Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (143)

plakát

Kdo seje vítr (1960) 

Vynikající snímek. Spencer Tracy a Fredric March naprosto skvělí, ve vedlejší roli mě hodně bavil také Gene Kelly. K samotnému obsahu filmu - jak údajně kdysi řekl Albert Einstein: "Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist." Fanatismus a pocit práva na univerzální pravdu je zkrátka špatný v každé podobě, bez ohledu na to, které náboženství ho zrovna přináší.

plakát

The Morning Show - Série 1 (2019) (série) 

Vynikající Billy Crudup a vynikající Reese Witherspoon. Velmi kvalitně zpracované.

plakát

Kdo přežije - Mikronésie (2008) (série) 

SPOILER ALERT. Výborná série. Díky návratu starých známých to bylo velice zajímavé a to co holky předváděly po sloučení mě osobně hodně bavilo. Jen nechápu, že byli někteří borci tak neskutečně naivní, že jim ve všem skočili na špek. Vítězka naprosto zasloužená, podle mě nebylo o čem debatovat, Parvati jako jediná předvedla, že má koule udělat to, co je potřeba. A ve správný čas, kdy je to potřeba udělat. Amanda naproti tomu asi celou dobu spoléhala, že se sveze s Ozzym a za celou hru nepředvedla vůbec nic navíc, takže nechápu, že se vůbec dostala tak daleko. Odchody ze zdravotních důvodů nikdy nevidím rád, ale nedá se nic dělat...obzvlášt u Jonathana mě to ale mrzelo, myslím že by tam ještě něco předvedl. Koncept Fans vs. Favorites mě každopádně bavil.

plakát

WandaVision - Nyní barevně (2021) (epizoda) 

Elizabeth Olsen je v tomto seriálu naprosto kouzelná a navíc jí to s Paulem Bettanym opravdu výborně funguje! Zatím mě WandaVision hodně baví, tak snad to tak bude pokračovat.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Zazvonil zvonec a...Na jednu stranu jsem rád, že seriál skončil v podstatě na vrcholu svých sil a že nedojde na moment, kdy bych si třeba začal říkat, že už mě to moc nebaví. Takhle opouštím panství se silnými zážitky a pocitem, že to nakonec všechno dobře dopadlo. Ocenit musím především výbornou výpravu seriálu, díky které vše vypadalo realisticky. Zajímavé postavy a události byly samozřejmostí. Nejoblíbenější postavy: Mary (Michelle Dockery), Cora (Elizabeth McGovern), Violet (Maggie Smith) Thomas (Rob James-Collier), Rose (Lily James).

plakát

Gentlemani (2019) 

Musím říci, že jsem si sledování filmu "The Gentlemen" velmi užil. Poněkud pomalejší rozjezd naštěstí netrvá moc dlouho a poté už je to velkolepá jízda. Matthew McConaughey je charismatický a vynikající jak je zvykem, plusové body tady dostává také díky své lepší polovičce, kterou ztvárnila kouzelná a elegantní královna Michelle Dockery. Pozornost na sebe ale strhává hlavně duo Grant - Hunnam. Ti rozjeli na zahradě opravdu luxusní grilovačku a jejich rozhovor, jakžto i další počínání Charlieho ve filmu, je skvělým a zábavným zážitkem. Líbil se mi styl vyprávění, který Ritchie zvolil, i některé drobné detaily (např. Arsenal nebo hip-hop na youtube). Opravdu povedená komedie, které ovšem nechybí styl. A to už se dneska tak často nevidí.

plakát

Zelená míle (1999) 

Ani sám nevím, proč jsem shlédnutí tohoto filmu tak dlouho odkládal. Ale nyní, když poslouchám závěrečný hudební doprovod a sleduji titulky, ani nedokážu popsat své pocity. Jen málo filmů ve mně probudilo takové emoce a zanechalo mě sedícího ve tmě na posteli neschopného pohybu a nahlas vyřčeného slova. Velmi stručně a výstižně - Mistrovské Dílo. „Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it. It's like pieces of glass in my head, all the time."

plakát

John Wick 3 (2019) 

Nebýt zakončení příběhu Avengers a znovuoživení Lvího Krále, byl by třetí John Wick filmem roku. Bude se tedy muset spokojit s titulem „jeden z nejlepších filmů roku“ a „zatím nejlepší snímek série“. Parabellum začíná tam kde dvojka skončila a pokračuje také ve stejném stylu. To znamená zajímavé lokace, vybroušené akční a bojové sekvence a kvalitní herecké výkony. Zmínit musím Halle Berry, která mě potěšila snad nejvíc z celého filmu. Oproti prvním dvěma dílům mi to připadalo jako ještě trochu větší řežba. Akce je opět velmi stylová a navíc mě tvůrci překvapili několika vtipnými momenty (jako například soutěž ve vyměňování zásobníků, ve které jako trest za prohru následuje smrt). Tempo moc neupadalo a i závěr dobře navnadil na další pokračování. Morpheus a Neo spolu můžou jít znovu do války, tentokrát ovšem v jiném hábitu.

plakát

Domek z karet - Série 1 (2013) (série) 

První série House of Cards nabízí špičkové politické drama, jehož velkou výhodou je seriálový formát. Postavy mají dostatek prostoru pro vývoj, tvůrci se pro změnu nemusí bát chvílemi zvolnit tempo a věnovat třeba celý díl událostem odehrávajícím se mimo Washington. Nejsilnější kartou Netflixu jsou v tomto případě výborně charaktery, kterým samozřejmě vévodí Frank Underwood alias Kevin Spacey, nový král americké politické smetánky. Zosobněná elegance v podání Robin Wright po jeho boku je dalším pozitivem, stejně jako Kate Mara, Mahershara Ali nebo Sandrine Holt. Velké množství zajímavých událostí, zvratů, zákulisních spiknutí a politických soubojů dělá z House of Cards ohromně zábavnou podívanou. A i přes to, že v některých dílech první sezony jsem jisté drobné nedostatky odhalil, celkově se jedná o vysoký nadprůměr v rámci novodobé seriálové tvorby.