Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Tora! Tora! Tora! (1970) 

Film zaznamenává události, které jsou v přesném sledu podle dostupných historických skutečností. Je tu detailně vysvětleno proč k válce došlo a film samotný mi přijde svým pojetím téměř jako dokument, než akční film, nicméně všechny akční scény jsou reálné exteriérové záběry skutečných letadel, jelikož v době natočení filmu digitální efekty tak blízké dnešní době neexistovaly. Ale okem dnešního průměrného diváka je film spíše nudný, než aby byl označen za hit. Mě se ale líbí, a to mimořádně, jelikož nemá žádný vsunutý příběh lidských vztahů, který by vlastně odváděl pozornost od faktických událostí. 90%.

plakát

Marťan (2015) 

Po loňském Interstellaru je tohle letošní "zářez" roku, film má napětí, které by se dalo krájet, na druhou stranu mi vadil tak trochu odfláknutý konec, který měl velký potenciál, který zůstal nevyužit. Doufám že bude "nějaká" extended verze... Za mě 90%.

plakát

Jurský svět (2015) 

Tento film mě přijde tak trochu zbytečný, měli jsme tu již tři Jurské Parky, tak trochu nechápu důvod vzniku tohoto pokračování, které nám přináší vlastně totéž v "bleděmodrém" , bestie uteče a pak se děje vlastně skoro to samé co v minulosti. Abych jen nekritizoval, tak musím pochválit efekty a hudbu, které byli na dobré úrovni, ale příběh mi prostě nesedl, asi to bude i tím, že jsou předcházející tři díly, které nejsou horší, spíš naopak.55%.

plakát

Pixely (2015) 

Sám Adam Sandler takový průser nezachrání, celé to leželo na něm a to je málo. Ty dvě hvězdy dávám vysloveně za jeho ryzí humor, jinak film sám o sobě byl nudný jako pondělní odpoledne v Karose...35%.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Napínavé od začátku až do konce. Pro tento tip filmů je určitě dobrý rozpočet jedním ze zásadních aspektů, který rozhoduje o úspěchu nebo neúspěchu, a tady se zřejmě nešetřilo, jelikož jsem se fakt bál a vtáhnutý do děje jsem vydržel až do konce. Bradu padla role na míru, a trochu škoda že to celé bylo zaměřené jen na něj... Trochu tady vidím podobu s filmem Já Legenda, který mi přišel o trochu lepší. 85%.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Terminátor Genisys je úctyhodným pokračováním slavné série, které velmi překvapí parádními triky, burácející hudbou, že i já si na chvíli přál aby těch basů bylo o "něco" méně, a neposledně velmi propracovaným příběhem, který to měl a to si všichni přiznejme, velmi, velmi těžké navázat nějakým způsobem na předešlé čtyři díly. Přesunování v čase, měnit minulost i budoucnost, "zralý" Terminátor Arnie, na to vše jsem si poměrně rychle zvyknul a očekával majestátní souboj Skynetu s "Arnie Team", který se odehrál v komplexu Cyberdyne, a nebyl až tak impozantní aby byl vyvrcholením filmu, ale úroveň to mělo. Akční scény jsou pojaty velmi grandiózně, a Arnie neztratil nic ze svého lesku, a vyčítat léta by bylo velmi primitivním názorem. Celkově se mi film velmi líbil, trochu nechápu kritiku filmu, jednička i dvojka jsou kulty, na které nikdo nesahá, a toto je prostě jinak, kde posuny v čase a změny skutečností jen dobře "okoření" tento pátý díl. PS. v kině nás bylo asi jen 5 kteří jsme si moudře počkaly skrze titulky na "přídavek" kterým nás Skynet informuje, že tohle není konec! 90%.

plakát

Chappie (2015) 

Takový District 9 v "jiném" kabátku. Bylo to milé, roztomilý robůtek s vlastním vědomím, ale ten konec to celý docela podělal, takže nemůžu výš než 65%.

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

Bojovník silnic je dlouho nepřekonaná špička svého druhu hlavně pro svou atmosféru a skvělý příběh, na svou dobu nevídanými skutečnými efekty a kaskadérskými kousky. Vysoké charisma Mela Gibsona je patrné po celý film a snímek ani po 34 letech od svého vzniku nějak výrazně nezestárl, což se o mnohých jiných filmech říci nedá. 90%. Ve srovnání se současným Šíleným Maxem - Zběsilou cestou , je sice méně akce, ale o to více příběhu a napětí, takže zůstal nepřekonán.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Totálně šílená destrukční akce, ve které lidé už nejsou lidmi, svojí rychlostí předbíhá samotný příběh, kde světu vládnou gangy, bezpráví a bezmoc, zhruba v půlce zpomalí, abychom se nadechly, otočily zpět a vrátily se do té hrůzy, kde snad nikdo nemá pud sebezáchovy... film svým podáním jistě ohromí, hlavně co se týče kamery a zvuku, také vidím jakousi mlhavou návaznost na bojovníka silnic, kterého mám velmi rád. Co do příběhu jsem čekal snad o něco víc, ale je to Road movie na vysoké úrovni, která utíká šíleným tempem a vy najednou zjistíte, že je konec. Film ve své kategorii exceluje svým podáním a je trochu škoda, že se více nezapracovalo na příběhu a detailů jednotlivých postav, ale to jen z mého pohledu, zřejmě se jednalo o režisérův záměr. Je to dobrý nářez, ale Šílený Max-Bojovník Silnic, je lepší! 85%.