Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 184)

plakát

Ad Astra (2019) 

Po vizuální stránce to bylo výborné, hodně jsem si to užil. Naše sluneční soustava vykreslená v detailu i celku. Ale tím asi končím. Příběh mě nějak nezaujal. A vidět stárnoucího Pitta nepatřilo také k top zážitkům. Tommy Lee Jones naopak patří k těm, co mám rád, ale tady se objevuje opravdu málo. Což mě mrzelo, ale docela to chápu.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Veselohra jakoby že začátku minulého století. Kopecký proti Dočolomanskému byla dobrá volba. Skoro se divím, že to v minulém režimu prošlo, když je Američan nejznámější detektiv. Akorát stále přemýšlím, jak to dopadlo s Adélou?

plakát

Adelheid (1969) 

Začátek filmu mi přišel lepší, to vykreslování vztahů, resp. jejich vytváření v německém pohraničí. Někde v půlce se to zlomilo. Sice jsme byli neustále v napětí, jak se co promění, ale dlouho se to táhlo až přišlo, že se nic neděje. A pak se začalo dít až moc rychle.

plakát

Admirál (2008) 

V podstatě normální životopisný film. Žádná velká přidaná hodnota. Animace jsou na můj vkus poněkud vidět, a to beru v potaz, že jde o deset let starý snímek. Herecké výkony nebyly nějak přesvědčivé. Nemůžu se zbavit nějak pocitu, že příběh byl až moc lineární.

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

Tento dokument mi nepřišel nějak přesvědčivý. 90% času výslech s Eichmannem. Tvůrci mohli být trochu nápaditější a věnovat se víc trochu jeho úniku z Německa nebo samotnému soudu, který by byl jistě zajímavý. Škoda.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Cornwallská záhada (1990) (epizoda) 

Klasický Poirot, jak ho známe. Jednoduchá záhada, kterou vyřeší dříve než ostatní. Jen mi vrtá hlavou, proč se nepokusil něco udělat už dřív, když věděl, kdo je vrah. I když možná proto, že neměl důkaz... no, snad jsem moc nevyžvanil.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dvojitá stopa (1991) (epizoda) 

Už od začátku mi bylo jasné, kdo je zloděj. Ono člověk nesmí přemýšlet jen v latince. Navíc, už jsem tento prvek zažil u jiných filmů. A konec to taky moc nezachránil. Zamilovaný a dobrosrdečný Poirot. Ach ty hormony... Lepší jsou díly, kde je místo citu chladná logika.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hodiny (2011) (epizoda) 

Dobře vymyšlená zápletka, trochu osvěžení oproti jiným dílům, kdy se jedná o předvečer druhé světové války. Dva případy zapletené do sebe dávají celému případu dobrý náboj

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hra na vraždu (2013) (epizoda) 

Klasický případ, který je zamotaný od začátku téměř do samotného konce. Mě určitě zabavil, osobně by mě nenapadlo rozuzlení. Akorát jsem si nebyl schopen zařadit, zda je o díl před nebo po druhé světové válce. Skoro bych řekl po, ale atmosféra jakoby byla předválečná. Zvláštní kombinace.