Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (55)

plakát

Miláček (2012) 

Ačkoli se jedná o literární předlohu plnou potenciálu a spousty možností zpracování, nemohu se zbavit dojmu, že tvůrci zvolili jednu z těch horších možností. Děj působí zkratkovitým dojmem, který postrádá spojitou linii a staví na nepříliš zajímavých pasážích knihy. Obsazení se nedá vzhledem k předloze nedá mnoho vytknout, poměrně věrně kopíruje vzhled jednotlivých postav, který je často doplněn i dobrým hereckým výkonem (hlavně na ženské straně osazenstva). To se ovšem nedá říci o hlavním hrdinovi. Snad je to jen důsledek nepříliš duchaplného scénáře či záměru režiséra, ale rozhodně bych od něj očekávala více než pár přitroublých úsměvů ve stylu kolouška Bambiho a rádoby naštvaných výrazů, které celkově stahují hlavní postavu na úroveň epizodní role, která se filmem jen párkrát mihne.

plakát

Železná lady (2011) 

Poměrně jednotvárny a popisný film, který v celku nevyznívá příliš zajímavě. Je tu sice jistá snaha, dát čistě chronologicky popisnému tvaru mírný retrospektivní náhled střihy se současností, nicméně tato snaha (snad také díky režisérce) vyznívá do ztracena. Věřím, že život tak zajímavé osobnosti by se dal podat daleko zajímavějším způsobem, který by dokázal diváka vtáhnout do děje. Celý film zkrátka drží nad vodou skvělé masky a hlavně excelentní výkon Meryl Streep, který byl právem oceněn Akademií.

plakát

Poslední propadne peklu (1982) 

Pochmurný film na pomezí pohádky a dobového příběhu, který bez příkras líčí dobovou atmosféru dokonce doplněnou skvělým pohádkovým příběhem. Skvělá výprava držící se dobového tématu je doplněna skvělou režií. Zkrátka nezvyklá pohádka snad trochu připomínající Herze, ale právě díky tomu velice příjemná.

plakát

Marie Růžička (1994) (TV film) 

Ve své době typicky pojatá pohádka s lepší výpravou, ve které ovšem pokulhávají jak kostýmy tak i některé herecké výkony. Nicméně námět je vcelku poutavý, ale není to jen on, který dělá tuto pohádku zajímavou. Bohužel si ji pamatuji hlavně jako "prokletou pohádku", kterou provázela nejen řada "záhadných" okolností při natáčení na hradu Zvíkov ale také i následná tragická ztráta v podobě úmrtí hlavního hrdiny (Jiří Kuldan) a režiséra.

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Jedna z nejpovedenějších parodií které ani léta neubírají na kvalitě a zůstává zárukou, že se budete smát od začátku do konce. (Osobně doporučuji ještě trefnější slovenský dabing)

plakát

Avatar (2009) 

Typický trhák se všemi předpoklady uchvátit co nejvíce diváků, předvést nejnovější technologie ve zpracování obrazu a hlavně co nejvíc oslovit a vydělat. I přes všechny splněné předpoklady, který by film měly řadit k nezapomenutelným se nemohu ubránit dojmu, že ne všechny myšlenky a nápady ve filmu byly tak originální, za jaké je považují. I děj samotný je sice velice lákavý, avšak k hlubšímu oslovení diváka mi tam stále něco chybí. Snad je to dáno právě nálepkou kasovního trháku. Po grafické stránce musím ocenit brilantní zpracování, které umí uchvátit (zejména na velkém plátně a ve 3D). 3* za děj plus 1*navíc za skvělé technické a grafické zpracování.

plakát

Lékárníkových holka (1996) (seriál) 

Krásný nostalgický seriál, který svou kvalitou, humorem, či dramatičností nešokuje a neuchvacuje diváka, ale příjemným způsobem se mu vrývá do mysli prostřednictvím mnoha úsměvných momentům bez snahy o přílišné protahování děje či zbytečných scén. Stručné, krátké a neuvěřitelně kouzelné.

plakát

Leopardí žena (1938) 

Při prvním zhléhnutí snad trochu ztřeštěný děj, který vás nenechá ani na chvilku oddechnout. Nicméně právě neskutečně rychlý děl a smršť dialogů ( a samozřejmě nepřekonatelné herecké výkony) dělají z tohoto snímku geniální komedii, která se svým komediálním tématem vymyká běžnému snímku dané doby. Díky Bohu: to ho totiž činí skvěle nadčasovým

plakát

Dobrý den, paní Campbellová! (1968) 

Námět, který by se dal nejlépe přirovnat k o několik generací mladšímu filmu Mamma Mia!, ovšem bez všech zbytečných muzikálových a patosových okras a se svěžím humorem, který je sice ke konci filmu začíná pokulhávat, stejně jako scénář a poněkud chabé rozuzlení, nicméně však nabízí pohodovou zábavu. Zkrátka stará dobrá oddechovka jak má být. Dávám 3 a půl hvězdičky

plakát

Bílý medvědí král (1991) 

Skvělý námět jako by přímo vystřižený z jedné z knih od Dobšinského, který ačkoliv nabízí tolik možností na zajímavé zpracování, vybírá, ke své škodě, tu nejnudnější s tolika sklony k teatrálnosti. Je to škoda.