Reklama

Reklama

Souputníci

(seriál)
Trailer 1
USA, 2023, 7 h 51 min (Minutáž: 55–67 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve Washingtonu DC se během homofobní levandulové paniky 50. let 20. století do sebe zamilují dva muži. Charismatický a ambiciózní Hawkins Fuller a náboženský idealista Tim Laughlin naváží riskantní, proměnlivý a smyslný vztah trvající desítky let. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

jonathan bailey je ten nejroztomilejší človíček. matt bomer klasicky hot as fuck. smutná, nebezpečná, šťastná a celoživotní soulmate love story mezi dvěma muži. politika mě nezajímala, někdy to bylo nudný. ale vztah mezi hawkem a skippym byl dokonalý, krásně se sledoval. a ty herecký výkony...  miluju miluju. velice roztomilé. <3 (btw reálně jsem si podle názvu myslela, že spolu budou cestovat časem jako doctor who. :D) ()

Nataraja 

všechny recenze uživatele

Určitě skvěle zpracovaný kontext té doby, všichni hraji seč mohou, ale je to jedno veliké mysery porno... a k tomu nevěřitelný bodyshaping, který se týká gay subkultury a to je naprosto striktně vyrýsované tělo do posledního svalu a sixpecku... takhle prostě ani gayská těla v padesátých ani osmdesátých letech fakt nevypadala... ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě se mi líbilo, že gay tvůrci se poslední dobou nebojí kontroverzních témat ani postav a že to umí ukočírovat tak, aby to nevyznělo homofobně (za úchylku americké demokracie - mccarthismus - můžou úchylové sexuální). Nevadí mi otevřené sexuální scény, ani stylizace historických seriálů. Mezi Bomerem a Baileym byla výborná chemie. Až na jeden moc detailní francouzák bylo intro fenomenální a výstižné... Problém pro mě ale byl scénář, protože se snažil honit moc zajíců, resp. gayů najednou. Přeskoky v čase ničily napětí, protože jsem věděl, které postavy represe přežijou a které ne. Ba hůř - mohly uškodit Bomerově postavě i výkonu. Jakkoli se mi Bailey na začátku zdál zbytečně exaltovanej a jeho postava často přecitlivělá, ve výsledku byla soudržnější, měla logičtější vývoj a opravdovější finální vyznání. Zatímco u Hawka (Bomer) jsem se nestačil vzpamatovat z jeho poslední zrady, a už se k Timovi (Bailey) hlásil veřejně. A pak ještě jednou, nastavovaně. // 68% (je mi líto) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Hodně silné seriálové dílo z Ameriky v letech 1953 - 1987. Fellow Travelers patří mezi zásadní seriály, které ztvárňují období známé Američanům, ale dnešnímu evropskému publiku tato éra zase tak známá není. Samozřejmě že mccarthismus, rasismus, homofobie, válka ve Vietnamu, Harvey Milk a nemoc AIDS leccos napovídají, ale ne každý zná celé souvislosti. Fellow Travelers přístupnou formou alespoň částečně podává, čemu museli lidé tehdejší doby čelit. Kdy jste si nemohli být jisti svou kariérou a životem, protože jste neodpovídali "morálním" požadavkům tehdejší a de facto i dnešní společnosti. Kdy se lidé snažili přežít a platili za to strašnou cenu. Matt Bomer a Jonathan Bailey zde předvádějí fantastické herecké výkony. Atmosféra zvláště 50. let je ztvárněna přímo mistrovsky a divák si snadno uvědomí, proč by v takové době nechtěl vůbec žít. Seriálu by sice šlo vytknout masky, protože ne vždy je to úplně dokanalé, ale herecké výkony nejen obou protagonistů to bohatě vynahrazují. K tomu vyhrává parádní dobový soundtrack, mezi Bomerem a Baileyem to skvěle jiskří a celé to od začátku do konce perfektně šlape. Vřele doporučuji. ()

ian97 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi vydarený snímok vcelku objektívne pracujúci s dobovým kontextom. Pre českého a slovenského diváka určite osoží pozrieť, pretože sa cezeň otvárajú dvere do sveta, ktorý sme tu pre železnú oponu nevideli a náš svet v dnešku preto nechápeme. Ku koncu mi prišlo trochu zbytočné skákať toľko hore-dolu v čase a scenár mohol plynúť málinko rýchlejšie, ale výsledná minutáž je znesiteľná a pokojne by som si pozrel ešte niekoľko častí, lebo seriál sa dobre pozerá a žiadna časť nebola nudná. Na nič sa to nehrá, je to proste také ako ľudský život. A to sa ešte stále často v kinematografii nevidí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama