Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

obitus 

všechny recenze uživatele

Vyborny ducharsky thriller, postaveny na pomerne originalnim napadu. Prvni tri ctvrtiny filmu vemi pomale buduji temnou atmosferu, ale bohuzel zaver to cele trochu strhava k levnejsim snimkum. Hodne me nadchlo technicke zpracovani - zadne silene cviky s kamerou a ultrarychli strih, ale vse naprosto precizni, s velkym durazem na detail. Poslednim, a velkym, plusem je Michael Keaton v jedne ze svych vubec nejlepsich roli. Rozhodne jeden z nejlepsich snimku, ktery v soucasne ducharske vlne vzniknul. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Duchařský horůrek s pomalejším rozjezdem, který nás ale mohl vyštenkrovat ještě více a lépe, potenciál tam byl :-). Každopádně tam bylo pár momentů, kdy jste zaposilovali svalstvo celého těla, nebo těch, kdy se vám navzdory teplu venku proběhl mráz po zádech ("vaše babička mi už týden posílá vzkazy"... "Ale ona je mrtvá teprve dva dny..."). Něco mi tam ale přece jen vadilo, a Michael Keaton to nebyl, pro dnešek 3,5*. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jeden z milióna štandardných amerických thrillerov, ktorých počiatočný potenciál sa utopí v nevhodnom dejovom vyvrcholení (Taking Lives), podporenom otravnými digitálnymi efektami (The Forgotten). Zápletka je riedka a s výnimkou zopár zimomriavok tu niet o čo stáť. Radšej si zopakujte námetovo podobnú, no podstatne zmysluplnejšiu a duchaplnejšiu Frequency. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Priemer, ktorý sa nesnaží hrať an niečo originálne, lebo tím jednoducho ani nie je. Na druhú stranu ale celkom zdatne využíva všetky osvedčné prvky hororu. Celý čas som čakal na nejaké záverečné rozvinutie príbehu ku ktorému ale film bohužial nedospieva a zostáva v polohe v akej bol celý film. Len by ma zaujímalo ako to mohol jeho syn vobec prežit ved sa mu vo filme venoval jeho tvmaniak ocko možno tak 2% času.) ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Námět není až tak úplným výplodem fantazie scénáristy. Podobný příběh se totiž skutečně stal, ale ne přesně tak jak je nám tu servírováno. Protože jsem o tomto podrobně zdokumentovaném případu četl, byl jsem zvědavý, jak s tím filmaři naloží. Je velká škoda, že se nedrželi pouze faktů, ale přimíchali sem i dávku nesmyslů, hlavně v závěru. Skutečný příběh skončil úplně jinak a je pro mě nepochopitelné, proč byl vlastně změněn. EVP skutečně existuje, vědecky je již potvrzeno, ale stále zůstává neobjasněnou záhadou. Pokud vás zajímají nějaké podrobnosti, podívejte se v bonusech na DVD na otitulkované dokumenty. Rozhodně jsou zajímavé. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)
  • Snímek nevznikl podle stejnojmenné novely Dona Delilla. (imro)
  • Pro režiséra Geoffa Saxe byl snímek debutem na poli celovečerních filmů. Do té doby se věnoval jen televizi, pro kterou natočil například sci-fi Doctor Who (1996) či Othella (2001). (imro)

Reklama

Reklama