Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Kopačky (2008) 

Opět jeden romantický, který v klidu zvládnu. Kromě oblíbených herců to má vcelku (až na pár míst) dobrý spád a vtip. Romantiky tam zase není tolik, aby to pánské publikum otrávilo a pokud se někde slabší minutka najde, Kunis a Bell to bohatě vynahradí.

plakát

Slepota (2008) 

Včera shlédnuto a musím říci, že šlo o milé překvapení. Čekal jsem hloupost ve stylu "Experiment" (2010), ale tohle je o třídu výš. Ovšem i tady se nejdou slabé chvilky - když připos**ní muži z jedné skupiny nechají o*ebat své ženy, aby si dali do nosu a pak brečí, že jedna z nich začala válku. Takto fňukali poté, co jedna skupina už mávala zbraněmi a zabila členku druhé (jejich) skupiny (to se nepočítá??). Holky (v čele s Moore) to ale vcelku zdatně zachraňovaly a díky tomu, že film neprošel cenzurou, tak působil opravdu silně. A tak ta nereálnost zůstala jen v situacích sporů - hlavní statečná hrdinka a bojovnice, přitom, ale svoji výhodu téměř nevyužije a nechá "své" lidi trpět. Její manžel - typický debil - aby se vyhnul sporům, tak zaplatí i naprosto nepřijatelnou cenu, je podělanej až za ušima, ale když mu někdo chce pomoct, tak je rázem největší borec, a mohl bych pokračovat.

plakát

Riddick: Kronika temna (2004) 

Úžasnej film - má spád, má zajímavý příběh, má Diesela, co nesedí za volantem. To mi ke štěstí stačí. Když se k tomu ještě přidá zajímavé prostředí a poutavá grafika, tak jdou body jen nahoru. Na konci mi vadila jedna věc, nebudu prozrazovat jaká (malá nápověda - stejná blbost jako na konci minulého filmu), ale za tyhle rychlé a zbytečné scénky rád ubírám hvězdy. Na druhou stranu poslední záběr na Riddicka nebyl k zahození :-) ..

plakát

Připoutejte se, prosím! (1980) 

Stále zdařilá parodie, ale zařadil bych ji až za všechny tři Bláznivé střely. Humor je takový prvoplánovitý, jednoduchý a nevyždímá jednu scénu takovým způsobem, jakým to zvládal poručík Frank Drebin.

plakát

Poil de carotte (2003) (TV film) 

Malý zrzek (myslím i vhodnější barva do titulu pro ČR) vyrůstá u matky, která jej nemá příliš v lásce. Dál se tento jednoduchý rámec poměrně zajímavě rozvíjí. Film to bere šmahem přes jeho agresivitu, snad i oidipovský komplex, popelčin komplex :-) sexualitu a další freudovské záležitosti a psychoproblematiku, která vrcholí až zvratem v posledním momentu filmu. Je to ale kupodivu poutavé (tuším už třetí filmové zpracování tohoto příběhu), i když i poněkud delší, něž je záhodno.

plakát

Sanitka (1984) (seriál) 

Využiji komentář uživatele "Lima" a navážu na něj. Zatímco se totiž v té éře "šedé televizní zábavy" našla v seriálu alespoň jedna dobrá věc, dnes už se nenajde ani ta. A tak po shlédnutí té dnešní barevné televizní zábavy, nejen v podobě pokračování Sanitky nebo pokračování Nemocnice, ale i v podobě všech Ordinací, Ulic, Pojišťoven, Křehkých vztahů, Rodinných pout, Cest domů, Světel pasáží, kriminálek, zkrátka drtivé většiny dnešních náhražek, musím zvednout hodnocení u tohoto a dalších seriálů z období "šedé éry".

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Co začínalo na 4 až 5-ti hvězdách, to končí někde dole, u odpadu. Nové díly raději ani nehodnotím, pro mne seriál skončil sedmou sérií. Všechno bylo na začátku zajímavé, vtipné, originální (a to i přes stejnorodý námět epizod). Teď je to jen zbytečné natahování. Seriál mohl být zakončen usazením se hlavního hrdiny (Chelsea se dobře nabízela) nebo na klasickou notu se dvěma holkami v posteli. To, co z toho ale udělali je zoufalost a hloupost. Vyhodit Charlieho - proč ne, když se to nedalo udržet, ale zároveň s ním končí i seriál. Nejde přece točit Joeyho bez Joeyho nebo proházet 2/3 Přátel, úplně stejně, jako nelze vyrazit Listera, Homera, Atkinsona z Beana a další, bez kterých už seriál nemůže být seriálem. Kutcher nikdy nebude moci nahradit Scheena (i odůvodnění - plastika, přičemž by představoval stále stejnou postavu, by bylo lepší). Ale výhrady nekončí jen u hlavní postavy. Na dříve zábavné Bertě si dnes už všímám jen známek stáří. O Jakeovi ani nemluvě. Seriál prošel proměnami - z Charlieho - děvkaře se stal Charlie - budoucí manžel, a i přes to, že se tím zásadně změnil žánr, tak stále šlo o velmi dobrý seriál. Na co se těšit teď? Charlie - jedna z nejdůležitějších postav už tam není, Alan - dobrý, ale pouze jako sekundant Charlieho, to samé pro Jakea, Berta notně zestárla a osobně už se netěším ani na ty holky, což bylo jedno z hlavních lákadel, když se objevovaly po Sheenově boku.

plakát

Laskavý dotek (2010) (TV film) 

Výborný film a hlavně žádné romantické sladidlo. Jen ty myšlenky napříště neřešit samomluvou a bude to vynikající. Stopáž bych také o pár minut zkrátil - hodina bohatě stačí a bez té vaty se člověk obejde. Jisté části měly spád a tak by to mělo být po celý čas. Na druhou stranu to useknuté kázání byla škoda - tam šlo vrazit opravdové poselství a nějakou tu hlavní myšlenku. Abych stále nekritizoval - hlavní postava samozřejmě za plný počet, nejen kvůli vzhledu. Kupříkladu ta její lítost byla úžasná a na druhou stranu je krásné, když i ta lítost má svůj háček - ale jak už jsem řekl, není to žádný romantický zmetek, ale uvěřitelný příběh.

plakát

Sexy Pistols (2006) 

Komedie pro odreagování - nic složitého, ale ani stupidního. Po těch recenzích, které jsem četl (zdaleka ne jen tady) jsem čekal katastrofu, ale film mi ukázal jak daleko od pravdy jsou často ty rádobyodborné rozbory .. Skutečně největším tahákem jsou Cruzová a Hayeková, ale o vtip také velká nouze není a nebýt těch hrdinských proslovů a tisíckrát použitých vět, tak bych neměl, co podstatného vytknout. Zajímavě (v dobrém smyslu) působila i přestřelka ve vlaku a zpomalené záběry - jinde by to bylo jak pěst na oko, ale sem to nějakým způsobem zapadlo.