Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Fr 

všechny recenze uživatele

Království Boží je v Tobě a všude kolem Tebe. Nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozštípni kus dřeva, já tam budu. Nadzvedni kámen.… PŘÍBĚH:***když dostane Frankie růženec z Belo Quinta, začnou se dít věci. Je to vlažné, sice ne nudné, ale žádné závratné tempo. Biblický horor, církev tají známá fakta – keci, keci, keci./ NAPĚTÍ:**výskyt stigmat, záhadná zjevení, církevní symboly – to má být hlavním tahákem příběhu. A když P.Arquette začne mluvit jako Ježíš, je to sice zajímavé, ale mráz po zádech neběhá. Něco se děje jen když se objevují ,,rány“. Trvá to však chvíli a není to nic objevného, šokujícího ani strašidelného. Nic, co by jsme si měli pamatovat celý život. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mysterióznní thriller, který spíš než zpracováním vyniká zásadní myšlenkou, a který způsobil ve své době poprask rouhačskou teorií o evangeliu, které napsal sám Ježíš a které popírá podstatu novodobého křesťanství. Celkem by mě zajímalo, jak se k podobně pojatým tezím stavějí lidé z druhé strany barikády ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zajímavý film o ďáblových zraněních. Dost atmosférické scény a jeden z lepších hororů. Gabriel Byrne se do takovýhle snímku dokonale hodí a i Patricia Arquette sem dobře zapadne. Její vzezření i svým způsobem trochu varuje v kom se může objevit stigmata. Velmi dobře odvedená práce i režiséra, který z dosáhl výborné atmosféry. Rozhodně stojí za podívání a pro mě osobně zajímavější a lepší než (nudný) vymítač ďábla. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý sa mi pomerne dlho vyhýbal ma trochu sklamal. P. Arquetteová je sympatická herečka(kdeže sa podela?) a hlavne ona a Byrne držia film nad vodou. Škoda, že scény jej utrpenia, krvavých rán a údery bičom boli sprevádzané dosť nevkusným mixom blikajúceho svetla, hudby a rýchlého strihu. Dosť to kazí dojem. Ako horor nevystraší, skôr som to odsledoval s chladom a utvrdením sa v tom, že ak niekto chcel týmto dosiahnuť aby sa človek nad možnými podobnými osudmi zamyslel, nebodaj im uveril, tak to veľmi nevyšlo. To by chcelo podstatne reálnejší prístup. Kto uveril tomu čo videl, by si zaslúžil sto úderov bičom a dva klince do zápästia...50%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí udržať vás v napätí po celý čas, pomáha si pri tom okázalou formálnou stránkou. Ale paradoxne to je aj jej najväčšia chyba. Režisér to s tou videoklipovitosťou až veľmi preháňa. Napriek tomu vysoký nadpriemer strašidelného žánru s podtextom na zamyslenie a so zopár naozaj silnými scénami. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Během závěrečné scény v zahradě můžeme vidět v pozadí sochu svatého Františka z Assisi, prvního člověka se stigmaty. (HappySmile)
  • Postava Patricie Arquette se jmenuje Frankie (zkrácenina od Frances), což má být odkaz na svatého Františka z Assisi, který (jak bylo řečeno i ve filmu) byl prvním člověkem, na kterém se objevila stigmata. (HappySmile)

Reklama

Reklama