Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Waititi je poslední dobou můj velký oblíbenec a proto jsem byl neskutečně zvědavý, jak naloží s takovou látkou.Musím přiznat, že vlastně jsem ve finále dost spokojený. Humor fungoval tam, kde fungovat měl a vážná rovina filmu, nesla i perfektní poselství a dala jasně najevo Taikovu myšlenku. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby to celé byla jedna velká satira, tak by to víc sedělo do Waititiho stylu, protože tohle odvětví zvládá fakt elegantně. Každopádně, hrozně příjemná záležitost, co má hloubku. You're not a Nazi, Jojo. You're a ten-year-old kid who likes dressing up in a funny uniform and wants to be part of a club.

plakát

Na nože (2019) 

Geniálních a originálních filmů vzniká poslední dobou hodně málo a díkybohu za tyhle vyjímky. Johnson několikrát ukázal, že je schopný vytvořit skvělou věc(ano i osmou epizodu) a tady to opět dokazuje. Obsazení Craiga jakožto hlavního vyšetřovatele naprosto sedlo ale pozadu nezůstávájí ani ostatní, jelikož jde vidět, že je to prostě hrozně baví. Film vás pohltí v první půlhodince a budete chtít stát Craigovi po boku a vyšetřovat s ním. Předvídat se samozřejmě dá, ale věřím že i tak dostanete na konci nečekané rozuzlení, které ještě je během filmu několikrát zamícháno. Obrovské překvapení. It's a weird case from the start. A case with a hole in the center. A donut.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Dostal jsem se k tomu před rokem naprostou náhodou a byl jsem neskutečně překvapen, jak dokonalá věc to je. Normální životy obyčejných teenagerů, kteří řeší sexuální problémy naprosto bez hranic a do toho vztahové problémy, které logicky vzniknou. Ve druhé sérii už se opět šlape na plyn a to celkové kouzlo se nevytratilo ani o píď ba naopak, jde se ještě víc do hloubky, řeší se vážnější témata ale pořád je to v jádru ta obrovská pecka a já jsem za to neskutečně rád. Asa Butterfield je hrozný sympaťák, Emma je stále na venek drsňačka a Ncuti je stále ten skvěle trhlý buddy. Tohle si ohromně sedlo po všech stránkách, počínaje old-schoolovým feelingem, perfektním soundtrackem až po celé herecké obsazení. Nemůžu se dočkat další série a za mě rozhodně jedna z nejlepších seriálových věcí současnosti. Sex doesn't make us whole.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

K tomuto univerzu jsem přičichl pár let zpátky s třetí hrou a od té doby jsem jeho velkým fanouškem. Knihy pomalu ale jistě doháním, ale v době sledování první série už jsem měl první dvě za sebou. Nemůžu se proto považovat za někoho, kdo by byl extrémně pohoršen a proto jsem neskutečně spokojený s tím, jak to dopadlo. Velký vliv na to bude mít i to, že jsem měl opravdu nízké očekávání a místy až obavy. Některé věci se tomu samozřejmě vytknout dají, ale mě ani jedna z nich nevadila tak, že by mi to zkazilo celkový zážitek. Cavill hraje Geralta naprosto fantasticky i přes minimum slov v některých pasážich, Yennefer byla velmi podceňovaná a nakonec z toho vylezla skvělá castingová volba a její origin story nebyl vůbec špatný. Místy to studiově opravdu působí, ale celková atmosféra vás i tak dokáže strhnout na svou stranu. Jsem opravdu rád, že tohle vzniklo, jelikož je to další vstupenka do nového fantasy světa pro ty, kteří to doposud neznali a budu jen rád, když Sapkowskeho svět nabere další fanoušky. Pro mě obrovsky příjemné překvapení a natěšeně vyhlížím druhou sérii.Na zkrácení chvil je tu Zaklínač 3. Toss a coin to your Witcher

