Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Drive Angry (2011) 

Čekal jsem kolosální blbost a taky jsem jí dostal, ačkoli si nejsem jist, jestli je to záměrná přepálená parodie, nebo prostě jenom hrozně špatný film. Nějakým zvrhlým způsobem to ale bylo místy zábavné - především zásluhou Williama Fichtnera. Kdyby Drive Angry natočili v 80. letech, dneska by Drive Angry byla béčková klasika.

plakát

Elitní zabijáci (2011) 

No, buď je tu málo akce, nebo přeplácaný scénář. Každopádně jde o slušnou zábavu s velmi fajn retroatmosférou, ikonickým obsazením a solidními pěstními souboji. Honičky už tak McKendrymu nejsou, děj je docela úsměvný a některé zvraty vysloveně tahají příběh ze slepých uliček násilím. Pokud se vám líbil Bank Job, máte rádi Jasona a pořád věříte de Nirovi, určitě stojí za shlédnutí. Zabíjet lidi není moc easy job, zabíjet bývalé členy SAS je pěkná divočina, škoda, že se nepovedla tak jak jsme si slibovali... 60%

plakát

Exit Humanity (2011) 

Krásná idylka, která by klidně mohla být jen vyprávěná jako nekonečný příběh odrostlejším dětem před spaním. Tady její vizuální stránka jen atmosféře ubírá a nutí diváka dílo porovnat s většinou zombie filmů.

plakát

Freerunner (2011) odpad!

Představte si někoho někde, pak někoho dalšího, kdo se naštve a všichni, kdo někde byli, jsou zase v něčem jiném. Nezáživné, stupidní a ani to není tak svižné, jak si tu většina lidí myslí. A že tam je parkour ? Omlouvám se, ale tyhle rádoby parkourové skoky nestojí ani za to, aby je někdo uploadoval na youtube. Za mě totální propadák.

plakát

Ghost Rider 2 (2011) 

Bez božského Cage by to byl čistokrevný odpad. Objektivně je to vlastně odpad i s ním, špatně napsaný, tupě zrežírovaný, hloupě odvyprávěný a absolutně bez snahy ze strany tvůrců, ale Cageovi maniakální kreace jsou tak zvráceně geniální, že se jimi prostě nelze nebavit. A to i když je herecky v kómatu nebo na LSD

plakát

Hangár 14 (2011) 

Revoluční myšlenka stékající po kapkách jako kupa čerstvého kravího trusu. Co si sakra Cultraro myslel, že dokáže ? Postavit před kameru dva vyholené násilníky možná úspěch ovane, pokud však přidáme pár přiblbých týpků pobíhajících sem a tam, dostáváme vlastně příklad fotbalového zápasu, ve kterém hraje pražská Slavie. Nápad jako takový není vůbec špatný - trénink vs realita, jen spadnul do špatných a neumytých rukou. Přes to vše jsem se těšil alespon na ten holčičí fight. Kde nic, tu nic, Beru to jako pohádku a přesný příklad toho, jak se SWAT nechová. Jinak by tam byl odpad.

plakát

Hanna (2011) 

Hanna je divná. Má skvělou premisu, která by zpracovaná někým jiným mohla být zběsilou akčňárnou nebo psychologickým dramatem nebo mrazivým thrillerem a kdoví čím ještě. Bohužel zůstává zaseknutá, jak už zde někdo vtipně poznamenal, na půl cesty mezi artem a nízkorozpočtovým béčkem. A proto, navzdory neutuchající snaze Saoirse Ronan vzbuzovat v divákovi zájem o její postavu, o její osud a minulost, opakuju, že Hanna je divná. A dost.Všeho tu trochu zkrátka prostě chybí.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Celkem slušně syrovou atmosféru středověkého období "černé smrti" sráží nenápaditá režie a sázka na laciné digitální triky a efekty (kluci z české UPP, kde efekty vznikaly, se tentokrát skutečně příliš nevytáhli, místy to připomíná počítačové hry z 90.let). Nicholas Cage sice utlumil svoje "ruské" herectví a svojí oblíbenou, patetickou mimiku celkem drží na uzdě, ale jeho postava dostává k svému vývoji tak malý prostor, že je divákovi jeho osud až do hořkého konce víceméně ukradený. Nebýt dobře ztvárněného moru, který jinak celkem předvídatelnému a plytkému snímku dodává temnou a místy i celkem hutnou atmosféru, nestál by ten film ani za těch 50%.

plakát

Children of the Corn: Genesis (2011) 

Na horor málo krve, na thriller málo ponuré atmosféry a celek takový nedotažený do konce. Při dlouhé chvíli se na to ale kouknout dá.

plakát

Jeden den (2011) 

Vcelku příjemný romantický film, který stoprocentně musel fungovat na papíře. To, jak se ho podařilo adaptovat na filmové plátno, to ať posoudí čtenáři předlohy. Já mohu jen říct, že jsem byl překvapen výkonem Anne Hathaway, které jsem dlouho nemohl přijít na chuť. Naopak Jim Sturgess, řekl bych, byl lehce nahraditelný někým jiným. A režie byla trochu suchá. V žánru romantickém však perfektní zpestření.