Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér by si mal ujasniť priority. Chceme natočiť horor pri ktorom sa budú ľudia báť, alebo iba vystrašiť násťročných, pár očakávanými lakačkami? To druhé by išlo. Bohužiaľ, pri extra rýchlom tempe, keď od začiatku vidíme duchov a stále sa niečo deje, je trochu problém báť sa. Vlastne je to celkom nemožné. Snažil som sa, ale ten film nemá atmosféru, iba desiatky výjavov ohraničených priemerným príbehom. Páčili sa mi dve scénky; pleseň a ruky (v závere), inak klasický nezaujímavý konzum ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobné "haunted house" duchařiny mám slabost a tenhle film mě dlouhou dobu odrazoval nenápaditým názvem. No, popravdě řečeno: nenápaditý je i film samotný, po stránce příběhu je to takové nedomrlé klišé s nijak zvlášť zajímavými postavami. Na druhou stranu technická stránka je nadprůměrná, chvílemi to opravdu hororové je a párkrát jsem se i solidně lekl. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film se mi celkem líbil,hudba byla výborná a hororové scény se taky povedly,ale to by bylo tak všechno.Děj mi připadal takový nedodělaný a vše se korunovalo tím,že klukovi(Kyle Gallner) zmizela na konci rakovina.Ještě bych chtěl dodat,že mi postava faráře(Elias Koteas) nepřišla zbytečná.Hodnocení: 55%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to vážně docela líbilo. Hlavně posledních, neskutečně mrazivých dvacet minut a k tomu skutečnost, že se něco podobného opravdu mohlo stát. Když se v poslední fázi filmu schyluje k jedné specifické scéně, kdy tajemné zdi domu doslova vydávají své děsivé tajemství, určitě si na úvodní titulky "Based on a true story" vzpomene spousta diváků... Jen při představě tohle zažít mne polil ledový pot. Škoda jen, že tempo, jaké tento horor ke konci nasadí, se jej nedrží již od samého začátku. Místo toho režisér připravil několik průměrných lekaček, které stejně staví jen na lekací hudbě - z obrazu samotného by v tomto případě mrazilo jen absolutnímu neználkovi. Gallner jako herec má také rozhodně navíc. Je to na něm vidět, a kdyby nestavil své obličejové kreace na ublíženém štěňátku zlatého retrievera, více bych mu celkové utrpení uvěřil. No a na závěr: atmosféra celkově docela líbivá (rozhodně ne špatná); zběsilé blikající záběry při flashbacích dobrý nápad, jen nedoporučuji epileptikům... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, famózní střih, bezchybná kamera, dobré herecké výkony - to vše charakterizuje tenhle horor. Bohužel příběh filmu si drží zajímavost tak do 60. minuty, ale pak se zvrhává do šílené duchařiny plné strachu. Což to bych možná ještě vydýchal, ale to, že ta rodinka furt bydlí v domě a den co den se nechá děsit k smrti, to mi přijde už hodně směšné. Člověk je stvořený podle mě tak, aby se strachu a pokud to nelze, tak od něj utíkal. A to bych udělal teda já i s celou mojí rodinkou. Spakovat hacafraky, sednout třeba do letadla a zmizet na týden k moři. Pokud by mě zlo dohonilo i tam, tak teprve potom by se dalo uvažovat jak s tím zlem bojovat. ... Každopádně film ode mě dostane 4 hvězdičky, protože práce kameramanů je opravdu na velmi vysoké úrovni. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)
  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama