Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (185)

plakát

Interstellar (2014) 

Sci-fíčko jak z osmdesátých minulého století... to jsem je hltal :) Žádné tři-dé animační šílenosti, akční řežby, ufouni a podobné... lehké nadpřirozeno, poselství z vesmíru, cesta napříč galaxií, černé/červí díry, cizí nehostinné planety časo-prostorové deformace... obyčejní poctiví roboti vybavení hlasovým modulem a textovou obrazovkou... co se vleče, neuteče, závěrečné titulky v čase 2:44 a přiznávám rovnou, že jsem si film rozložil na dva večery. Ale byla to velmi příjemná a pohodová podívaná, herecké obsazení slušné, ale buď do toho mohli dát více nebo by to lépe zvládli jiní, film, jako vytažený hodně hluboko ze šuplíku, ale tím příjemnější změna, až mám pokušení dát 4* ;) Vědecky dost kulhá, ale co, tohle je sci-fi, takže odpouštím :) Akce, komparz, velké scény... tohle tady neuvidíte, poklidná podívaná na hodně dlouhý večer. Asi jo, asi si to ještě někdy dám ve 3D ;)

plakát

Mílový běh (2014) 

Česky bych to nazval Míle pod 4. "Takhle běžíš už od doků? Míle za 5 minut". "A to je dobrý?". "Když jich takhle uběhneš deset, tak jo." "Čtvrtka za 58 (sekund). To je dobrý, ne?". "Když jich takhle uběhneš deset, každou za 58, tak jo." Klasické drama o silné vůli, rodinu ani prostředí, ve kterém vyrůstáš si nevybereš, ale něco přeci jenom jo, můžeš na sobě makat, můžeš běhat, můžeš běžet až padneš vyčerpáním... a pak to teprve začne. Film, který nemá ty nejvyšší abmice, ale svou syrovostí a odkazem na Rockyho tréninky si mě získal. Být lépe zvládnutý, tak dávám i 4*.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Stárnoucí šedesátník, který svůj život nasměroval ke sbírce cenných obrazů a sedmadvacetiletá plachá kráska, klasický příběh a jak to zpívá Dobeš... když chlap zmagoří láskou, utíká za ní, platí i s úroky a nepočítá s daní... výborná kamera a interiéry, romantika... náběh na plný počet hvězdiček, který zabila až poslední čtvrthodina a mám chuť dát ještě o jednu méně, ale budiž, za ten zážitek předtím dávám 4*. Jo, ženský...

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

I přes dvouhodinovou stopáž vás to udrží před obrazovkou a co na tom, že půlku filmu tam mluví somálsky a bez titulků :) Hlavním sponzorem zřejmě byly americké speciální jednotky Seals, které jakože dokážou zajistit bezpečí svých lodí plujících v somálských vodách... což asi v praxi bude vzhledem k rozsahu pirátsví jinak. Ale líbil se mi ten klid, postupy a pravidla, se kterými se vše řeší, prostě profíci. Dávám lepší 3*.

plakát

Rivalové (2013) 

Začátky a vzestup kariéry dvou velkých rivalů, dvou rozdílných povah, pilotů formule 3 a následně 1, Jamese Hunta a Nikiho Laudy, sezóna 1976 a osudný závod 1. srpna 1976 na německém okruhu, neuvěřitelný návrat Nikiho do boje o titul... silný příběh, dobrý film, ale i přes dvouhodinovou stopáž hodně zkratkovitý a málo propracovaný, velká škoda, plusem je výběr herců i jejich výkony, i když legenda jménem Lauda by si zasloužila více. Ale díky za to, lepší 3*.

plakát

Nelítostný Parker (2013) 

Fandům Stathama ani nebude vadit, že to má skoro ke dvou hodinám, 2x ho zastřelí, 3x probodnou, 4x umlátí... počkat, to už máme 9 životů? No ale Jasoň je tvrďák a když někdo nedodrží dohodu jako že zapálí jiný balík slámy nebo mu nechce dát jeho podíl, tak je jedno, jestli proti stojí nájemný zabiják nebo šéf mafie, tady jde o princip, že, a Jasoň nemá rád chaos. A Missis Lopezová? Tam dělá ... křoví, teď jsem zaváhal, jestli napsat pěkné ;) Ale bývaly časy, kdy měla docela slušné role, viz Dost/Enough (2002). Už jsem říkal, že jsem fanda Stathama? Za mě 3*;)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Mega-dlouhá mega-pohádka o zrození supermana, že by opět zachraňoval svět? 3D animace bezchybná, ale koho to dnes ohromí, chce to příběh, a to i původní Superman natočený před pětatřiceti lety je na tom lépe. Nejvýše 2* a přemýšlím za co, protože pro mě osobně ztráta času.

plakát

Frankenweenie: Domácí mazlíček (2012) 

Animovaný, 3D, takže rodinný? Děti odešly po deseti minutách, já zvažoval, že to po dvaceti vypnu, ale... lenost zvítězila a vydržel jsem :) Chlapec, vycházející hvězda kroužku mladých fyziků, zřejmě po shlédnutí pokusu s vlivem elektřiny na žabí stehýnka a filmu Zpátky do budoucnosti, pojme nápad, vyhrabe svého zesnulého... přejetého psa - jo, je to Burton - a pustí mu žilou pravou, poctivou, nefalšovanou přírodní elektřinu. Přitom mu dojde, že to není úplně all right, tak se to snaží utajit, pak je to místy i vtipné, nakonec se ukáže, že pes - nejlepší přítel člověka... ty "burtonovské" postavičky stojí za to vidět, ty se mi líbily a zaslouží si dvě hvězdy :) Naopak za bezdůvodně černo-bílý film hned dvě hvězdy dolů, a co s tou poslední? Bylo to slabší, takže jen ty 2*.

plakát

Pravidla mlčení (2012) 

Když už je člověku přes sedmdesát, je čas si začít režírovat filmy sám ;) Sice hrát zase šedesátníka je trochu úlet, ale Redford, tak mu to odpustíme, no :) Námět přiměřený, parta rebelů vyloupí banku, tak úplně to nedopadne, pak se dokáže zázračně skrývat před fbi, cia, nsa, kgb a stb celých třicet let jenže... koho to má pořád bavit, že? Shia jako investigativní novinář se taky snaží, možná z něho bude časem i herec, mihla se mi tam Anna Kendrick, tak dávám obligátní 3*.

plakát

Muž, který se směje (2012) 

Klasický francouzský film jako za starých časů, perfektní kamera, režie, exteriéry, výprava, kostýmy, práce maskérů, hudba, herecké výkony... vše autentické jak si zasluhuje předloha Viktora Huga, ale žádné obavy, Depardieu to stále dává, je tam romantika, je tam drama, je na co koukat, kompars je kompletně český stejně jako technické zázemí, stopáž do hodiny a půl... což ale vede k příliš zkatkovitému závěru, překvapuje mě, že se to nedostalo do kin a tedy nízký počet hodnocení u nás, ale stejně tak i na IMDb, moc se mi to líbilo a dávám zasloužené 4*.