Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Poslední dobou to píšu nějak často, ale pokaždé je to naprostá pravda. Takže: takhle debilní scénář, plný šroubovaných dialogů, nepřirozených expozic, logických děr a zcela otevřených fyzikálních, lékařských a dalších nesmyslů, jsem ještě neviděl. A pokud náhodou ano, tak to bylo něco ražení Pár Pařmenů ... s ničím jiným se to hloubkou a promyšleností nemůže měřit.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

V první řadě, není to taková akční komiksová bomba, jak jsem čekal. Není to taková jízda, není to tak kůl, nemá to moc velký efekt. A proto tomu nemůžu odpustit, že to opět v mnoha a mnoha detailech vůbec nedává smysl a že to vykrádá zcela nepokrytě Terminátora, Matrix a Portal.

plakát

The Pet (2006) 

Zajímalo by mě, co bylo cílem a smyslem tohoto filmu. Příběh totiž nestál za nic a protože si to asi tvůrci uvědomili, tak se zařadil úplně nesmyslný a zbytečný "dramatický" konec. Přitom některé scény jsou moc hezky natočené a i ten vztah je znázorněný moc hezky. Celý film jinak působí dost amatérsky, ne jako Bčko ani Cčko, ale spíš tak Dčko. :) Jako Bčkový film se scénáristou a režisérem, co ví, co dělají, by to mohlo být hodně zajímavé (Áčkový film tohoto tématu samozřejmě nikdy nebude. :) )

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Ze začátku hodně vtipný a originální sitcom se sympatickými postavami, dobře napsanými dialogy a častými sexuálními narážkami, směrem ke konci druhé série ale zmizí vtip (nebo se mi ten specifický jeden styl humoru pořád dokola přejedl) a zůstanou tak tři sympatické postavy (což je celkem málo) a sexuální narážky, které jsou čím dál explicitnější a - podle mě - i trapnější.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Po prvním shlédnutí jsem byl docela spokojenej. Po druhém snižuju o hvězdičku, protože už jsem si všímal všech těch nesmyslů a každých pár minut jsem si říkal, že ten člověk, co psal scénář, prostě neměl zapnutej mozek. Prohlášení, že se jedná o "inteligentní" film, je úplně mimo. Spousta věcí nedává smysl, a to od fyziky ("ty zvukový vlny se musí pohybovat nadzvukovou rychlostí") přes úplně běžný věci (sbírání slaného mořského ledu do skleničky s pitím) až po základní motivace a chování postav, kdy ve většině klíčových momentů platí, že kdyby se některá z postav zachovala přirozeně a ne scénáristicky našroubovaně, tak film prostě nepokračuje. Takže jako u většiny komiksáren - je to naleštěné, akční, všechno to hezky odsýpá, všechno je to cool a in, ale logiku, hloubku nebo promyšlenej příběh v tom prostě nehledejte.

plakát

Neznámý (2011) 

Přesně opačný dojem než z většiny podobných akčňáků. Scénář a hlavně základní nápad velice solidní a vydal by na lepší film než na jaký jsem se nakonec díval. Průměrné zpracování dobrého nápadu.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Extrémně hloupé. Připadám si už jako neustále kritizující intelektuál, protože už je to několikátý seriál, ke kterému to píšu. Stylem se to podobá Avengers - tam jsem přivřel oči, bylo to hloupé a povrchní, ale chytlavé a zábavné. Tohle je víc hloupé a míň zábavné. Přitom nebýt toho, byl by to vážně dobrej seriál. V akčních scénách to chce jen maličko zreálnit, ve vztahových a dějových scénách je ale třeba všechno vyhodit a začít úplně jinak a lépe.Několik konkrétních příkladů (bez příběhových spoilerů): a) označení skrytého písma, které se objeví jen pod UV světlem, slovem "subsonic" - nevadí, že to nedává smysl, zní to hi-tech ubercool krutopřísně b) není žádný problém najít výrobce kurare jenom na základě této informace - že je to kurare c) hi-tech šípy umí cokoliv - některé vystřelíte a ony vám uštrikují svetr, uvaří kafe, zatopí v kamnech, hacknou databázi, vychovají děti d) chování naprosté většiny postav je nepřirozené, nesmyslné ("to nevadí, že teďka jsme v nebezpečí, já teď udělám hysterickou scénu, aby divák viděl, že mě to citově zasáhlo")

plakát

Wolverine (2013) 

Tři hvězdičky za celý film až do finále, odpad za finále. Chtěl bych si zase aspoň jednou užít akční komiksovou scénu, aniž bych musel vypnout mozek. To se naposled stalo u Watchmen.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Všechno to, co byste čekali (patos, klišé, americké vlajky, obětavé hrdinství, speciální efekty) v naprosto průměrném podání. Horší o to, že tohle už jsme viděli mockrát. Bohužel zde není ani sympatický hlavní hrdina, ani krásná ženská ve vedlejší roli, ani charismatický záporňák.

plakát

Tak tohle je můj život (1994) (seriál) 

Po Firefly druhý seriál, u kterého mě nesmírně mrzí, že byl tak brzo utnutý.