Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Vzestup Želv Ninja (2018) (seriál) 

Za mě dobrý. A to říkám jako komiksovej fanda a člověk odkojenej klasickou devadesátkovou verzí. Vůbec mi nevadí změny, ba naopak. Vítám, že z Třísky není stereotypní nudnej patron z béčkovýho činskýho filmu ze 70. let, každá želva má trochu jinej charakter a je tu i víc akcentovanej název kterej začíná slovem Teenage. Původními želvami jsem žil, měli jsme i zbraně a barevný pásky. Když jsem teď po letech pouštel původní želvy nindža, trochu mě to zklamalo, že je to vlastně relativně nuda a že hlavním motorem je nostalgie. Dal jsem šanci poslední inkarnaci a i přes úvodní mírný šok, týkající se výrazně odlišné stylizace, mi to nepřijde vůbec špatný.

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Neobyčejný film o obyčejných věcech. Komorní drama o tom, jak jsme občas ztraceni nejen nejen ve světě venku, ale i uvnitř. Baví mě, jak se tyto dvě roviny střídají a doplňují a jsem rád, že to neskončilo prvoplánovým happyendem, kterej by zabil výslednou pointu.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Je tam spousta nesmyslnejch situací, kdy si říkáte: „Proboha proč?!“. Chybí mi tam motivace u spousty postav a Alicia pro mě prostě není Lara Croft, sorry.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Soukup je herec od přirození. Samohana se samomluvou, Hamlet bez Hamleta a paní, co obstará všechny vedlejší role... Jsem zvědavej, jak se k tomuto zločinu proti lidskosti postavil Rada pro televizní a rozhlasové vysílání...

plakát

Devátá brána (1999) 

No, jako námět to má skvělej, Depp jako Corso je taky většinou dost přesvědčivý, jen ten konec, proboha... Ten do toho hází vidle a mění relativně svižnej film na agónii čekání, ať už to skončí

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) odpad!

Tohle je teda řádnej prů*er! Už jen ten time gap. V době, kdy v Anglii vládla královna, byli Asterix s Obelixem už pár století pod drnem. Trapný fóry, šílenej scénář, slátanina dvou příběhů a naprostá degradace Asterixe jako takového.

plakát

Sushi z East Side (2014) 

První půle filmu připomíná průměrný studentský film, dokonce jsem ho podezříval, že oním opravdu je. Poměrně primitivní obrazové vyprávění dospívá k vrcholu prvoplánovitosti v momentě, kdy Juana voyersky kouká za výlohou sushi baru a mlsně se jakoby olízne, aby přeci ten tupý divák pochopil, že na to má chuť. Film je také z velké části vystavěn na stereotypech – otec je staromódní připrclík, který zná jen mexickou kuchyni a to je přece to nejlepší na světě. Samozřejmě až po stánku s ovocem, protože provozovat ušmudlanej stánek, kde prodáváte za dolar ušmudlanej igeliťák nakrájenýho ovoce je přece vrchol společenské prestiže. A když se bavíme o hlavní zápletce, je to vlastně parafráze na shaolinské filmy – v "chrámu" ji nechtějí, musí dělat podřadné práce a po zničujícím tréninku po večerech v soukromí jim to všem natře. A starý mačo, zaprděný japonský kápo ji nakonec pozve na skleničku a nechá ji sáhnout na svýho lososa. Ale jinak je to poměrně klidný a občas i zábavný film. Teda když od něj nic nečekáte. :)

plakát

Zakladatel (2016) 

Príma příběh o tom, jak životní troska, potomek českých emigrantů, se snaží ojebat lidi. V tomto případě dva pracovité a čestné bratry. Trochu se přiživit na jejich štěstíčku a když na to přijde, tak jim ty hrancle osolit tak, že ani nebudou vědět, jak se vlastně jmenujou. Inspirováno životem. Gad bles milk šejk end hepy míl s(h)račkou uvnitř...

plakát

Škola hada (1978) 

Nevěřil jsem, že něco takovýho napíšu, ale ten soundtrack je skvělej! A old school kung-fu jakbysmet.