Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Deset a půl stupně: Apokalypsa (2006) (TV film) 

Katastrofické filmy se mi líbí protože v nich člověk vidí lidi táhnout za jeden provaz, ale tenhle film je opravdu z těch nepovedených. Není nutné nic dodávat. Tu jednu hvězdu dávám proto, že některé počítačově udělané efekty nejsou špatné. 15%

plakát

Divergence (2014) 

Jelikož se mi Hunger games vůbec nelíbily, a Divergenci jsem podezříval ze začátku z podobnosti, tak jsem měl velice skeptické očekávání, že to prostě bude taky "hovadina", nicméně zírám z otevřenou pusou, tohle tady dlouho nebylo! Parádní tempo filmu, drsný výcvik, záporáci spolu s Kate Winslet na úrovni, ve filmu nebyla nudná místa a celé to směřovalo ke krásnému happy endu - teda prvního dílu... dcera má celou trilogii v knihách a já si říkal co to čte za k..., jak jsem se mýlil! Nesouhlasím s některými komentáři tady, takže o hvězdu výše abych to trochu srovnal, 90%.

plakát

Doba ledová (2002) 

Krásný příběh o přátelství mamuta, tygra a lenochoda, které spojilo malé stracené nemluvně, a snaží se ho vrátit lidem. Všechny 4 díly ice age jsou povedené, ale tenhle první je prostě pro mě kultovní. 100%.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

Doba Ledová je krásná pohádka, která se opravdu povedla. Ukazuje nám sílu přátelství a odvahu udělat cokoliv pro každého z této "party". Jednoznačně nejlepší z této série je první díl, o tom žádná... Tenhle díl je silně prošpekován humornými scénami kterým jasně dominuje lenochodova babča, ze 4 dílů bych ho ale řadil jako nejslabší, i když za postavu lenochodovi babičky jednoznačně hvězda navíc. 75%.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Tohle je jeden z nejlepších dokumentů svého druhu, mistrně provázený hlasem Zdeňka Svěráka. Naše planeta je jedním slovem krásná, ale co na tom když umíme jen chamtivě ničit... A na tom tenhle dokument i když je naprosto brilantně natočen, nic nezmění. Nebo si myslíte, že 2% vlivných bude poslouchat 98% potřebných???... 100%.

plakát

Dopisy z Iwo Jimy (2006) 

Takhle kvalitní film jsem tedy nečekal, film pohledem Japonského vojáka a jeho mentality, vlastenectví, hrdinství... Ale vše ve zbytečné smrti, ve zbytečné válce... mistrovsky natočeno. 95%

plakát

Drtivý dopad (1998) 

Tenhle Katastrofický film považuji za vůbec nejlepší snímek daného žánru. Sedí mi tu příběh, efekty, hudba i herecké výkony, které nedominují nad filmem samým, je to reálně natočeno a to se mi líbí! 95%

plakát

Duch nad zlato (2013) (TV film) 

Je to pořád stejné, doba temna českých pohádek stále trvá... ale za výkon Viktora Preisse o hvězdu výš. 20%.

plakát

Everest (2015) 

Filmeček rozhodně dobrej, podle skutečný události, nicméně jsem žil v představě, že na vrchol může nejen ten kdo na to má peníze, ale i pořádnou fyzičku a zdraví... Celej film mě přišel docela depresivní, ale s parádními záběry Himalájí. 70%.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Zřejmě jde (zatím) o vizuálně nejpůsobivější verzi Exodusu, nicméně nejslabší film co jsme od Ridleyho Scotta viděli. Monumentální externí záběry, masy lidí na obou stranách, a oba hlavní hrdinové byť každý z nich na opačné straně, byli hlavními tahouny filmu. Jestli to bylo biblicky věrné, to rozebírat nebudu, v hlavních bodech příběhu vlastně ano. Ale to si můžu přečíst v Bibli a myslím si že to si užiju více, jelikož mám velkou představivost. Škoda, film měl obrovský potenciál, nicméně zůstal nevyužit. Sigouney Weaver mi tady vůbec neseděla a starého Faraóna, kterého ztvárnil John Turturro jsem prostě nezkousl, jelikož se nemohu oprostit pocitu že John je mistrem do rolí potrhlých vzteklých tajtrlíků z Transformerů nebo Big Lebowskiho, ale sem mi prostě nezapadl. 60%.