Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Nejspíš tomu pomohlo mé opatrné očekávání po prvních ohlasech, jelikož já jsem dostal luxusní kouzelnickou nálož, kterou jsem opravdu nečekal. Rowlingová rozšiřuje své univerzum se vší grácií a ta temná atmosféra to jen podtrhuje. Ano, jelikož se ví o pěti filmech, je jasné že některé holt budou hlavně budovacího charakteru, což je přesně případ druhých zvířat, což může dost ovlivnit zážitek z filmu pro neznalce celého kouzelnického univerza. Pro fanoušky to ale vůbec není na škodu, ba právě naopak. Těch pomrkávání, referencí a náznaků na Potterovskou ságu je tam fakt požehnaně a já se jen usmíval blahem a spojoval si souvislosti. Mladý Brumbál mě naprosto překvapil a Jude Law se této role chopil perfektně. Depp svůj prostor využil na stodvacet procent a jsem dost zvědavý, kam se tohle všechno posune, jelikož konec vás prostě nenechá v klidu a očekávání na další díl jsou prostě velké. Nelze taky nezmínit Howardův soundtrack, který opět dokonale vystihuje hravost a pojetí tohoto univerza. Perfektní fan-service dílo, které startuje jednu další velkou éru a příslib dalších tří návštěv kouzelnického světa. Za mě hodně milé překvapení tohoto roku. The wizarding and non-wizarding worlds have been at peace for over a century. Grindelwald wants to see that peace destroyed.

plakát

Grinch (2018) 

Illumination se tohle prostě povedlo. Hlavní premisa je jasná, takže tam vážně nemůže nikdo čekat nějáký odklon od knižní předlohy. Hezky se na to kouká a řemeslně je to prostě zvládnuto dokonale a český dabing mi ve finále ani tak nevadil, ačkoliv si určitě jednou dám i originální znění. Ano, letos jeden z kandidátu na animák roku. Ukradnu jim Vánoce!

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Naprosto upřímný a osobitý film, který vás prostě nadchne ve všech směrech. Nejen, že Bradley Cooper opět potvrdil své herecké kvality ale ukázal taky, že je neskutečně schopný režisér. Sázka na Lady Gagu byla trefa do černého, jelikož je vážně sympatická a na zpěvačku zvládá herecké řemeslo až neskutečně skvěle a soundtrack který vytvořila, je prostě dechberoucí. Úžasný filmový zážitek, kterému přeji i nějákého toho Oscara. I just wanted to take another look at you.

plakát

Halloween (2018) 

Naprosto luxusní slasher, který si na nic nehraje a old-schoolový feeling z toho jde cítit na každém rohu. Jsem rád, že se tvůrci drželi originálu a nesklouzli k dnešnímu mainstreamu. Michael je nekompromisní, řeže vše co mu vleze do cesty a člověk prostě nikdy neví, odkud ten stalker opět vykoukne. Nadšení je rozhodně velké a doufám, že tohle je teprve jen začátek. He can speak. He just chooses not to..

plakát

Venom (2018) 

Nevím zda to bylo tím, že mé očekávání byly prakticky na bodu mrazu a první recenze tomu filmu celkem naložily kritiku, ale já jsem ze sálu odcházel dost spokojený. Ano, ten Rkový rating tam zatraceně chybí a neskutečně by filmu pomohl, ale i navzdory tomu to šlape jak má a pomrkává to na všechny fanoušky komiksu s tímto symbiontem. Hardy se s tím popasoval naprosto v pohodě a jako Eddie Brock byl uvěřitelný úplně normálně. Řekl bych, že je ten film dost podceňovaný a proto si nakonec zaslouží tu jednu hvězdu navíc. Eyes! Lungs! Pancreas! So many snacks, so little time!

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Po několika letech jsem byl na český film v kině a musím říct, že na to jak to má tu nejprozíravější zápletku a jednoduchou myšlenku, to byla hodně příjemná oddechovka na nedělní deštivé odpoledne. Navíc Anička Polívková je má favoritka, takže to hodnocení dost podtrhuje i ona. Lehčí nadprůměr, který se u nás dost často nevyprodukuje. Chci bejt ženskou na jeden den

plakát

Sestra (2018) 

Mé očekávání byly v podstatě na naprosté nule, jelikož veškeré ohlasy a recenze psaly o průseru jako blázen. Ve finále to ale asi pomohlo k tomu, že jsem s tímto filmem docela i spokojen. I přes některé dost wtf momenty a některé zase naprosto směšné, musím říct že jsem se bavil. Věřím, že kdyby to měl v rukou Wan, tak to dopadne podstatně líp. Rozhodně velký palec nahoru za lokalitu a samotné prostředí, jelikož tohle bylo naprosto atmosferické a perfektně to splnilo svůj účel. I'm afraid there is something very wrong with this place.

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

V Pixaru to prostě pořád umí a tahle rodinka prostě fantasticky baví i napodruhé. Ano, hlavní zápletka je naprosto předvídatelná ale ne natolik, aby to zkazilo celkový požitek z celého filmu. Jack-Jack se dostává se svýma schopnostma do popředí a všechno to prostě šlape tak jak se na pokračování sluší a patří. Za mě rozhodně důstojné a kvalitní navázání na perfektní první díl. A musím ještě smeknout poklonu krátkému filmečku před hlavním chodem, jelikož jsou čímdál víc originálnější a nápaditější. Rodičovství je hrdinský čin, Bobe

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Hotel Artemis, je přesně ten film o kterém vůbec nevypovídá jeho hodnocení. Já se odradit nenechal a šel jsem si udělat vlastní názor. Nevím zda to ty negativní ohlasy tak moc ovlivnily, ale já jsem naprosto spokojený s tím, co jsem dostal. První půlka funguje jako hodně dobrá seznamovačka a druhá část je prostě čísté zapadnutí dílků do sebe. Jodie Foster hraje svou roli Sestry fantasticky a celá partička lidí, obývající hotel má prostě něco do sebe a já bych si klidně dal i další porci tohoto luxusního thrilleru. Just another Wednesday.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Za mě teda určitě převládá spíš zklamání než nadšení, hlavně asi proto, že jsem měl dost velká očekávání, která mi zdejší chvála ještě umocnila. První polovina je naprosto fantastická a já se těšil, jak to v druhé půlce začně do sebe hezky zapadat. Ono sice začlo, ale ne asi tak, jak bych si představoval vůči první poloviny. A posledních patnáct minut už je vážně naprostý WTF k smíchu. Horory v kině navštěvuji jen takové, co vypadají že mají potenciál a nejsou jen o tom, dát tam milion lekaček, ale tohle bylo krapet šlápnutí vedle. She isn't gone.