Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Božský Evan (2007) 

Je to téměř stejné, jako Božský Bruce, jen tam chybí vtip, zajímavý příběh, alespoň špetka napětí, originalita a výborná hlavní postava :-) < / ironie>. Odpad ale dát nemohu - Freemanovi ani Grahamové bych to nemohl udělat. A přes to všechno, co jsem psal, si to zkrátka nezaslouží. Ta archa kupříkladu nebyla špatná, nasvícené to bylo taky dobře :-) Nastává opět dilema, zda hodnocením ukázat, jak moc toto zaostává za předchozím filmem nebo zda uvažovat i mnohem větší rodinné blbosti z toho obrovského spektra amerických přeslazených a stupidních rodinných filmů.

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Úžasný film. Na rozdíl od většiny jiných z tohoto žánru se drží v určitých mezích. Pochopitelně i zde se vyzdvihují své hrdiny, ale tito hrdinové nejsou nesmrtelní nebo minimálně superhrdinové. Dělají co mohou nebo spíše - co musejí - bojují, bojí se, umírají.. Četl jsem tu stížnosti na zpodobnění Němců, jako příliš špatných - doporučil bych těmto neznalým lidem, aby si o tomto bojišti přečetli pár článků a projevili tak úctu alespoň těm zabitým civilistům.

plakát

Bruno (2009) odpad!

viděl jsem pár úvodních minut a pak jsem šel zvracet - teď už vím, že je dobré si nejdřív přečíst, co vlastně dávaji abych zase nebyl překvapenej nějakou další sra**ou pro úchyláky

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) odpad!

Naprostá kktina. Zlá královna kouzlem drží a škrtí trpaslíka Šoustala. Sněhurva křičí aby toho nechala, to ale nestačí, proto zasáhne i gay prcin Krasoň - tvrdě a hlavně nebojácně se zlu postaví tím, že Sněhurvě řekne: "máš na to". Sněhurva už tedy ví, že na to má a proto konečně může královnu škrábnout po ksichtu. Celá dramatická scéna končí tím, že si holky slíbí opětovné setkání na bojišti. Vše je doprovázeno efekty, za které by se nemuselo stydět ani ASDF movie studio. .. Vážně se někomu tahle pitchovina s debilními dialogy, hnusnými efekty, mizernými hereckými výkony, která przní známé postavy, líbí?

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Už první díl mne odradil, takže je těžké objektivně hodnotit zbytek ... ale ať hledám jak hledám, důvod pro lepší hodnocení najít nemohu. Jak také jinak hodnotit, když hned v úvodu je vidět jen ztroskotanec (jak originální..), který opíchá na koho přijde, jeho divná manželka, náctiletá potvora, big boss - přítel trpaslík a spousta levných holek a ještě více těch 'úplně zdarma'? Na konci prvního dílu už tuším, že se celý seriál bude točit okolo jeho femme fatale (alias 'ta nejméně hezká na place'), kolem problémů s dospívající potvorou a kolem děv..dívek (dvou až tří za díl - podle toho, jak dopadnou průzkumy publika). Když ji pak už v prvním díle požádal o ruku, tak pohár přetekl - takováto hovadina se objevuje v těch nejlacinějších béčkách a zpravidla se neodpouští (to zřejmě platí také jen pro ty béčka), korunu tomu nasadila scéna tak sladká, že by se diabetikům udělalo špatně - tato dojemná scéna vzpomínek přišla mimochodem zhruba 30 vteřin po zápletce u které by i Elektra trochu zrudla. Ale nic víc tam není .. z avizované problematiky: sexizmus - ano, trocha trapného sarkasmu, vtipu ještě míň a o pravdivém obraze si to může nechat zdát. Fanoušci se ale zajisté najdou - nahé holky určitě někoho přilákají a "drogy sex spisovatel alkoholismus", což jsou nejen tagy tohoto seriálu ale i celý jeho děj, si také cestičku do srdéček těch, kterým to stačí, vyšlapají. Mně osobně ale Duchovny neimponuje - když chlap zatáhne holku do postele a pak od ní zdrhne, je to debil, ne hrdina, ne sympaťák. Jediným plusem je, že nepatří mezi klasické ulízance, vsjo - nic víc poutavého na něm není. Zfilmovaná 'Historie mého života', by mohla být zajímavá a hlavně bez zbytečností typu zkrachovalý spisovatel, bejvalka a dospívající problém.

