Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (533)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Zase to samé dokola. Honička za nějakým imperátorem kořeněná brutálním fun servisem. Neschopnost Stormtrooperů v posledních dvou dílech, které mi chvílemi připadali jako vykrádačky LOTR, už ani není vtipná. Mandalorian nepokořen, oproti klasické nabídce SW má originální příběh, který v Disney společnosti začíná strašně chybět - nejdřív Marvel a teď pomalu i SW.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

První půlka boží. Druhá jedna velká šablona natočená podle X krát viděných šablon. A ty Disneyho šablony už jsou tak okoukaný, že to prostě nemůže jen tak někoho nadchnout.

plakát

Hypnotik (2023) 

Strašně hloupý a nelogický film, který by v rukách takového Michaela Baye byl alespoň luxusní akční jízdou. Tohle je brak. Jedna hvězda snad jen za nápad a že mi je Rodrigueze strašně líto, jak hluboko spadnul. A to jsem si myslel, že po Alitě nabral druhý dech.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Recyklace třetího dílu. Už by to po té přehlídce nudně natočené, ale jinak efektivní nekonečné akce chtělo taky nějaký příběh. Už všelijakých hloupých markýzů a dalšího hloupého složení hierarchie až mýticky vyznívající rady bylo dost. Chci zpátky jednoduchou touhu po pomstě. Chci zpátky alespoň nějaký příběh a nejen zkratku k 60 minutovým soubojům. Chci nasranýho Wicka co umí říct víc slov, než jen "Yeah". A pak možná půjdeme nad 3*.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Druhá půlka dle anglických televizních zvyklostí, kdy logika, vzhledem k jejímu nastavení v první půli, začne váznout a scénáristé se začnou natahovat pro berličky. Slabé 4* co však strčí do kapsy celou pátou sérii.

plakát

On se bojí (2023) 

Být to o hodinu kratší, tak dám 4* a prohlašuji, že mě Aster zase dostal. Vzhledem k nepochopitelné délce, v níž celkem efektivní cesta za sebepoznáním trpí zbytečným bizárem, nevím, jestli nad tím chci nějak zvlášť přemýšlet nebo se k tomu vracet. V této podobě mi to přijde jako tvůrčí provokativní kalkul, aby bylo o čem psát. Přesto však, svoje kouzlo to má.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Snyder je skvělý režisér, ale mizerný scénárista. Pak vznikne vizuálně vydařený film de dacto o ničem, co se vleče jak týden před výplatou. Proč nám nemohli dát rovnou Snyder cut?

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Asi nejlepší marvelovka téhle fáze. Vynechat tu divnou část s pinďouřím brněním, o které vůbec netuším proč tam byla, a dám za 5*. Vrchní Evolucionář strčil Kanga do kapsy, Rocket vyškemral slzičku, Warlock... No uvidíme no.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

S01: Takové lepší tři. Díky seriálu jsem si uvědomil, že kromě skvělé akce a atmosféry nemá hra co nabídnout a naopak je to právě akce a hororová atmosféra, která strašně chybí v seriálu. Ona totiž ani hra a tedy ani seriál žádný kloudný příběh nemá. Prostě dva lidi jdou od nikud nikam a vedou nijak zaživný rozhovor, aby se z nich nakonec stal nerozlučný pár. Po téhle stránce stačilo seriálu 5 dílů. A nebo natáhnout každý díl o pár minut o střety se zombíky a bandity, kterých bylo až zoufale málo, a kteří zvedají hratelnost a apokalyptičnost hry do nebeských výšin. Prostě očekávání to nesplnilo. Přestože hra po příběhové stránce nemá moc co nabídnout, bylo tam spoustu jiných nástrojů, ze kterých šlo ve finále vykřesat mnohem více. Je potom až škoda, že Bill s Frankem dostanou celou hodinovou epizodu, ale taková atmosférická škola v kanalizaci či celkově útěk z města pár minut, nebo že se počet lidojedích banditů zredukuje na čtyři utřinosy a nebo závěr v nemocnici uspěchá na pár minut. Ale abych nebyl tak kritický, po technické a herecké stránce není co vytknout. Kamera, hudba, triky, kostými a ústřední duo... JENOM kvůli tomu si počkám na druhou sérii a na její srovnání s druhým dílem hry. Ale mám takový pocit, že hru to prostě nepřekoná a v mých očích tenhle seriál zůstane tak nějak na půl cesty.

plakát

The Last of Us - Napospas (2023) (epizoda) 

Původně jsem chtěl komentovat celý seriál, ale nedá mi to. Díl úplně o hovně, stejně jako DLC. Co šlo vyřešit za 10 minut, to tady dostane dost dlouhou hodinu. Už mě ten seriál začíná trochu unavovat. I hra byla plná vaty, ale pak tam taky byla spousta akce a napětí, což v seriálu sakra chybí. Uvidíme, jak to zachrání poslední dva díly, ale začínám se trochu bát.