Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (133)

plakát

Happy Tree Friends (2006) (seriál) 

Nechápu, čemu se tam mám smát. Roztomilá zvířátka umírají hodně brutálními smrtmi. Už se klátím... napoprvé jsem si možná říkala "drsný, zvrhlý, originální" - to vše se seriálu upřít nedá - ale já pro tenhle druh "humoru" opravdu nemám pochopení. Navíc originalita tohohle seriálu spočívá v tom, že nikoho jiného už zřejmě taková s prominutím pí*ovina nemůže napadnout; a ještě ji dokonce i zrealizovat... Napoprvé jsem si říkala FAJN, je to něco nového. Zřejmě tahle nechutnost může pár úchylných jedinců bavit (tím se nechci nikoho dotknout :)) Ale druhá řada (pokud je) už fakt může bavit fakt jen zoofily zmixované se sadisty; není tam nic vyššího, žádná parodie, ironie, vtip, prostě jen hromada krve, střev a zvířecích skřeků.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

O Johnnym není třeba diskutovat, naprosto brilantní výkon jako vždycky. Co se mi moc líbilo, je samozřejmě hudba a taky nádherný kontrast růžového plastického městečka a slepičích obyvatelek ve svítivých kostýmcích s ponurým sídlem vynálezce a melancholickým, bledým a v tom barevném sousedství ztraceným Edwardem. Nemám páru, jak někdo přišel na vytvoření postavičky, která má nůžky místo rukou, každopádně nápad je to originální a zahrát si s tímto člověkem kámen, nůžky, papír, musí být vážně psina... krásná Winona Ryder a ponurý, ale mile dojemný konec dotváří tohle (pro mě) pětihvězdičkové dílo.

plakát

Madagaskar (2005) 

Už za brněnským přízvukem mluvící dvojku Jelimán + Maurice a tučňáky musim dát 4* ;), ale protože to má na tak skvělý film relativně nízké hodnocení, zvýším to na 5, vy suchaři.

plakát

Fantomas (1964) 

Fantomase můžu vidět pokaždé a bavím se pořád stejně. S Fantomasem, ač je to chladnokrevný zloduch, prostě musíte sympatizovat nebo ho alespoň obdivovat. de Funés a Marais předvádějí životní výkony. A samozřejě musím vyzdvihnout perfektní český dabing! de Funése si bez hlasu Filipovského nedokáže představit snad nikdo a Moravec ztrvárnil Fantomasův smích NAPROSTO brilantně... ha, ha, ha.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

Nejspíš musím na tenhle fim dozrát. Ne že bych ho nezvládala po intelektuální stránce, tak náročný fakt není, ale pouštěli nám jej ve škole a vydržet téměř 3 hodiny černobílý snímek, kde se sotva mluví, to trochu nezvládám... kamera skvělá, středověké prostředí autentické, dobrá hudba, krásná Magda Vašáryová, ale dílo na mě působí strašně depresivně... už z tohoto důvodu je to film, který si nejspíše v nejbližší době podruhé nepustím.

plakát

Román pro ženy (2004) 

Za Zuzanu Kanócz a za pár vtipných okamžiků. A taky za soundtrack. Jinak je to fakt typický román pro ženy, rozuměj pro slepice, které nezajímá nic jiného než chlapi, jejich svádění, o...souložení a následné porozchodové pomlouvání. Hrozně mě iritovala Něrgešová, neskutečně přehrávala, na druhou stranu z Pažouta se vyklubal docela sympaťák.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Celkem pohodový, vtipný seriál, ale dle mého hrozně přeceňovaný. Čas od času se na něj podívám, zasměju se, ale rozhodně furt nestahuju epizody jak divá. Navíc teď tady budu asi hodně vyčnívat, ale NESNÁŠÍM postavu Barneyho! Jeho hláškám se směju fakt málokdy, (jo, legen...dary se už dá fakt smát jen z principu) připadá mi prostě jak kretén. Seriály tohohle typu zřejmě neumím dostatečně ocenit.

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Skvělá pohádka. Nepřekonatelný Lohniský v roli smrťáka, Hrušínský alias Pandrhola je krásně na nakopnutí a sympatická umouněná havířina Jiří Sovák. Námět je samozřejmě trochu naivní, ale je to pohádka, kde jinde než u té by se to mělo tolerovat....

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Legendární komedie se skvělým Abrhámem a nesmrtelnými hláškami.