Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Antikrist (2009) 

Co dodat. Lars von Trier se s tím vypořádal po svém, ale udělal dobře ?...Když vezmete v potaz, že klasický psychologhický thriller o hnusných věcech vidíte každý den. Tento je stejný, ale je však uplně jiný. Willem Defoe je frajer. Charlotte Gainsbourg se mi moc nelíbí, ale zahrála si, to svoje. Takto svérázný, dramatický, ale zároven humusácký film, který naférovku vše ukazuje a neskrývá ani genitálie mě opravdu dostal a jen s otevřenou hubou jsem koukal. Děj, jak jsem říkal, je defakto kopie všech, ale provedením se uchyluje uplně jiným směrem. Skvělá práce. Ale na 5* tomu ještě něco chybí.

plakát

Apocalypto (2006) 

Tak na to tak koukám a koukám, a najednou je konec a já jsem se ani pořádně neposadil a nerozkoukal. Všechno tak rychle proběhlo, že jsem ani nestihl vypustit písek z močového měchýře. Nebo jsem spíše nechtěl přerušit tu skvělou dobrodružnou podívanou. Velkolepý projekt Mela Gibsona, který je skutečně Velký. Vysokorozpočotvý snímek ukazuje, že americké podání ve světové inscenaci nemusí být ze světa New Yorku nebo LA, ale z uplně jiného koutu světa. Z nádherného prostředí. Jenže co bych to byl za hlupáka, kdybych se nechal unést jistou kamerou a kouzelným pohadkovým světem, když bych zcela přehlížel děj. On prostě přehlídnout nejde a některé dementoidní scény se v něm opravu skryjí. Člověk si ale jasně všimne "americké hero", pro kterou okolní svět nic neznamená a jen se věnuje svému egu. Přesně jako Rudy, který je oddaný svoji práci provést úspěšně až do konce a je jedno, kolik más v sobě šípů, kde ho co kouslo, nebo kolik má za sebou nepřátel. Během tvorby filmu jsem si od USA na tuto troufalost zvykl.Nebýt perfektního jazyka, jednalo by se u průměrný odvar.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Seth Rogen a Evan Goldberg zachtěli svoje Expendables. A kdo jim to má za zlé. Neskutečně našlapaný koncentrát jejich předešlých komedií v rámci apokalyptického scénáře soudného dne prostě funguje. Triky jsou o ničem a scénář možná až trochu moc místy kolísá, avšak jedno snímku upřít nelze. Jede pořád na plný plyn a tolik scén které vás donutí s úsměvem na rtech kroutit hlavou jak je to debilní až je to vtipné tu zase dlouho nebude. A to je ono. Partička kolem Rogena si chtěla natočit jednu velkou megapařbu u Franca doma a vy jste speciální hosté. To že za dveřma probíhá konec světa je už tak nějak vedlejší.

plakát

Apostle (2018) 

První čtvrtina zbytečně vysekávané melancholické vyprávění, které se po přechodu poloviny příjemně rozjede, potá nastává totální psycho v malé psycho vesničce. Temná a ponurá atmosféra se skvěle vykreslena. Taková tvrdší a propracovenější kolonie, která téměř nenechala textil suchý. Víc takovýchto prasáren.

plakát

Aquaman (2018) 

Osobně nemám ve zvyku filmy nějak přílišně kritizovat, ale tenhle film má slušné CGI, místy docela dobrou hudbu a to je vše. Přišlo mi, že se do filmu scénáristé za každou cenu snažili nacpat úplně všechno, až z toho vyšel jakýsi kočkopes, který nefunguje, je přeplácaný, zkratkovitý, předvídatelný a některé scény působí až komicky. Variace na vodní svět, Jezerní královnu,, Avatara a Thora se prostě moc nepovedla.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Nemůžu říct, že bych byl nějak zklamanej nebo nasranej, ale od Snydera jsem prostě očekával něco víc, než ,,jen" akční vypatlaninu. Ono na tom není v zásadě nic špatnýho, je to drahá prostoduchá řezačka se zombíkama, ve skvělém provedení. Já se nad tou raubířinou celkem bavil.

plakát

Armádní akademie (2007) 

Němci moc komedií netočí, tato se však v celku povedla. Za malé náklady se povedla celkem slušná komedie. u této komedie není potřeba ani přemýšlet, děj je tak jednodochý, až skoro žádný. Scénář je celkem slušný, občas mi přišlo něco zbytečném každopádně se na to nechá koukat. Hvězdičku navíc za tu závěrečnou písen

plakát

Armageddon (1998) 

Patos a americké vlastenectví odkapávají tak hustě, že vás musí napadnout, jestli oni vlastně nechtěli natočit parodii. Já to teda tak beru.. Množství fyzikálních nesmyslů je bohužel vysoko nad Hollywoodským průměrem

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Pro fanoušky komiksových a maskovaných hrdinů je tohle prostě povinnost. S přibývajícími díly se vždy těším na další. Vedlejší dějové linie, retrospekce i záporáci přibývají a seriál si stále drží velmi nadprůměrnou konzistenci. Moc si přeju, aby se třetí série nestala jen tupou mlátičkou, ze které budou chtít vysekat nekřesťanské prachy.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Takový nával až nehorázně moc hektické akce tu už celkem dlouho nebyl a víceméně je to povedený film se vším všudy. Ať už se jednalo o herce, efekty nebo všelijaké zvraty v ději, všechny tyto vyjmenované věci působí jako skvěle odvedená práce. Nicméně kritickou chybou filmu je až neuvěřitelná nepřehlednost kvůli celkovému spádu, který je vskutku obrovský, roztřesené kameře a střihu snad každých pár sekund. Nakonec to vypadá, že je tam toho strašně moc, a přesto se to zdá být málo.