Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (184)

plakát

Nepřemožitelné zlo (2005) 

Začátek a postupný průběh filmu člověku moc o filmu neřekne. Od začátku se film snaží získat diváka hlavně postupně se rozrůstající atmosférou a postupně se odhalujícím dějem, který se odehrává v pomalu chátrající nemocnici, kde se před mnoha lety odehrálo něco špatného a od toho se odvíjí celý příběh. Po první půlce filmu si člověk vyvodí dva závěry, někdo si s radostí počká co ze všeho toho prázdna vyplyne a dočká se, druhý se tím prázdnem unudí a hned film odsoudí, neboť se dlouho ve filmu nic prakticky neděje. Hlavní hrdinku jak už to bývá v poslední době trendem hraje malá holčička, která je společně ještě z několika dětmi leží v nemocnici. Zde se stávají záhady ve druhém patře budovy, které je už několik let zavřené. Z ničeho nic se dětem lámají kosti bez vlastního přičinění. Poté jsem přijde nová sestra, která se ihned skamarádí s malou Maggie. Maggie je neustále vyděšená a nikomu moc nevěří, až tedy začne věřit nové sestře. Maggie neustále povídá všem historku o tom, že ve druhém patře straší jakási Charlotte a že si s ní povídá přes kostky s písmeny. Jak už to bývá zvykem, tak jí nikdo nevěří, ale zanedlouho sestra nevěří vlastním očím. V nemocnici se stane nevyřešená vražda a pak se to jen veze. Film přitvrzuje na atmosféře a děj zabírá na obrátkách. Konec filmu je prakticky vyvrcholením, na který každý divák rád čeká. Prostě španělská duchařina se v celku povedla. Co bych vytknul je hlavní obsazení sestry Calistou Flockhart, nehodila se mi zde, měla by zůstat u seriálu Ally McBealová. Dávám 75%.

plakát

Cabin Fever (2002) 

Cabin Fever je lehce nechutný a ze začátku komický. Film si zakládá na nechutnosti před nějakým dějem nebo atmosférou. Nápad si myslím, že je to celkem dobrý. Bohužel jsem viděl film Hostel, ktetý byl hodně podprůměrný, tak jsem si udělal né moc dobrý obrázek o tvorbě Eliho Rotha, ale zde jsm byl mile překvapen. Pro ne-diváky horrorů nebo pro slabé povahy se film může jevit jako velice nechutný a odporný, ale ve filmu jsem nezaregistroval jedinou scénu, která by to zobrazovala. Ač snaha zde byla veliká, všude samej sliz, litry krve a pro film velice slušivé efekty. Děj byl a nebyl, jinak řečeno, děj o otrávené vodě, to by napadlo i blbce, ale překvapivě našich 5 hrdinů to asi nenapadlo. Abych nezapomněl, tak jednu z hlavních rolí si zde zahrál také pes, který oproti filmu Hory mají oči, kde byl zachránce, tak zde tak nevypadal a zřejmě nedostal pár týdnů nažrat:-) Co musím vyzdvihnout je scéna, kdy si holka ve vaně holí nohy, jednu si v pohodě oholí a jde nadruhou, a jak pomalu jede tak nejen že si úspěšně oholí co potřebuje, ale také jde vidět a slyšet lehké křoupání kůže s masem, která jí pomalu odpadá s nohou, to celkem zamrazilo:-) Nejlepší postavou zde byl jednoznačně týpek v kšiltovce, který měl ze začátku i v průběhu filmu dobré fóry, narážky i připomínky a dal filmu i trochu komický tón. No a když jsem došel pomalu ale jistě do konce, tak jsem se musel lehce pousmát nad tím jak to dopadne... P.S. Dáte si citrónovou limonádu?

plakát

Wolf Creek (2005) 

