Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Chata v horách (2012) 

Nepočítám-li závěrečných 10 minut, kdy sice bortící sekvence funguje na jedničku, ale vysvětlování celé šílenosti, které shazuje film někam do nudných céčkových vod, tak původních 85 minut patří v poslední době mezi žánrovou špičku, která posílá horor vysoko nad nejnovější své předchůdce.. Dramatická a zároven krvelačná řežba, která možná stojí i za více než jedno zkouknutí. Goddard se zase jednou vyznamenal.

plakát

Moneyball (2011) 

Osobité sportovní drama zasazené do prostředí americké MBL, které popisuje revoluční způsob poskládání a následné vedení týmu Oakland Athletics v průběhu sezóny 2002. Námět, který čerpá ze skutečné události, znamená pozitivní stopu a ve výsledku je zvládnut bez nějakých větších patosů a kýčů. Dvojice Brad Pitt a Jonah Hill na plátně z hlediska hereckého výkonu zanechává ostatní herce přičemž scény z klubové šatny patří k těm lepším. Velmi koukatelný biják, zvláště linie s osobním životem hlavního hrdiny, která ukazuje Billyho Beaneho v pozici starostlivého otce, vhodně doplňuje obsah filmu a závěrečná scéna s melancholickou písní jen umocňuje zážitek.Abych zase nepřechválil - nějaká emotivní scéna, které by film strhla k pětihvězdičkovým bijákům tu chyběla.

plakát

Avengers (2012) 

Avangers zabaví víc než dobře svižnou akcí i jemně podanými vtípky. Nic víc se od toho ale čekat nedá, je to klasická pestrá Marvelovka s těmi klasickými hrdinými vlastnostmi. Každý dostane dostatek prostoru a já jsem se nejvíc těšil na tu část, kdy se všichni poznají a začnou sbližovat. Proto mi trochu vadilo, že poslední, opravdu epická akční část přišla dost brzo. Z postav u mě jasně vyhrává Hulk i Banner a Loki. Všichni herci jsou super a slečnám to hrozně sluší. Avangers jsou podle mě nejlepší Marvelovkou, ale i tak zůstává jen tou nenáročnou zábavou. Ode mě 8/10 a ten hype je asi fakt jen od komiksových fanoušků a geeků, protože to sice je pecka, ale ne tak hutný film, aby okupoval přední příčky žebříčků.

plakát

Kdo přežije (2000) (pořad) 

Nejlepší reality všech dob !

plakát

Projekt X (2012) 

5* dají pubertáci, kteří se tajně na projekt X podívali, aby viděli spoustu krásných slečen s obnaženým poprsím. 1* a odpad dají homosexuálové nebo intelektuálové, kteří si na takovouto pařbu připadají staří. Dvě hvězdičky dají lidé, kterým to přišlo okej a jen tak z povinnosti tam přidali tu hvězdu navíc. Tři hvězdičky dají lidé, kterým project nedává nic jiného, jen ohrává staré klišé s bandou tupých puberťáků, kteří si chtěji vrznout. Ten film zkrátka o ničem jiném není, ale motiv handcam převtělený do pařby ve Vegas mě uchvátil. A přesně tam se řadí lidé, kteří dávají 4*. S úsměvem na rtu proběhli celý film, občas se zasmáli hlasitěji a samozřejmě okoukali všechna ta poprsí. Zkrátka naked-crazy-handcam-pařba ve Vegas, která stojí za shlédnutí.Ovšem, abych nebyl takový optimista, přesně jak by řekla 3.skupinka lidí, nic nového, včetně vtípků, tam nenajdete. Za největší filmovou párty a za pidimužíka v troubě 4*.

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

Sice je vše o číslech, ale Kiefer tady není zase takový badass a jen dokazuje svoji kvalitu, že opravdu hrát umí. Samozřejmě jsou některé řeči k neuvěření, a jen právoplatně uplynou, ale dlouho jsem neviděl tak skvěle propracovaný seriál, který i v retrospektivě půosobí téměř dokonale na divákovy oči. Emoce z filmu jen srčí, ale ta mateřská láska by se přece jen neměla ppřehánět. Obrovská poklona za to, že tvůrci dokázali mnoho informací nacpat do 26ti dílů po 45ti minutách. Sice seriál dlouho ve vaší hlavě nezůstane, ale s klidným svědomím můžete přiložit ruku na srdce, že jste neudělali chybu.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Duchovní otec Ztracených J. J. Abrams a scénáristé nového Star Treku nebo prvních dvou dílů Transformers se sice dušovali, že jejich nový seriál není kopií kultovních Akt X. srovnávání se přesto nevyhnou. Fringe neboli česky Hranice nemožného by se na televizní obrazovku nikdy nedostali bez temných paranoidních vědeckofantastických dobrodružství Muldera a Scullyové a dobře vidět, že jim za mnohé vděčí. Zápletky jsou (většinou) dostatečně mrazivé, ale děj ženou dopředu zajímavé postavy. Samostatné epizody mají nádech hororu a celým seriálem se jako pověstná červená nit táhne tématická linie, která postupně skládá dohromady větší obraz. Pokud chcete hledat, (vizuální, slovní i vyloženě přímé) odkazy na staršího bratříčka rozhodně najdete. Jsou to prostě Akta X pro 21. století. Po kompletně shlédnutém celém seriálu nemám výhrady. Perfektní ovulace z "klasické" kriminálky až někam za hranice lidského chápání. Děsně jsem se bavil, ale 5* si nechám přeci jen pro větší nářezy jakou je 24,Sherlock a jim podobné, ovšem mezi mé TOP se Fringe určitě dostal.

plakát

Lupič (2010) 

Emocionálně napětový film, který sází na perfketního hlavního hrdinu. Úvodních pár minut je sice těžce situováno do jeho soukromého života. Ne každý si však tomu přijde na chuť. Zbytek filmu je už slast pro oči, kde malý člověk dokáže "velké" věci, ať je to i třeba přes jeho hrdost.

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

Mel si na stará kolena ještě hraje na drsňáka. A vše mu kupodivu vychází. Pointa filmu je bezcílená, ale způsob provedení zahřeje nejen akční fanoušky, ale i rafinované gangstery. Ve výsledku film odsýpá, nemá zbytečně moc hluchých míst a sem tam se objeví i nějaký motherfucking, což určitě ocení nejen moje ucho. Gibsonovi sebeukájení je pak důsledkem právě oněch vysokých otáček, které zpříjemní jedno nudné odpoledne.

plakát

Povinnost a čest (2012) 

Je mi jasné, že film má sloužit jako náborový snímek, který ukazuje čím vším disponuje americká armáda, ale já prostě tenhle styl můžu a přes veškerý patriotismus musím čtvrtou tomuhle "již dávno viděnému šlágru" přidat za záchrannou misi, která mě takticky opravdu dostala.