Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Absurdistán (2006) 

Můžeme jen doufat, že se nás tento film netýká ... marně! Můžete s tím nesouchlasit, nemusí se vám to líbit, ale to je tak jediné, co se s tím dá dělat.

plakát

Aenigma (1987) odpad!

S hororem to má společný jen lehký závan podobnosti se Silent Hill nebo třeba Carrie. Béčkové erotické horory v sobě mají lepší zápletku než tohle. Holka která čeká až jí udusí šneci, to už samo o sobě zní debilně. Doktor, který používá defibrilátor spíše jako masážní vibrátor. Domečky z papíru, aby se ušetřilo na záběrech "ze vzduchu", které tam zkrátka musejí být.. Vše dohromady - dlouhá nuda.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Zřejmě nejlepší díl Poirota. Nejde o příběh samotný - ten by patřil (v Poirotovském světě) jen k těm lepším či zajímavějším. Jde o ten závěr a o strhujícího, jinak povětšinou vyrovnaného Belgičana. Ten třes a ten výraz ve tváři, ten proslov a hádka. Vše naprosto dokonalé.

plakát

Agent na útěku (2012) 

Kdyby blbost nadnášela ... zřejmě by se film umístil mnohem výš. Takto je to jen další hloupost o drsném emerickém papínkovi, který je nejlepčím fotrem-bodyguardem a grdým patriotem v jednom. Jeho nešikovná dcera, kvůli které z nějakého zvráceného důvodu riskují lidé život je pak samostatnou úžasnou kapitolou. Suma sumárum: ztráta času u podprůměrného neakčního předvídatelného filmu. F*CK CIA!

plakát

Air Force One (1997) odpad!

Uniká mi důvod popularity u podobných kravin. Kromě Forda (a to ještě jen a pouze kvůli jeho jménu) zde není nic, co by mohlo diváka lákat. Film se doslova topí v těch otřepaných blbostech. Chudáček prezident se musí nakonec zachraňovat sám, což samozřejmě není problém. Vždyť je to vzor toho nejlepšího a kromě obratných rukou a neuvěřitelného štěstí, vynikajícího fyzického stavu, přesné mušky, schopnosti pilotovat Boeing na základě 20 let starých zkušeností RC letadélek, má nepochybně celou řadu dalších skvělých vlastností a schopností. A protože vrána k vráně sedá, tak stejně jako ústřední hrdina, i celý příběh je jedna velká pitomost. Blbostí je film doslova napěchován - nakonec není divu - co jiného dát dohromady s tupým americkým patriotismem. Ten, kdo si potrpí na propracovanější příběh než dobro versus zlo ... US president vs terorista, na propracovanější psychologickou stránku nebo alespoň na náznak reality, tomu bude vše chybět a kvalitu filmu pozná už při úvodním proslovu, který dostává pokrytectví na novou úroveň. Koho ale zajímá naprosto předvídatelný kopec sra**k plný heroických výkonů jedné strany, sebeobětování, poplácávání po zádech a megadrsných výlevů a trapného potlesku, tomu by se to mohlo líbit. Jednu hvězdu jsem chtěl přeci jen dát za ten úvodní proslov, který je poměrně věrným obrazem reálné prezentace, jenže ty zidealizované splašky, co následují nejsou tou satirou či alespoň snahou o nestrannost, která měla následovat, ale ódou na USA, což nesnáším. PS: proč namísto krkolomného přesunu jednotky na palubu neposlali pouze padáky??

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Až budu chtít vidět akci a Garnerovou jak někoho řeže, pustím si Elektru. Až budu chtít debilní příběh o superhrdinovi, pustím si Walker Texas Ranger. Až budu chtít vidět agenta, který přežije skok z vlaku za plné rychlosti do vodní nádrže, která je o dvacet metrů níž a ještě ve vodě v noci najde malou krabičku, pustím si Blbečka 007. Takže Alias je tu jaksi navíc.

plakát

Americká krása (1999) 

První co mne napadne je hudba - kdo by neznal tu úžasnou melodii, která se k filmu naprosto dokonale hodí (a to ani neumím popsat proč). Příběh sám je plný kontrastů - především mezi úvodem a závěrem. Kromě života a smrti, což mne na konci naprosto uchvátilo, je tam spousta dalších protimluvů a zvratů. Od zkušené panny přes homofóbního teplouše až k rebelujícímu slušňákovi. Jen to druhé spojení se mi nelíbilo. Spíše to působilo jako reklama čtyřprocentní menšiny, kterou následně převzal Ken Park. Co se ale týká té ústřední spořádané rodinky, tak tam je její pravý obraz doveden k dokonalosti. Nejoblíbenější postavy jsou samozřejmě otec K.Spacey, dceřina kamarádka M.Suvari a ta málomluvná matka od sousedů A.Janney.

plakát

Americká panna (2009) 

Chtělo by to uchopit trochu profesionálněji. Takhle je to pouze nepříliš zábavná komedie z dlouhé řady podobných, druhořadých. Tentokráte o frigidní holce, která bojuje s pornoproducentem. Slovo "frigidní" není urážka těch, co v něco podobného věří, ale právě dopad oné neprofesionality a lacinosti.

plakát

Americký sniper (2014) 

verbal: Amen! || Další tři hvězdy si ale šetřím pro rýpavou satiru nebo jiný počin, který sice kvalitou nebude výš, zato posláním a myšlenkou bude mnohem dál. Proto bude Zredigováno lepší než tenhle snajpr nebo pyrotechnik. Hned ve čtvrté minutě mi ruka při těch sra**ách, co tam povídali cukala směrem k ovladači. "Když se spleteš, tak tě sejmou a půjdeš do vězení" ... co to má být? Nějaký střípek z projevu nejmocnějšího debila světa nebo jeho tmavšího nástupce? Nějaké drobné odchylky od reality pro zábavní průmysl jsou pochopitelné, ale otočka o 180° je pro mne nestravitelná. Vojáci mají přikázáno eliminovat vše, co se jim nezdá - oni si nemohou dovolit ztráty, nevinné oběti pro ně nepředstavují problém. A těch pár případů, kdy se do toho kousnou rýpaví reportéři, ty stejně časem utichnou. Zvláště odstřelovači-průzkumníci po jisté příhodě nenechají naživu osoby, které se objeví na špatném místě ve špatnou dobu. Ale to by se asi do filmu nehodilo, tak to trochu upravíme na "za zabitého nevinného dostaneš trest smrti.." ... ti mi zase hnuli žlučí.. Ten patetický patriotismus zkombinovaný s propagandistickými kecy mi absolutně znemožnil nějaký hlubší prožitek a ze zajímavého filmu udělal jen vizuální podívanou, kterou neustále sráží vyřčené sra**y. Nějakým příběhem se to nedostane ani na úroveň Pearl Harbouru ani Nepřítele před vrátky. Pominu-li ty vizuály a akci, tak je tu ubohá romantika prvně jmenovaného a souboj s Nemesis druhého zmíněného filmu a jakýsi pokus o psychologii ze Smrti, která číhá všude a v Iráku nejvíc! Ve výsledku: "patetické nic moc"..

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) odpad!

Hnus - další z klonů reality-show pro retardované publikum. Odporní porotci, pláč, tupost, umělá krása a samozřejmě konflikty na každém kroku.