Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (361)

plakát

Čarodějnice (2020) 

Viděla jsem kdysi adaptaci té stejné knihy z roku 1990, a ta rozhodně stojí víc za skouknutí, než tohle. Většinu filmu jsem projela se 4x zrychlením. Na co přetáčet film, když se na něm moc žádné úpravy nedělají, jen celková kvalita upadá? Naprosto zbytečná produkce.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Tohle mě teda nebavilo. Jo, je super, že je tu netradičně hlavní hrdina asijského původu a konečně se taky v ultra americký kultuře dává větší prostor lidem s jiným kulturním původem. Ale, těch zbytečnejch speciálních efektů je tam až moc, příběh je až moc jednoduchý a celkově je to fakt přepatlanina.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Už jen ta scéna na motorce po zdi domu na začátku filmu… eyeroll…. A ten předvídatelný konec taky teda hvězdička dolů. Úplně to nenaplnilo svůj potenciál.

plakát

Duna (2021) 

Knihu jsem nečetla, hru jsem nehrála, ani jsem neviděla žádnou předchozí verzi. Proto mě teda docela v kině na konci filmu dost překvapilo, že to nemá konec, a bude další film.  Vizuálně je to pěkné, ale ten děj teda nic moc. Spoustu věcí jsem nepochopila, protože byly málo vysvětlené. A pak zas ke konci některé pasáže byly zas až nudně dlouhé. Kdyby z toho rovnou udělali třeba mini sérii na šest dílů, vyhovovalo by mi to víc. Takhle je to uspěchaný a smysl to moc nedává.

plakát

Klan Gucci (2021) 

Už chápu, proč “italský” přízvuk Lady Gaga byl často kritizován… opravdu zní spíš jako ruská štětka, než italská děvčica. Jinak celkově chápu zklamání rodiny Gucci, že je nikdo nekonzultoval a celé je to natočené bez jejich souhlasu, i Tom Ford to celé zkritizoval. Chápu, že to není dokumentární film, ale vzhledem k tomu, že tyhle události už spousta lidí zapomněla, tak si teď všichni budou myslet, že takhle to bylo a takhle se to stalo. Zvlášť, když na konci se na ten příběh navazuje tím, jaký bylo osud té které postavy. Celkově spíš zklamání.

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Prvotřídní dokument. Líbí se mi, že Simona oslovili a publikovali aspoň jeho odpověď. Jak příznačné. A taky jsou celým dokumentem použitý jeho autentický výpovědi. Aspoň se k nim mohl vyjádřit. Ale jen rozhodnutí. Jinak teda po shlédnutí je smutný, že když je podvodník chytřejší než policajti, tak i po ukradení takových sum si prostě dál žije v pohodě a přepychu, obklopený modelkami… Fakt smutný.

plakát

Sladké magnólie - Tíha slov (2022) (epizoda) 

První sérii si už nepamatuju. Copak to bylo taky takhle trapný? Ta do-nebe-volající nekonzistence v charakterech jednotlivých postav je dost otravná - třeba ta právnička - jednu chvíli je to důvěryhodně působící ženská, docela rozvážná - pak přijde scéna, kdy se jí někdo svěřuje a probírají osobní věci, a ona tomu člověku skáče do řeči, až ho docela překřikuje, ale úplně nevhodným způsobem. Nebo ta zrzka - taky jsou scény, kdy je dost empatická a vnímavá, a pak jsou scény, kdy fakt aby člověk u ní víc jak tři mozkový buňky pohledal. Zatím teda nic moc.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Po dokoukání druhé série jsem náhodou viděla i “making of”, ve kterým spoustu věcí vysvětlují, a dává mi to trochu teď víc smysl. Navíc podle toho “making of” to vypadá, že ta druhá série je fakt skvělá, ale ten výsledný sestřih je fakt nepovedenej. Nechápu, proč se tam třeba tak rozpovídávají a rozněžňují nad bílým baziliškem, kterýho v tom posledním díle jsou všeho všudy dvě vteřiny…. Kdyby těch dílů natočili o trochu víc a byl čas na trochu víc dialogů a vysvětlování některých věcí, udělali by líp.

plakát

Zaklínač - Kaer Morhen (2021) (epizoda) 

Knížky jsem nečetla, a teda po shlédnutí těhle pár dílů druhé série mě to ani neláká. Nejlepší je na tom ta vizuální stránka, na tom očividně nešetřili - udělat z Henry Cavilla docela ošklivýho člověka musela být fuška. Ale ty dialogy, předvídatelný děj a pak zase naprosto mnou nepochopený halucinace v lese - no očividně nejsem fanoušek a asi ze mě asi ani nebude.