Jedno s těch lepších kousků co jsem mohl letos vidět. Absolutně jsme o Wolf Creeku nic nevěděl a proto jsem byl tím více nadšen. Po rozpačitém upoutavém začátku, který se člověka snaží vtáhnout do děje, kdy si mladá tříčlenná partička vyjede na výlet, přijedou k nějakému kráteru a pak začíná hold smolná dovolená u děduly, který jak se ukáže není tím, za co se vydává a začíná peklo, děj se několikrát převrátí, kdy si člověk už myslí, že právě tahle postava umře a ono nic, postava stále žije a děj pokračuje dál. Když jsem se pozorně tzv. zažral do děje a tak všeho, tak mi to připomínalo decentně prvky Texaského Masakru motorovou pilou 2003, ale Wolf Creek měl celkem lepší atmosféru, i když se scénáristi a režiséři musejí pěkně vyblbnout, pač to má být podle skutečnosti, ale stejně podle skutečnosti je tak první půlka filmu a konec tak možná,a to mám ještě dost bujnou fantazii, ale jak bych řekl, hold někdy se nevyplácí být ve špatný čas na špatném místě.

plakát

Hory mají oči (2006) 

Už se mi dlouho u horroru nestalo, abych byl uchvácen a zároveň pobaven. Děj a atmosféru filmu bych s radostí přiřadil k malému ohýnku, který se teprve chystá k pořádnému nádechu, aby mohl pořádně ukázat co v něm je. Děj a celkový snímek mi v několika bodech velmi připomíná filmec Pach krve. V prvních minutách rozvážný děj, který nabírá pomalu na obrátkách, člověk každou chvílí očekává co se stane a s radostí jsem se já osobně dočkal. Slušné efekty a výborná doprovodná hudba dodává filmu potřebný říz a atmosféru, není nouze o lekací scény, kterých tu není zrovna málo, člověk se ohlídne okolo a už má v hlavě sekeru:-) Celkem by mě zajímalo, jestli něco podobného, podobný lidé a místa existují, sám osobně si myslím, že ano, neboť Amerika je schopná všeho. Nesmím opomenout také krásnou blond herečku, která má půvab i v seriálu Lost, která zde patří mezi hezké, co ve filmu můžeme vidět. Film je obohacen o skvělý zvuk, respektive o velice příjemné křupání kostí po každém zásahu do hlavy a podobně, rád jsem zde viděl také hrdinného psa, který mi připomínal ,, Komisaře Rexe, pro mě byl pes vůbec tím nejhlavnějším hrdinou. Abych přiblížil co mě vedlo k pobavení, byla to hlavě pasáž, někdy uprostřed filmu, kdy otec rodiny Bobby je přivázán o stromu a hoří, všichni vyběhnou ven z karavanu a začnou strašně řvát a najednou vyleze jeho manželka a s klidem se na něj podívá a zeptá se: ,,That’s Bobby? po 5 minutách, kdy Bobby stále hoří, se manželka opět podrobně podívá a opětovně řekne: ,,That’s Bobby?! Já jsem musel reagovat decentně hlasitým úsměvem. Hodně jsem se rozmýšlel co dám tomuto filmu za známku, a spolu s mým kámošem Kerionem jsme asi tak v půlce filmu rozhodli, že je to zatím průměr, a, že rozhodne konec. Mě konec velice uchvátil, neboť to byla celkem dobrá jatka, takže mé hodnocení co do procent vyčísleno je 75%, tady ****..... Musím ještě podotknout, že jsem bohužel neviděl původní snímek od mého oblíbeného režiséra Wese Cravena, takže jsem neměl porovnání, proto můžu mít trochu odlišnější hodnocení než ti co to viděli. Pokud horrory v tomto duchu budou pokračovat, nebudu se ani moc zlobit, sice se člověk zrovna kromě toho, že se párkrát lekne a nadskočí jak pošuk moc nebojí, ale...

plakát

House of the Dead (2003) 

