detailu - príbeh je predkladaný zaujímavým spôsobom tak, že informácie z minulosti a súčasnosti sa k divákovi dostávajú postupne, čím sa vytvára príjemné napätie. Záujem o postavy a dej sa však nedostaví od úvodu (po pravde mi prišiel dosť nudný), ale až v momente, keď sa začína niečo diať (po 30 minútach). Najsilnejšia je vo filme stránka estetická. Keďže je film hlavne o potrebe fyzickej spokojnosti v neprospech psychickej, chlad, fetiš a abnormná obsesia v telesnú dokonalosť vládla celého filmu. Normálne city sú bokom a netreba ich ani hľadať. Aj keď ide o Almodovara, je to dosť kontroverzný a dráždivý filmový kúsok - za to estetický a umelecky vypiplaný. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ štvrtý film od Pedra a ani jeden sa u mňa nedostal cez tri hviezdičky. Asi sme si príliš nesadli. A nesadol mi ani tento film s čudne premiešanými žánrami. Je možné nakrútiť thriller s prvkami sci-fi žánru o pomste (zmena pohlavia je celkom slušná pomsta). Je možné nakrútiť film o posadnutosti nahrádzania zničenej pokožky. Je možné nakrútiť film o zničujúcich účinkoch dvojnásobnej tragédie najbližších osôb. Je možné nakrútiť film s Antoniom Banderasom, pri ktorom sa nebudem uškŕňať nad jeho hereckým výkonom. A je možné nakrútiť aj film, v ktorom znie celkom dobrá hudba. Ale je tiež možné nakrútiť film, v ktorom sa toto všetko zmieša, spestrí sa to premiešaním časovej postupnosti a je z toho torta pejska a kočičky. A to sa podarilo Almodóvarovi v tomto filme. Nič viac. Žiadne message ku mne nedorazilo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po pár dnech se mi to rozleželo v hlavě a dám jen 3 hvězdičky. Prostě to ve mně nezanechalo stopu. Almodóvar není režisér pro mě, nikdy mě ničím neoslovil a jeho pojetí filmu mě nudí. Je sice pravda, že tento film nemá vůbec špatnou myšlenku, je fantasticky odehraný, ale nebavil jsem se. Ty dlouhé záběry a nevýrazná hudba...achjo...no Almodóvar no. 65% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motiv románu „Tarantule“, který napsal Thierry Jonguet. (Terva)
  • Obraz nahé ženy visící nahoře na schodišti doktora Ledgarda (Antonio Banderas) je Tiziánova „Urbinská Venuše“. (veronikajel)
  • Film sa natáčal v Madride, Pontevedre, A Coruña, Tolede, Santiagu de Compostela (Španielsko) od 23. augusta do 19. novembra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Festival španělských filmů již podesáté

Festival španělských filmů již podesáté

13.02.2015

Provokativní a aktuální témata, naturalistické pohledy na současnou společnost i odhalování historie, bláznivé komedie, dramata, autorské snímky, ale i hudební film či dokumentární road movie.… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama