Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

[The People v. O.J. Simpson 80 %] | [Hurricane Katrina ?]

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) 

Koncept jako takový je skvělý, jenže v Česku se všechno akorát dokurví a vznikne z toho tahle nekoukatelná zhovadilost, v čele s trapnými průpovídkami a afektovaností, kterou by záviděl i Jim Carrey. Jedna hvězda za kostýmy a masky.

plakát

Strašáci (1971) 

Rkový Sám doma, který je však o poznání nudnější, Hoffmanovu výkonu navzdory.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Poznámka k celkovému hodnocení: do 4. série včetně 5*, dále jen za 4* - ohromně repretitivní zápletky, dějové postávání na jednom místě, nulový vývoj, zazděné scénáristické šance. Je dobře, že po sedmé sérii bude konec.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Konečně zpestření na poli animáků! Konečně film, který pobavil od začátku až do konce, neztrácel dech a nedoplácel na klišé. Nesmírné množství úžasných detailů, narážek (kmotr, Jesse a Walter!), slovních a zvířecích hříček. Výborné postavy, nadprůměrný děj (kdy jsem naposledy viděl animovanou detektivku...?), parádní animace a v neposlední řadě sympatické poučení. Takhle si představuju kvalitní animované filmy a zdá se, že to není až taková ootopie...

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Má to šmrnc, Will, Margot a Joel si to dávají ve velkém stylu, k tomu zní fajnový vypalovačky, akce je hromada... tak co tomu chybí? Náznak příběhu a echtovní záporák. Když se zpětně zamyslím, vlastně se žádný příběh nekonal. Film je jen skládačka jednotlivých akčních sekvencí, promíchaných s flashbacky a gagy, nejčastěji z úst Harley Quinn. V zásadě mi jeho absence až tak nevadí, sledujeme jízdu od začátku až do konce, ale je to jeden z důvodů, proč ode mě nedostane absolutní hodnocení. Druhým důvodem je absence záporáka. Co to jako mělo být? Pokud o nějakém hovoříme, tak zase nevíme, co je zač, proč chce vyhladit svět... Projevila se krátká doba na sepsání scénáře (což u takhle očekávaného snímku opravdu hlava nepobírá). Jared Leto pojal Jokera po svém, vůbec ne špatně, ale očekával bych právě jeho jako záporáka, alespoň částečného. Škoda, snad v příštím díle, pokud bude. Hodnocení na hraně 70-75 %, dvojka však musí být lepší!

plakát

Jason Bourne (2016) 

Stěžovat si, že byl natočen nový Bourneův snímek, je jako láteřit, že jsem se přežral poté, co jsem si řekl o přídavek. Všichni ho chtěli, tak ho tady mají. Nedosahuje kvalit základní trilogie, to se ostatně ani nedalo očekávat. První tři díly jsou tak kvalitní, že pokračovat v nastavené laťce je téměř mission impossible. Celá dějová linka okolo Kalloura vyzněla do ztracena, ale osudu Jasona Bournea, toho jsme se nabažili do sytosti. Všechny nové postavy do děje zapadly, zejména pak Alicia, které by neškodilo se víc usmát, a Cassel, jemuž muže bažícího po pomstě věřím. Předpokládám, že do dalšího filmu už Matta neukecají, ale já jsem rád, že jsem se znovu mohl pobavit u téhle adrenalinové jízdy. PS: Závěrečná hudba je prostě ikonická, tu netřeba měnit.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Od první minuty jsem tušil, že budu dávat plný počet. Skvělý casting, výborné prostředí, gradující napětí, odpočítávání. Ale druhá polovina finále byla v porovnání s celou minisérií slabá, vyvrcholení jako by přišlo na konci druhého a na začátku třetího dílu. Flashbacky v závěru vyloženě rozmělňovaly skvěle gradované napětí. Škoda závěru, jinak paráda.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Film na efekt, postrádající nosnou myšlenku. Harrelsonovo dvojče vyloženě otravné, scéna s přehazováním karty o ničem, místy nepřehledná akce (díky, střihači) závěr lepší. Celkově je to docela zábava, ale na jedničku to určitě nemá, a pokud nemáte peníze na rozhazování, tak jimi neplýtvejte na tenhle film.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Nesedl mi styl filmu, střídání záběrů ani občasné přehrávání herců, ale příběh jako takový je nesmírně zajímavý a měl by sloužit jako poučení. Asi tušíme, že to tak nebude, ale kéž by. Důraz na burzovní slang mi nevadil, to podstatné šlo pochopit a zbytek sloužil na dokreslení prostředí. Každopádně jsem rád, že Big Short nevyhrál Oscara, jak se dlouho spekulovalo.