Když jsem di poprvé přečetl komentáře k tomuto snímku, tak jsem byl velice zvědavý jak film vypadá. Všichni píšeou jak je to hrozné, jak je Uwe Boll špatný, ale já musím říct zase naopak, a opětovně se ho musím zastat tak jako u Alone In The Dark, neboť jsem se u House Of The Dead nesmírně bavil, film měl šťávu a herecké nasazení, i když herecké výkony byly špatné a amatérské, ale o to víc jsem se bavil. Uwe udělal prakticky akční horror, kterému schází sice nějaký zvláštní děj a slušnější scénář, ale stylem se Uwe nezapře. Co mě tam ale nějak nesedělo byl pomalu 20 minutový záběr, kdy se z normálních diskofilů staly akční superhvězdy, které umějí se zbraněni zacházet jako Keenu Reaves v Matrixu. Lepší částí filmu byly zpomalené záběry při střelbě tzv. aka Matrix záběry. Scházelo mi zde také trochu více krve, děj zaostává, ale mě jako divákovi nedá nedat tuto známku. Ač může můj názor vyznít divně, budu za tím stát a ať Uwe pokračuje ve svém stylu a časem se uvidí, že Uwe se stane stálicí ve světě horrorů a ve světě filmů.

plakát

Wimbledon (2004) 

Krásný příběh staršího anglického tenisty, který se jede na Wimbledon, kde chce ukončit kariéru a na turnaji potká krásnou Kirsten Dunst, která patří mezi největší favoritky ženské části turnaje. Láska a sport, to je někdy divoká kombinace, a tím spíš, když oba hrají stejný sport. Krásný pohled na Granslamový turnaj Wimbledon, na sny obou tenistů, kdy každý má jiný, jeden ukončit dobře svou kariéru a druhý musí vyhrát turnaj, ale náhlé zvraty jsou ve sportu na denním pořádku. Zajímavě je udělaná grafika tenisového kurtu a hlavně počítačově udělané tenisové údery, které někdy jsou až za hranicí reality, ale to je asi tak jediné menší mínus, jinak sportovních filml není nikdy dost a tento film je příjemný překvapením.

plakát

Mistři hazardu (2005) 

Stačilo mi zjistit, že jako hlavní hrdinové zde hrají Sean W. Scott a J. Knoxville a musel jsem to vidět. Lepší dvojici snad nejde najít, a oba udávali filmu dobrý tempo, vtip zde také nescházel a krásná Jessica, to byla třešnička na dortu, no a nesmím zapomenout na jejich cestu na vysokou, kde byly krásný holky, to byla asi nejlepší část filmu. Jinak nemám co dodat.

plakát

Hlas smrti (2005) 

Podle mě hodně podceňovaný a neuznaný horror. Duchařina tohoto stylu by se měla vyskytovat ve filmové branži častěji. Michael Keaton zahrál výborně a celkově film byl na dobré úrovni. Jak už to bývá, tak divák musí čekat nějakou dobu, než se začne děj hejbat. Ale nápad s počítači, který uměj zobrazovat a poslouchat hlasy a obrazy mrtvých mě zaujal. Některý scény jsou atmosféricky vychytaný, kdy se člověk lekne i když ví co se stane. A konec je šílenej a vskutku zajímavej. Dávám 80% a zatím si stojím.

plakát

Stigmata (1999) 

Atmosféricky slušně povedené dílko, s prvky umučení krista, hodně krve, a hlavně dobře obsazené hlavní role. Film by se dal zkrátit, neboť občasně děj stál na místě a nechtěl se hýbat. Ale nakonec po konci filmu jsem uznal kvalitu filmu, i přes nudné pasáže, ale když jsem se vžil do děje tak 75 % je na místě.

plakát

Mazací hlava (1977) 

Poté co jsem viděl Mazací hlavu, jsem dlouho přemýšlel o čem to vůbec bylo, začátek byl pomalý a člověk neví co od toho má očekávat. Poté se ve filmu konečně objeví nějaká postava, která jde k jedné rodině a film konečně dostává nějakou šťávu a zápletku, po nechutné části při obědu a hýbajících se mrtvých kuřátek se musí člověk opravdu držet, a nedoporučuji při tomto filmu jíst. Druhá polovina filmu byla ta nejlepší část, kterou jsem jak to bejvá zvykem opět jaksi nechápal. Psycho tohoto rázu se v minulých dobách neobjevoval a proto si David Lynch zasloužil můj obdiv.