Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Kocour Bob (2016) 

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne.

plakát

Lion (2016) 

Příběh se mi líbil moc, ale k filmu samotnému už mám bohužel plno výhrad. Pokud vezmu film jako celek, tak bohužel nedrží pohromadě, nějaké pasáže jsou skvělé, u jiných jsem ale usínal nudou (především v druhé polovině). Druhá půlka by si zasloužila trochu kvalitnější scénář i lepší režii, protože se kolikrát zbytečně vlekla - místo toho, aby gradovala. Závěr filmu se vás každopádně jistě dotkne, dokonce jsem po něm přemýšlel o 4*, ale ne, za mě jsou to silné 3*... :)

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Všechno tady už tak nějak bylo řečeno a asi se budu opakovat - The Edge of Seventeen je prostě super oddychovka, která "jen tak" plyne, ale po celou dobu baví. Možná by snímku prospěla nepatrně větší ambicióznost, ovšem pokud hledáte fajn snímek pro klidný večer, berte to všemi deseti, už dlouho jsem neviděl takovou mega pohodovku.

plakát

Místo u moře (2016) 

Slasher to tentokrát v podstatě napsal za mě, s tím rozdílem, že jsem naopak filmu poměrně věřil. Ale v případě těchto nezávislých komorních dramat (údajně geniální ve všem), už nemůžu brát opěvující ohlasy asi tak moc vážně. Já teda třeba absolutně nechápu, co kdo tímle filmem chtěl říct a proč se rozhodl mě 137 minut unudit k smrti. Takže díky, ale příště beru snad i radši lístek na balet nebo operu.

plakát

Psí poslání (2017) 

Uf, tak takovou citovou vydíračku už teda sakra dlouho nepamatuju. Nutno ale říct, že nejde o žádný kýč, jak by se to mohlo zdát po těch podprůměrných ohlasech z USA (jsem ale přesvědčený o tom, že to zapříčilo i zveřejněné video ze zákulisí). Neříkám, že je to filmařsky nějak mega výrazné a že není občas scénář lehce vyumělkovaný, ale rozhodně bych tomu nedal 40 % jak nějakému béčkovému rodinnému TV filmu. Mně se to naopak moc líbilo, byl to samozřejmě doják jak prase, brečelo celé kino... no dobrá, i já jsem měl párkrát co dělat, abych se tam hystericky nerozbulel hihi... :)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Film chtěl být za každou cenu tak strašně moc "creepy", že tak trochu zapomněl na sílu svého námětu a dost často to nepříjemně přepískl - ať už v podobě divných "cool vtípků" či fantasmagorie (takže ve výsledku vlastně není ani tak creepy, jak asi zamýšlel). Scénář byl prostě místy trochu pitomej a směšnej a párkrát se dostavila i nuda a nezájem. Ale je mi jasné, proč to mnozí budou vychvalovat do nebes (a tleskat na předpremiérách), ovšem mě tenhle rádoby psycho horor teda neoslovil (ačkoli tam pár slibných momentů určitě bylo a nějaké ty filmařské kvality to má také). Za mě mezi 2 a 3*, ale tak budu trochu objektivní, že jo.

plakát

Zpívej (2016) 

Musím říct, že jsem čekal mnohem větší pecku. Není to špatné, ovšem je to příliš dětské (víc než by muselo být) a humor šel tím pádem zcela mimo mě. Doufal jsem, že to bude více parodovat talentové soutěže a že se to tak nějak celkově více odváže, ale o tom nemůže být ani řeč. Škoda, výsledek je poměrně tuctový, ačkoli potenciál byl obrovský.

plakát

La La Land (2016) 

Filmařsky skvělý film, který mě však osobně naprosto nezasáhl. Čekal jsem o hodně víc a upřímně vůbec nechápu, proč se snímek vychvaluje až do nebes a dělá se z něj pomalu TOP pecka desetiletí. Whiplash si mě získal tisíckrát víc, tak snad příště...

plakát

Pasažéři (2016) 

Ona to byla už od začátku tak trochu krávovina, ale nutno říct, že poměrně zábavná a svým způsobem mě po většinu stopáže bavila. Čím víc se to ale blížilo ke konci, tím víc to bylo pitomější... Snímku hlavně podráží nohy zbytečná překombinovanost a nevyhraněnost (chytré sci-fi, akce, romantika nebo co sakra?). Někdy si ze sebe dělá srandu, jindy je vážný jak nevím co. Námět byl fajn, ale nemyslím si, že to byl nějak šťastně využitý potenciál. Bral bych to spíš jako komornější romantické sci-fi. Výhrady mám trochu i k hereckému výkonu Jennifer Lawrence - role ji imho nesedla, ale na druhou stranu vzájemná chemie mezi herci celkem fungovala. Vizuálně zajímavé... Celkově prostě rozporuplný pocit. Nemyslím si, že červená barva se tu dlouho ohřeje. 60 %

plakát

Neerja (2016) 

Na Neerju jsem se díval pozdě v noci, ale snímek mě naprosto vtáhl do děje, byl jsem pořád v napětí. Po skončení filmu mi bylo fakt smutno - až se mi z toho všeho chtělo brečet, emočně mě to dostalo fakt na 100 %. Musím ale říct, že mě snímek překvapil i svými filmařskými kvalitami, od Indie jsem takhle slušné zpracování nečekal. Celkově opravdu extrémně silná nálož, dost mě mrzí, že se takto zajímavý film nedostane více mezi lidi, určitě by si zasloužil mnohem větší pozornost.