Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (532)

plakát

Ad Astra (2019) 

Tenhle film se mi rozležel naněkolikrát. V kině po dokoukání jsem byla trochu zklamaná, doma už jsem to viděla jinak a nyní, s odstupu týdne, tento film hodnotím velmi pozitivně. Je křehký, filosofický, čistý a není zkomplikovaný "hollywoodskými výbuchy" a jde k samé podstatě života. Brad Pitt se drží správné cesty, herecky i producentsky.

plakát

Aféry mé ženy (1972) 

První povídka obstojná, druhá plochá a třetí ještě slabší. Je to spíš komedie než krimoška a vlastně ani jako komedie to není nic moc. Nevím, něčím ten film je fajn, ale vlastně je dost slabý. Ale přesto dávám tři hvězdičky. Tak vlastně nevím. Asi je to hlavně díky hercům. Nebo snad nostalgie...

plakát

Agora (2009) 

Film je to v podstatě komorní, ale zároveň s mnoha davovými scénami. Rachel je príma a i téma raného středověku je zajímavé. A to že křesťani nejsou žádní velikonoční beránci snad už všichni víme. A to, že jejich církve dusily vzdělanost, kulturu a svobodného ducha tisíce let je všem dnes jasné také.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Když porovnám skvělý IT crowd a skvělý The Big Bang theory, vychází každý o něco líp :-)

plakát

Aksál (1969) (TV film) 

Úžasné dlouhé záběry, úžasná Marie Drahokoupilová, úžasně mladičký Josef Abrhám a úžasná hudba.

plakát

Alexandr Dumas starší (1970) (seriál) 

Stará dobrá dramatická televizní tvorba. Menšík skvostně postihl bouřlivě varnou personu Dumase. Škoda jen skrovného technického zpracování, špatného nasvícení a toporné kamery.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Komiks mi připadal nudný a nedočetla sem ho a film to jenom potvrdil. Těžko sem to dokoukávala. Kdyby to bylo o starém výpravčím v zapadlé vesničce, tak bych to brala jako romantické, nostalgické atd. Takhle je to jen rozpačité, nabubřelé a rádoby zajímavé tou namontovanou minulostí. Nevím, něco tomu prostě chybí nebo je to celé takové, nijaké. Ale za to film asi nemůže.

plakát

A máte nás, holky, v hrsti (1980) (TV film) 

Když jsem měla chřipku a trávila týden na gauči u televize, tak to nebylo tak špatný.

plakát

Amerika (1994) 

Velmi velmi velmi nedoceněný film plný noir atmosféry, tajemství, skrytých i odkrytých emocí, stylizovaného výtvarna, skvělé hudby a v neposlední řadě skvělých herců. I když to není klasický Kafka, art deco zámkovská atmosféra z toho čiší i tak. Bohužel postavu a celý význam posunuli do jiné roviny. V románu jde o 16letého mladíka, který otěhotněl služebnou, a tak ho rodiče poslali do Ameriky, aby situaci vyřešili. Pocit viny a významů ve filmu tedy chybí. Zajímavost - film začíná záběrem na strom a pak po celý film se neobjeví jediná vegetace, strom, keř nebo květina. Pouze na plakátu u Terezy a potom v samém závěru s autem.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Svižný film, jehož odborářské tempo a zimní poetika se hodí do dnešního překapitalizovaného světa víc než reklama na jogurty...