Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Po vizuální stránce naleštěná podívaná, která je dotažená do nesmyslu. Netflix z Olihně bude těžit prodejem merche ještě hodně dlouho. Po příběhové stránce neoriginální, ale drsný kousek, od kterého člověk sem tam odvrátí zrak. To, co odlišuje Hru na oliheň od všech těch Battle Royale, Hunger Games nebo Escape rooms je to, jak se každá z her zaměřuje na jinou stránku osobnosti. Škoda jen, že ta nejsilnější stránka se odehraje v epizodě Kganbu, která je absolutním vrcholem sezóny. Závěrečné tři epizody pak v celém kontextu slouží pouze jako servis pro případné další pokračování. Celkem vyměknutí.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Duchovní otec Ztracených J. J. Abrams a scénáristé nového Star Treku nebo prvních dvou dílů Transformers se sice dušovali, že jejich nový seriál není kopií kultovních Akt X. srovnávání se přesto nevyhnou. Fringe neboli česky Hranice nemožného by se na televizní obrazovku nikdy nedostali bez temných paranoidních vědeckofantastických dobrodružství Muldera a Scullyové a dobře vidět, že jim za mnohé vděčí. Zápletky jsou (většinou) dostatečně mrazivé, ale děj ženou dopředu zajímavé postavy. Samostatné epizody mají nádech hororu a celým seriálem se jako pověstná červená nit táhne tématická linie, která postupně skládá dohromady větší obraz. Pokud chcete hledat, (vizuální, slovní i vyloženě přímé) odkazy na staršího bratříčka rozhodně najdete. Jsou to prostě Akta X pro 21. století. Po kompletně shlédnutém celém seriálu nemám výhrady. Perfektní ovulace z "klasické" kriminálky až někam za hranice lidského chápání. Děsně jsem se bavil, ale 5* si nechám přeci jen pro větší nářezy jakou je 24,Sherlock a jim podobné, ovšem mezi mé TOP se Fringe určitě dostal.

plakát

Hranice života (2005) 

Lynch? Ani náhodou! Aronofsky? Zcela určitě! Styl rodáka z Ulmu má se stylem jeho vrstevníka společnou "tikající" vizuální stránku filmu, která maskuje relativně plochý děj. Plochý zde nemyslím jako pejorativ, ale je třeba si uvědomit, že vše je zde podřízeno stylu a to, že příběh dává smysl a na konci do sebe všechno zapadne (byť jsem slyšel i ohlasy, že pointa ruinuje zážitek z filmu, což si vůbec nemyslím), je spíš bonus pro pozorného diváka. K dosažení úrovně mistra Lynche v žánru ujetých filmů tedy učedníkům Forsterovi a Aronovskymu pořád dost schází, ale to vůbec nevadí. Fajn zážitek je to i tak a až někdo "něco podobného" natočí u nás, tak se můžeme bavit o konci krize českého filmu (50 mil. $ se tady asi těžko sežene, ale stačí obsadit místo Ewana McGregora třeba Michala Suchánka a už jsme někde jinde.

plakát

Hra s nevěrou (2005) 

Clive a opět další skvělý herecký výkon. Zasaďte semínko a vyroste strom. Za pár let. Tady se zasadil právě Clive a za 100 minut bylo vymalováno, navíc s přídavkem, ten přídavek je druhý strom se jménen Vincent Cassel, který rozjíždí svou skvělou hereckou linii. Snad ho nic nezastaví. Ten chlap rozláme i skály. Konec filmu si každý člověk vybaví již při pohledu na název filmu, ale v dnešní době od americké filmografie nečekám žádné zvraty. Díky tomu jsem si film skvěle užil a v brzké době mi na obrazovce poběží znovu.

plakát

Hrdinové války (2007) 

Nikdy jsem netušil, že i Čínané dokážou točit tak skvělé válečné filmy. Na korejská pouta války to sice nemá, ale i tak se má divák na co těšit a vychutnat si tu pravou čínskou občanskou válku ;)

plakát

Hrubý střih (2022) 

Velmi komorní, velmi zdařilé, velmi vypointované. Bod navíc za spousty těch momentů, kdy jste čekal opravdu něco jiného.

plakát

Hrůza v Connecticutu (2009) 

Možná lehká "parodie" na 3:15 zemřeš, záměr to mělo skoro stejný, a navíc později se to proměnilo v opakování standartní kostry, která je několiksetkrát ohraná. Tj, někomu se něco děsného zdá, nikdo mu nic nevěří, ale vždy se najde člověk, který ho chápe a poradí mu, popřípadě pomůže, co a jak dál dělat. Ani zde to nechybělo. Navíc, ke konci se to proměnilo v trošku nepochopitelné a nevysvětlené otázky. Nic méně, lekačky zde byly, atmosféra byla taky zajímavá, nenudil jsem se, takže průměrná podívaná

plakát

Hříšníci a svatí (2010) 

Konečně zase jednou pojízdný akční nářez, který sice ztrácí logiku věci, snaží se obsadit zbytečně moc "hvězd" a celkový dojem je až moc klišoidní. Jsou to však právě akční scény které tu probíhají na každém rohu a udržují diváka částečně ve střehu. To mu lehce pofouká jeho bolavé srdíčko. Je samozřejmě jasné, že všechno se odehrává v oblečeném americkém kabátu, ale vypusťte všechny smysly, a jen dýchejte. Jako jednorázová jednohubka neuškodí.

plakát

Hunger Games (2012) 

Zmasírovaný reklamou jsem měl velké očekávání, proto pro mě realita byla docela šokující. Celkem nudný a dlouhý začátek, na který je napasovaná trocha akce v lese, která je bohužel proložena spoustou nezajímavých pasáží. Nějaký přesah ke kritice společnosti jsem tam příliš neviděl a nejspíš tam ani není. Hlavní hrdinka je veskrze pozitivní a neustále někomu pomáhá,(ale je strašně roztomilá až kouzelná a doslova si mě touto rolí získala) „zlé“ děti se tam sice občas mihnou, ale ani nenechají nikomu pořádně vyhřeznout střeva (daň za co přístupnost) a „souboj se systémem“ je vykreslen spíše uměle, místo aby táhl děj. Celkově, jde to vidět, ale dvojku by už nikdo točit nemusel, protože to bude to samé s větší porcí romantiky.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Myslel jsem si, že po dvojce už níže klesnout nejde. Místo toho, aby nám Lawrence předhodil ultimátní řežbu, krmí nás hlodama o tom, jak natočit správný reklamní spot a komu to vlastně nejvíce sluší. Ani nevím, jestli je důležitější kocour nebo Kapitol. Nějak se v tom ztrácím a neorientuji. Doufám, že se nebude opakovat teaser na trailer, ale od posledního dílu dostaneme něco, co nakrmí váčky nenáročnému divákovi.