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Něco takového tahle značka potřebovala. Parádní výpravu do světa Hvězdných válek bez opírání se o jakékoliv napomáhající berličky a pořádnou porci času na dávkování děje, což seriálový formát ideálně splňuje. Ačkoliv je pravda, že některé epizody byly dosti zdlouhavé, tak ve finálním výsledku to chápu, jelikož ta skládačka do sebe naprosto skvěle zapadla. Pascal bez Pascala to v pohodě táhne, ale je tu spoustu dalších skvěle napsaných postav a to nepočítám Baby Yodu, který to tak nějak ukradl většinově pro sebe. Jsem rozhodně zvědavý, jak se tohle rozvine dál a taky doufám ve více epizod pod taktovkou Waititiho, jelikož poslední díl byl prostě best of. Za mě určitě jedno z největších překvapení minulého roku a rozhodně řadím vysoko v mém žebříčku nejlepších seriálů. This is the way

plakát

Manželská historie (2019) 

Psychologický nářez, při jehož sledování se budete místama cítit fakt nepříjemně ale to je naopak silná stránka tohoto počinu. Je to jako sledovat opravdu životy lidí, kteří řeší naprosto reálnou situaci a jde vidět, že Johansson i Driver do toho dávají fakt všechno. Perfektní práce herců, perfektní scénář a perfektní poselství pro všechny, jelikož se to může stát komukoliv z nás. Jeden z nejsilnějších zážitků. Criminal lawyers see bad people at their best, divorce lawyers see good people at their worst

plakát

Last Christmas (2019) 

Skvělá atmosferická romantika s rozkošnou Emili Clarke, která perfektně sedla na nedělní první adventní večer. I'm busy, you're weird, good-bye!

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Jsem casual SW fanoušek, který k tomu přičichl až s osmou epizodou, takže je jasné, že se nemůžu cítit nějak pohoršen. Tím ale neříkám, že i tak mi to místama nepřišlo stupidní či děravé a otazníků bylo i tak víc, než dost. Každopádně finální dojem je i tak pozitivní a já si tu jízdu užil se vším všudy. Doufám, že teď bude nějakou dobu klid a pak se vrátí tahle sága v plné síle. Mezitím jdu pokračovat v Mandalorianovi a videoherním Fallen Orderu. This will be the final word in the story of Skywalker.

plakát

Joker (2019) 

Nejlepší a můj nejoblíbenější komiksový záporák v nejméně komiksovém filmu. Naprosto surová a temná cesta jedné vyhaslé existence, která se pak promění na člověka, který naprosto pohrdá veškerou společností a jde proti proudu. Před Joaquinem Phoenixem, musím smeknout svůj pomyslný klobouk, protože tuhle one-man show zvládl s absolutní grácií a stylem a bude si jí pamatovat opravdu každý. Taky do teď nechápu, jak tohle dokázal Todd Phillips dát dohromady, ale má můj obrovský respekt. Špinavé a brutální Gotham City, je tady vyobrazeno se vším důrazem na atmosféru, která pak jen podtrhuje Arthurovu osobnost a famózní temný soundtrack, tomu dodává pomyslnou třešničku. Cením taky veškeré pomrknutí a naváznost na DC univerzum. Mám rád Marvel, opravdu hodně, ale o takovém filmu si můžou zatím nechat jenom zdát, jelikož psychologický thriller do jejich tvorby a stylu pojetí, nemá šanci zapadnout. V DC mají hrozně silné postavy, jen je třeba je správně uchopit a naložit s nima správným směrem, tady se to povedlo naprosto perfektně. Kdyby to skončilo nějákým tím Oskarem, vůbec bych se nedivil. Naprostý masterpiece! My mother always tells me to smile and put on a happy face

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Za mě teda dost povedené a minimálně stejně tak, jako první část. Jelikož jsem se po prvním filmu, pustil do četby předlohy, tak jsem vlastně věděl do čeho jdu. A musím uznat, že až na pár drobností a mírných vynechávek, je to dosti věrné ve všech ohledech a to ani nemluvím o perfektně povedeném castingu na dospělé verze. Větší rozpočet bohůžel zapříčinil víc digipotvor, ale nějak mi to vyloženě nevadilo. Nakonec tedy citím uspokojení a naplněné očekávaní. This meeting of the Losers Club has officially begun.