Reklama

Reklama

Vo veľkomeste zavládne panika, chaos a zúfalstvo. Bez zjavných príčin začnú totiž obyvatelia slepnúť. Vláda okamžite zasiahne všetkých "infikovaných" izoluje v opustenom komplexe bývalej psychiatrickej liečebne s nevyhovujúcimi podmienkami. Slepých pribúda a vznikajú getá, ktorú však už čoskoro preplnené. Samozrejme, že zúfalú situáciu slepcov využívajú kriminálne živly, ktoré ich okrádajú aj o úbohé prídely jedla. Manželka lekára, ktorý oslepol ako jeden z prvých, má veľkú výhodu v tom, že hoci je izolovaná s ostatnými, vidí. Rozhodne sa to však zatajiť a spolu so siedmimi neznámymi vytvorí akúsi rodinu, ktorá sa pokúsi utiecť. Ale ako sa však bezbranná skupina ubráni pred pouličnými gangmi ťažkých kriminálnikov, ktorí už len završujú skazu ľudstva? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (316)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla zase hovadina! Některé filmové scény mne doslova vytáčely. Jako ta, když hlavní hrdinka jako jediná viděla a přesto si jde s ostatními ženami zasouložit. Přitom, je mohla odrovnat všechny a to levou zadní. Takže mi to připadalo spíše, jako když si šly nadržené ženské užívat. Jo a mimochodem, proč jako jediná viděla tam vůbec není vysvětleno a dokonce to ani nikoho nepřekvapovalo. Trapný film a ještě trapnější herecké obsazení..... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptické snímky už dnes nejsou, co bývaly. Buď v nich Brad Pitt v rozkouskovaném scénáři utíká před hordami usainboltovských zombíků, nebo se Laurence Fishburne snaží uzívanou půldruhou hodinu zahřát v rozsáhlé podzemní kolonii. Pusťte si raději atmosférickou pecku s Julianne Moore a Markem Ruffalo, v níž se hrstka lidí snaží přežít mezi agresivními slepci. Mysteriózní mrazivé překvápko roku 2008 by náročného diváka rozhodně zklamat nemělo. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozretí s odstupom asi piatich rokov sa mi len potvrdilo predchádzajúce sotva nadpriemerné hodnotenie. Napriek tomu, že Julianne Moore a Mark Ruffalo sú výborní herci, tu stvárnili podobné stereotypy, ako aj ostatné postavy, ktoré mali ukázať pravdivú, nie však objavnú myšlienku o krehkej morálke ľudí v extrémnej situácii. Zemité filtre a občasné sústredenie sa na detaily (miska pomarančov predtým a potom) neznegujú fakt, že ide o zdĺhavé prepracovanie sa ku záverečnému moralizovaniu na tému, ktorá divákovi už dávno predtým mala napadnúť, aj bez toho, aby bola vyslovená. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vše začne jako katastrofický thriller o záhadné epidemii při které lidé zničehonic oslepnou, (nebo spíše začnou vidět jen bílo) zvrtne se to na komorní drama o životě v izolaci a končí ve stylu zombie hororu (nebo to byly možná jen náznaky). Ve výsledku slušný snímek na jedno zhlédnutí, který neurazí, nenadchne, neuškodí a nezůstane v hlavě. Od tvůrce geniálního "Města bohů" jsem ale čekal trochu více. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

WHAT IS HAPPENING TO US REMINDS ME OF WHAT HAPPENED TO SAINT PAUL. PAUL USED TO KILL CHRISTIANS, PERSECUTE THEM, BUT THE LORD CAME TO HIM AND CONVERTED HIM, AND NOT ONLY CONVERTED HIM BUT BLINDED HIM.. Odhliadnuc od scenáristickych prešľapov je BLINDNESS absolútny zážitok pre všetky zmysly. Uchopiť ho malilinko inak, mohlo ísť o intenzívny pocit podobný CHILDREN OF MEN. IN MY DREAMS YOU ARE ALWAYS BEAUTIFUL. WELL, THAT´S WHY BLINDNESS IS A GIFT TO THE UGLY.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Slepý muž v podaní herca Yusuke Iseya nosí hodinky značky TAG Heuer Link. (dyfur)
  • Nápad zfilmovat Saramagův román dostal producent Niv Fichman v roce 1999, kdy spolu se scenáristou Donem McKellarem letěli na Kanárské ostrovy za Saramagou, požádat ho o práva na zfilmování. Jednou ze Saramagovych podmínek bylo, že se film nesmí odehrávat v žádných konkrétních zemích. (POMO)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama