Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Svět už pro mě nikdy nebude stejný,neboť jsem se na něj jednou podíval očima Forresta Gumpa. A pak ještě mnohokrát. A nikdy se dívat nepřestanu. Je to můj nejvíc nejlepší film všech dob. Zemeckis to řek' dobře...řek' všechno. "Life is like a box of chocolate..."

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Dokonalé zfilmování díla Stephena Kinga (můj nej writer). Robbins ve své životní roli. Na konci jsem bulel jak želva (smíchy i dojetím). Tento skvost filmového světa mě naučil,co je to naděje,která nám dává křídla. A tím se dostáváme k zásadní otázce : "Myslet na život nebo umírání ? To je sakra pravda ! "

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Film plný pojmů, které dnes už většina lidí zná už právě jenom z takovýchto filmů. Hrdost, odvaha, přátelství, láska. Já ho prostě miluju a tím je řečeno vše.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

"Nakazil mě ... žitím." King umí psát,Hanks umí hrát a Darabont umí točit. A výsledek je bomba ! Někdy i tři hodiny jsou málo. Johnova poprava = jedna z nejemotivnějších scén všech dob. A došlo mi,že občas si všichni ubližujeme skrzevá vzájemnou lásku.

Matrix

Matrix (1999)

Vítejte ve skutečném světě. Naprosto geniální myšlenka Wachowských z doby, kdy ještě měli koule. Oba. Jen už neměli točit ty nablblý pokračování.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Velmi kvalitní popcorn. Hlavní tahouni filmu jsou herci, hudba a nehollywoodský závěr. "Všichni jsme jen stín a prach."

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Buď ho musíte milovat nebo nenávidět (to jde ?). A já celou ságu miluju. Kouzelnější svět jsem ještě ve filmu neviděl a asi už ani neuvidim. Je tam zkrátka všechno, co má správná fantasy mít. Samozřejmě že oproti knižní předloze tam spousta věcí chybí. Ale když znáte předlohu, tak vám to ani moc nevadí. Přesná adaptace by musela být tak 30 hodin dlouhá. Ne že bych se nevydržel koukat. A kromě Středozemě jsem získal ještě jednu lásku. Nový Zéland. ONE MOVIE TO RULE THEM ALL.....

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Dokonalost sama. U Clinta jsem si samozřejmě na kvalitu už dávno navykl, ale tímhle překonal sám sebe. Tady slova nestačí. To je třeba vidět přátelé. Smích i slzy (těch byla na konci celá řeka a vůbec se za ně nestydim). Clint to vyřešil hned v prvním kole a udělal pro mě z tohohle skvostu to, co bych nazval Mo'Cuishle.

Madisonské mosty

Madisonské mosty (1995)

Film, ve kterém se na první pohled zdánlivě nic neděje. Ale jak to vře uvnitř, to je prostě lahůdka. Závěrečná scéna v dešti je prostě dokonalá.

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Kdo viděl, ví svoje a kdo ne, ať to hned napraví. Nebo si pro něj přijde Keyser Söze. Čekal takový konec vůbec někdo? Já tedy ne. A to je dobře.