Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (987)

plakát

Acid House (1998) 

Další z řady nezávislých nízkorozpočtových britských filmů z prostředí mládeže a drog. McGuiganův snímek je rozhodně pozoruhodné dílko a oproti ostatním podobně laděným projektům zachází skutečně do extrémů. Hlavním problémem je jeho nevyváženost, po skvělé úvodní povídce tempo výrazně zpomalí a zdálo se mi, že v některých momentech až příliš tlačí na pilu a snaží se za každou cenu šokovat. Originalitu tomu upřít nelze, ale ve srovnání s Trainspottingem či Human Traffic mi tohle pojetí přijde přeci jen o něco slabší.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Klasika české kinematografie. Proč už se jen takové filmy dnes netočí? Tradičně skvělá Lipského režie a fantastické výkony pánů Hrušínského a Kopeckého.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Výtečný thriller s neobvyklou zápletkou, plný napětí od začátku do konce a se spoustou zručně natočených akčních scén. Pro fanoušky žánru povinnost, mé hodnocení srazil snad jen ten totální happyend...

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Nemůžu si pomoct,ale Leslie Nielsen je pro mě nejlepší komediální herec a proto i mnohými zatracovaný Agent WC 40 byl pro mě hodně zábavnou parodií i na více podívání..

plakát

Air Force One (1997) 

Americký prezident sám v boji proti partě protřelých teroristů!!!! HAHAHAHAHA...

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Z tohohle filmu jsem velmi rozpačitý.. Určitě se jedná o velmi pozoruhodné dílo. Malý H.J. Osment podává na svůj věk velice vyzrálý výkon, avšak bohužel musím říct, že chvílemi jsem se v kině nudil, některé body scénáře mi přišly trochu nedomyšlené a především závěr příběhu je hodně nedotažený. Umělá inteligence rozhodně není špatným filmem, ale také není určena pro každého diváka. Moc by mě zajímalo jak by si s danou látkou pohrál mistr Stanley Kubrick, který měl být původním režisérem. V jeho podání by zřejmě byl příběh drsnější a větší prostor by dostala psychologie hlavních postav. Nad tím ovšem nyní můžeme jen spekulovat.. Spielberg odvedl dobrou práci, ale něco tomu prostě chybí, něco co nedokážu pojmenovat a kvůli čemu mohu těžko tenhle snímek ohodnotit.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Nejsem fanoušek sitcomů, ale Ajťáci je fakt hodně zábavná záležitost. Chytře napsané a velice vtipné dialogy v kombinaci se skvěle vybranými herci fungují dokonale a to i přesto, že 90 procent seriálu se vlastně odehrává v jedné místnosti. Takový podobný styl britského situačního humoru jako třeba Červený trpaslík a řekl bych, že možná ještě lepší.

plakát

A kapela hrála dál (1993) (TV film) 

Působivý snímek o počátcích choroby AIDS, založený zejména na skvělých hereckých výkonech!!! Je až s podivem, že tenhle mnoha cenami ověnčený projekt plný známých hollywoodských tváří upadl tak trochu v zapomění..

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Těžké hodnocení... Fakt, že Alexander byl jaksi jiné sexuální orientace se sice historicky nikdy neprokázal, ale budiž, alespoň se tak odlišuje od ostatních hrdinů.. Herci jsou naprosto výborní, ať už mám zhodnotit Colina Farrela, Anthony Hopkinse nebo Angelinu Jolie, všichni podávají výkony jaké se od nich čekali (snad jenom ta Angelina je na Farrelovu matku příliš mladá).. Ale scénář má dost značné mezery, některé věci zůstavají tak trochu nevysvětleny, bojové scény nic moc a neustálé přeskakování z minulosti do budoucnosti a zase zpátky je sice originální, ale tady to působí trochu zmateným dojmem.. Celkově si myslím, že Alexander není zas takový průšvih jak se o něm psalo v amerických recenzích, ale nic mimořádného to také není.. Poctivé 3 hvězdičky!!!!

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Jeden z nejlepších sitcomů, který se našich obrazovkách objevil!! Vtipné a originální.. Co dodat??