Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Studentka (1988) 

Krásná Sophie Marceau a charismatický Vincent Lindon. Oba herci hrají přirozeně a je tam cítit jiskření. Celý film navíc podtrhuje nádherná hudba Vladimira Cosmy - nejvíc se mi líbí ústřední píseň You call it love. Tento film jsem viděla poprvé zhruba před 20 lety a zamilovala jsem si ho. Proto mě potěšilo, že ho nyní vydali na dvd a já ho mohla opětovně zhlédnout. Tento film rozhodně patří mezi mé oblíbené romantické filmy.

plakát

Šejk (2009) (TV film) 

Jaroslava Duška mám ráda, ale myslím si, že nemá zapotřebí hrát v takovém stupidním filmu. Ostatní herci jsou víceméně béčkoví, tam se to dá alespoň pochopit. Jinak tato rádoby komedie byla spíše tragedie a rozhodně neměla co dělat v hlavním vysílacím čase. Ten jeden bod je za Jaroslava Duška, kterého si jako herce jinak vážím.

plakát

Videostop (1985) (pořad) 

Nejlepší soutěžní pořad z dob minulých. Jan Rosák byl v té době na vrcholu své kariéry a líbil se mi i Karel Čáslavský. Videostop jsem sledovala pokaždé.Škoda, že dnes už nikdo nedokáže natočit podobnou filmovou soutěž, která by dokázala pobavit a měla úroveň.

plakát

Drahé tety a já (1974) 

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často.

plakát

Krajina s nábytkem (1986) 

Příběh o důsledku mladické nerozvážnosti, Bezstarostný Zdeněk se náhle ocitá na životní křižovatce a musí voliit mezi studiem na konzervatoři nebo péčí o dítě, které navíc ani není jeho. Dá talentovaný mladík přednost kariéře nebo přijme zodpovědnost a postaví se k problému čelem.? Vladimír Javorský ve svém nejlepším filmu předvádí výborný výkon. Pokaždé, když film vysílají, tak si ho nenechám ujít.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Netvrdím, že ten film je nějaké veledílo a uznávám, že Marie Poledňáková má svá nejlepší pracovní léta už nejspíš za sebou, ale házet ho do odpadu, to je na mě trochu moc. Mě osobně se film docela líbil. Šla jsem na něj do kina s představou, že se dobře pobavím, a to se také stalo. Ostatně bavili se i mí přátelé a diváci v sále. Myslím si, že v rámci žánru je to poměrně solidní oddychová komedie. Z herců bych vyzdvihla Evu Holubovou, Oldřicha Kaisera a hláškujícího Bartošku. Jediné, co bych vytkla je až zbytečné množství postav a závěr, který je podle mého názoru vyhnaný "ad absurdum". Rozhodně je ale tato komedie lepší než předchozí počin paní režisérky.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Nestárnoucí komedie s nerozlučnou dvojicí Bud Spencer a Terence Hill. Tento film patří k těm zdařilejším počinům z jejich spolupráce jako je Jdi na to nebo Sudá a lichá. Dalo by se říci, že je absolutně nejlepší. Zkrátka, když se ti dva rozzlobí, přijdou na řadu pěsti, začnou padat facky a o rvačku je postaráno. K tomu všemu svižná ústřední píseň Dune Buggy. V době reálného socialismu tento film (a jemu podobné) patřil k vrcholu zábavy. Já sama jsem na něm vyrůstala a výborně se při něm bavím i po letech.

plakát

Pearl Harbor (2001) 

Válečné filmy zrovna nemám příliš v oblibě, ale Pearl Harbor je vyjímka. Snad proto, že je v něm i určitá dávka romantiky, takže se pořád jenom nebojuje. Největší zásluhu na celém filmu má Michael Bay. Ve filmu je vidět snaha o autentičnost a vizuálně je to velmi působivé. Patriotismus mi ve filmu zase tak moc nevadí, je-li film dobrý, vadil mi spíše herecký výkon Bena Afflecka. I když ani ostatní představitelé se zrovna moc nepředvedli.Jinak je to ale strhujcí velkofilm o jedné z nejznámějších bitev 2.světové války

plakát

Dokonalý chlap (2005) 

Nenáročná romantická komedie, která je předvídatelná už od začátku. Navíc Heather Locklear jsem od dob Melrose Place snad v ničem jiném ani hrát neviděla. A k tomu všemu přeslazený konec. I romantická komedie může mít úroveň, ale tohle bylo poměrně stupidní.

plakát

Ostře sledované vlaky (1966) 

Tento film patří mezi výkvět naší kinematografie a je obsazen výbornými herci. Adaptace románu Bohumila Hrabala v režii Jiřího Menzela dopadla na výbornou. Nejlepší z celého filmu je dnes už klasická scéna s razítkem.