Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (838)

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Sledovat tento film se rovná opravdu hněvu Boha. Nejedná se o nudu, ale o naprostou absenci jakéhokoliv zajímavého děje. Na začátku se dozvíme, že se putuje za El Dorádem, 40 minut se dřepí na břehu (navíc film obsahuje minimum mluveného slova) a pak se až do konce pluje po řece. Jediným plusem je démoničnost Klause Kinskiho. Zdejší supererlativy chvály nechápu.

plakát

A Chinese Ghost Story (1987) 

Žánru fantasy skoro vůbec neholduji, takže moje skepse vůči filmu byla vysoká. Ale již po pár minutách byla pryč! Z mixu velmi vtipné komedie, akčňáku, hororu, lechtivé romantiky a fantasy vznikl opravdu šílený bizár v tom nejlepším slova smyslu, který mě zcela uhranul a u kterého jsem se královsky bavil. Plnotučné 4*.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Popravdě jsem očekával trochu více akce. Alexander Veliký byl přece velký válečník, který vybojoval sakra hodně bitev, takže očekávání bylo velké. Bohužel se však dostavil jen takový košt. Dvě kraťoučké bitvy po dobu 3 hodin ve velkofilmu o člověku, který skoro celý život strávil v bitvách, je podle mě málo. Většinou času se tu debatuje u vínka s homosexuálními kumpány a občas se popraví nějaký zrádce. Od dvouhvězdičkového hodnocení to zachraňují jen dobrý hercí. Slabé 3*

plakát

Alice už tu nebydlí (1974) 

Nebýt toho, že to natočil Scorsese, asi bych těžko hledal odvahu se do cestovního dobrodružství matky a jejího nevychovaného, drzého kloučka. Ale přežil jsem to. Jodie Foster opravdu k nepoznání!

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Rodriguez zřejmě těžce vyměknul. Očekával jsem nenáročný akční výplach, ale místo toho jsem dostal slaďácký romantický čajíček pro puberťačky, ke kterému se postupně přidává jedno klišé za druhým. Vizuál je super, ale k čemu to, když příběh je tuctovka bez jakékoliv invence. Abych se bavil a neodsoudil film jako patetický kýč, muselo by to mít erkový rating a místo otravné romantiky akční orgie.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Zajímavě zvolená forma animace, ale pokud chybí scénář, je to docela k ničemu. Zasmušilá nedějovost partičky z Dejvického divadla k vyššímu hodnocení opravdu nestačí.

plakát

Alt på et bræt (1977) 

Pohodová komedie. Spíše úsměvná, nežli třesknutě vtipná. Za mě však o fous lepší než francouzský originál, kde podobnost v ději i fórech je skoro 1:1, ale dánské trio mělo vtipnější ksichty. Slabší 4* pro Dány a 3* pro Francouze.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Optimistický, laskavý, hýřící barvami - tak by se dal stručně charakterizovat tento film. A Audrey Tautou je ve své životní roli opravdu vynikající. Proč tedy to "nízké" hodnocení? Vtip je v tom, že jelikož mám skoro pořád optimistickou náladu, tak se mě film emočně vůbec nedotkl a za další jsem těžko snášel jeho naivitu, která občas dosahovala kosmických rozměrů. Hudba ve filmu je ale božská!

plakát

Americký přítel (1977) 

Film vyvolávající spoustu otázek, které však zůstanou nezodpovězeny. Jaká byla hlavní myšlenka? O co vůbec šlo? Co ten malíř? A kdo byl vůbec ten Tom Ripley ve výborném podání D. Hoppera? Odpověď ani na jednu z těchto otázek jsem nenalezl. Nicméně i tak mě tato prapodivná, notně depresivní mysterióznost uhranula. U Wima Wenderse si dělám hvězdičku.

plakát

Američan (2010) 

Skvostná filmová balada! Krása v každém záběru - od švédské zimy, jízdě tunelem, po závěrečný let motýla ke koruně stromu. Kameraman má opravdu můj velký obdiv, zvláště za záběry z dálky a povzdálí, to je dokonalost. Velmi, velmi pomalý děj se skromným, ale výtečným klavíro/smyčcovým soundtrackem a i lokace je znamenitě vybrána. Prostředí starobylého italského městečka, jehož omšelost v každém detailu dodává filmu nezapomenutelnou atmosféru, je alfou a omegou filmu. Samostatnou kapitolou je George Clooney a jeho bezchybný "stone face" Američan, který i kdyby koukal pět minut do zdi, neodtrhnete od toho oči. Malý, Velký film a zároveň velmi příjemné překvapení roku 2011. 100%