Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (113)

plakát

Purpurová barva (2023) 

Kdo zna puvodni film, tak je mu z tohoto kyce zle... Nefunguje tu nic. Ani scenar, ani režie, ani herecke vykony (mozna krome Daniell Brooks), rozhodně ne ta hlavní... Je to strasne smutny se na to divat.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) odpad!

Jako fakt tam byl kosmicky křižník na uhli? Jako velky spatny... Kdyz si predstavim ty penize a to usili, ktere mohly byt pouzity jinak a jinde... Skoda...

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Splněný sen... byly chvíle, kdy se mi zhmotnily před očima představy, jak by to na Duně mohlo vypadat, když jsem četl knihu. Klobouk dolu. I když mi některé postavy chyběly, nebo tam byly jen na pár vteřin, na konci filmu jsem zjistil, proč byly potlačeny, nebo vynechány. Za to čekání to stálo.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Tak tohle teda nebylo dobrý. Scénář úplně mimo, rozhodně u detektivní série, která by si měla klást za cíl přinést sofistikovanou kriminální, nedej bože psychologickou, zápletku a příběh. Tohle byla strašná slátanina, vycucaná z prstu, nereálná, nepřesvědčivá. Herci se snažili něco zahrát, ale když se snažíte předvést charakterní herectví na blbém scénáři, vyzníte nakonec strašně směšně a amatérsky. Škoda. True Detective to není už ani náhodou. Jo, krajina a výprava taky docela dobrý, ale nakonec k ničemu.

plakát

Chudáčci (2023) 

Naprosto úžasný film, nejen díky hereckým výkonům všech protagonistů, režii, scénáři, výpravě... naprosto všemu. Ten hlavní veliký dík patří k tomu, že režisér a scénárista dokázal dát divákům srozumitelný klíč k tomu film nejen pochopit, ale užít si hlavní sdělení filmu. Není víc feminističtějšího filmu, ale hlavně humanistického filmu, který bojuje se vším tím socio-kulturním nánosem, který si tu každodenně užíváme. krása střída nádheru.

plakát

Souputníci (2023) (seriál) 

Určitě skvěle zpracovaný kontext té doby, všichni hraji seč mohou, ale je to jedno veliké mysery porno... a k tomu nevěřitelný bodyshaping, který se týká gay subkultury a to je naprosto striktně vyrýsované tělo do posledního svalu a sixpecku... takhle prostě ani gayská těla v padesátých ani osmdesátých letech fakt nevypadala...

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Filmové umění je také o tom, dokázat v omezeném čase odvyprávět skvělý dechberoucí příběh, na všemožná témata. Martin Scorsese je geniální režisér, ale pro svou lásku k filmu zapomíná na diváka, ostatně jako mnoho jiných (Scott, Aronofsky a mnoho dalších), natočil si film pro sebe, má na to rozhodně právo, ale já to nekoupil. Všechno bylo takřka dokonalé, herci*čky, režie, kamera, hudba, střih, ale nejen moc dlouhé, ale odtažité, snažící se říct toho tolik, že to prostě nebylo k pobrání a udržení pozornosti. Nakonec vám skoro začali být ti původní Američani jedno. Věděli jste od prvního momentu o čem to je, co se stane, šlo jen o to, jak "dokonale" to bude zobrazeno... těžký film ve všech ohledech, i pro diváka.

plakát

Na dně (2023) 

Je to skvělý! Chápu, že to pro někoho může být moc, ale v rámci žánru, je to parádní věc ;) nečtěte tyhle komenty, podívejte se na to a pak se rozhodněte. Užijte si to!

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

Bohužel čtvrtá řada je jak z úplně jiného vesmíru. Předchozí tři řady byly naprosto parádní ukázka toho, jak se bavit o sexu, o čem a jak přemýšlí generace mladých lidí, o systému, který jim často nedovoluje se projevit, ale tohle je čistá propaganda a snaha narvat veškerá témata tohoto světa do jedné školy. Ztrácí to uvěřitelnost a tím i kredibilitu. Všechny postavy teď bohužel vyznívají nejen ploše, ale jako karikatury sebe sama... Scény i situace jsou vytvářený na sílu, jen aby vytvořily nějaký dramaturgický oblouk, který zrovna hodí. Škoda, přeškoda...

plakát

Idol (2023) (seriál) 

hrozně hloupý co se scénáře a dramaturgie týče. Chytí to na pěkné obrázky a občas dobrou muziku. Ale postavy se chovají minimálně silně nekonzistentně. Scenáristé by si měli dát pětku a vrátit peníze. Finální twist naprosto nevěrohodný. Spíš to vypadá jak jeden dlouhý pětihodinový klip k Weekndovým písničkám. Škoda.