plakát

Camelot (2011) (seriál) 

Líbí - nelíbí - líbí - nelíbí... stejně jako epizody se střídají i pocity. Všechny ženské jsou výborné - buď opravdu hrají dobře a nebo se alespoň svlečou - obojí je minimálně za 3*, škoda toho Merlina - kdyby místo keců občas zakouzlil, udělal by líp. Artušovy hrdinské promluvy tam nejsou tak často, díky bohu, protože když nemluví je o mnoho snesitelnější. Někdy mi připadá, že i 10 dílů seriálu je moc - první, co jsem si řekl po 10.dílu bylo - kdyby ta krá**ska odrovnala bratříčka - anebo opačně, tak si mohly těch 9 dílů ušetřit, hned jsem ale dodal - jsou i jiné seriály, kde se epizody počítají na stovky a děj se dá shrnout ve dvou slovech.. Druhá věc, která mě napadla - opět si budu muset konec domyslet. S tím jsem seriál i začal sledovat, vzhledem k tomu, že jsem se o něm dozvěděl ze zdejších novinek, ale přesto jsem zklamaný a doufám alespoň v nějaký závěrečný dvoudíl.

plakát

Canterburské povídky (1972) 

Velmi ubohé ztvárnění námětu. Sice ani lepší pojetí mnou neoblíbených Boccacciových ani Chaucerových povídek bych nejspíše také nedocenil, ale alespoň ti údajně důvtipní nápadníci by nemuseli být tak "nepřezdržku".

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Tak vezmu to asi výčtem - ve filmu se mi líbilo: agent Smith :-), Peggy a ten malej kluk co umí plavat. Ostatní bylo až moc...prostě moc! Od moc hrdinské - když uprostřed řevu kvůli kterému chtějí vše zarazit začne hrdina zpívat americkou hymnu až po moc akční (v Xena, Rambo apod. stylu), když se v polovině konečně začne něco dít. Ve filmu jsou asi cca 2 překvapivé momenty. Na oddych dobré, ale legendu bych z toho určitě nedělal.

plakát

Carrie (2013) 

Film dobrý, ale ne z roku 2013. Efekty i ten těžko popsatelný styl patří do období 5 až 10 let nazpět. Líbí se mi takovýto námět a šikana, jako nadčasové téma, si podobné zpracování zaslouží, což dokazuje už 3. zpracování příběhu. Za ty poslední chvilky (zvláště za ten soud a výpověď té dívky) musím také přidat body. A teď ta negativa - zmíněné efekty nejsou nic moc - výbuch auta i s benzínkou a následný záběr na téměř nepoškozené auto či několikanásobný a navíc zpomalený záběr na převrhnutí kyblíku, působí velmi lacině. Příběh je sice zajímavý, ale poměrně nudný - na začátku se divák něco dozví a pak v podstatě až do konce pouze čeká na důsledek.

plakát

Centurion (2010) 

Moje hodnocení sráží pouze pocit, že jsem to už někde viděl. Po shlédnutí filmu si někteří budou připadat jako po hodinu a půl dlouhém déjà vu a půjdou zkontrolovat obal jestli se nepřehlédli a nevzali nějaký z již dříve vyrobených. Tvůrci této akční řežby si opravdu s originalitou hlavu nelámali a vytvořili jakési pokračování filmů Král Artuš ze kterého si film bere jednak pikty (ze kterých jsou pro změnu nepřátelé), ženské bojovnice (opět krásné a modře namalované) a ani Hadriánův val nenechali napokoji a z Poslední legie (odkud film bere rovněž ženské bojovnice,hrstku proti hordám a pokus o těch pár vtipů) udělali Legii předposlední, našly by se i další podobné snímky (najdete je v dalších komentářích). Jak už jsem psal na začátku - film mi vadí jen díky své neoriginalitě, jinak by si zasloužil 4 *, protože si nehraje na nic víc než je - krvavý akčňák o Británii z 5.století, který výše zmíněné filmy možná i mírně překonává.