Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (259)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Báchorka o tom, ako sa chlapček stratil a potom si vygooglil cestu domov. Akurát mu to trvalo niekoľko rokov, hoci na základe toho, čo si pamätal, a čo nakoniec na internete našiel, mu to malo trvať možno tak 20 minút (keď už mal k dispozícii Google Earth). Aj napriek tomu je to výborný film, pretože aj s takým chabým príbehom sa dá rozprávať veľký epos. Výborná réžia, veľmi dobrí herci, na konci dojáčik. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Opět poutavý příběh s cíle vyronit nějakou tu slzičku. Celý příběh vypráví o chlapci z nejchudší vrstvy, který ztratí svojí rodinu, aby ji po dvaceti pěti letech opět nalezl. V první části sledujeme roztomilého dětského hrdinu, který ztracený putuje železnicí a osud mu zařídí pestrou kličkovanou. Sociální problematika, podmínky panující v Indii, která ve snímku zachycují, už tolik nedokáže zasáhnout, neboť film hodně připomíná kopírku Milionáře z chatrče. Ve druhé polovině hrdina stárne a jde o zachycení etapy, důležitých okamžiků, které spějí k dojemnému závěru. Velmi kladnou stránkou jsou výkony herců, nevyjímaje ve vedlejších rolích, kde exceluje Nicole Kidman. Film se podařilo natočit s velkou precizností, byť si nejsem úplně jistý, zda byl koncept slepených částí nejlépe zvolený. První polovina celistvostí určitě lepší, ve druhé se příliš přeskakuje časovou osou a každá část nedostává takový prostor, aby dokázala strhnout na plné obrátky. I tak se jedná o pěkně příběh, který asi každého zasáhne, ale letošní doják číslo jedna to nepřekonalo.......7/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je úplne úžasná, pre nás Európanov zaujímavo špinavá, plná krásnych exteriérov i pohľadov do života bežných, prevažne chudobných ľudí v Indii. Musím pochváliť castig, malý Saroo je vážne roztomilý chlapec a dlho si budem pamätať jeho nočné blúdenie opusteným vlakom, kde tenkým vláskom volá meno svojho brata: "Guduu." Potešila ma i nezvyčajne civilná N. Kidman v zaujímavej roli, v akej sme ju ešte nevideli. Hudba je výborná, zvlášť na mňa zapôsobila v záverečnej scéne hľadania domova cez Google Earth na notebooku. Hudba v tej scéne nemá nejaký výrazný motív , ale napriek tomu bola veľmi účinná. Druhá polovica filmu trochu stratila tempo, ale dojímavý záver to opäť zdvihol. Výborne zapadli i skutočné zábery v úplnom závere filmu. 80%. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Verím tomu čo som práve videla a neverím tým cynickým komentárom a bodovaniu. Ako veľmi sme už zhýčkaný a rozmaznaný touto chorou civilizáciou, že už nenájdeme ani trochu súcitu a pochopenia a viery v dobré konce. Samozrejme, že si títo chytráci, hodnotiaci za tri a menej, nedokážu nič podobného predstaviť, žijúci vo svojom sterilnom, umelom svete medzi štyrmi stenami, počítačmi, svojimi kinami, reštauráciami s rýchlym občerstvením, školami a barmi. Možno si všetci tí veľkí odborníci na životnú realitu o mne budú myslieť, že som naivná husička, ale ja verím tomu čo som videla a zanechalo to vo mne veľmi hlboký dojem. Rozhodne a jednoznačne jeden z najlepších filmov o ľudskom osude a taktiež jeden z najkrutejších a zároveň s najlepším koncom. Prosím viac takýchto a menej amerických sračiek o nepremožiteľných agentoch FBI, alebo teeneagerovských upírskych zlátanín a podobne... Absolútne vynikajúci detský herec a prvá tretina neskutočne emotívna a taktiež aj záver. Videla som už toľko nezmyslov, že ten rozdiel poznám a preto tento film vrelo doporučujem! ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dev Patel ani jinak neumí, než se neustále někde ztrácet a pak pátrat ve vzpomínkách a na nich stavět děj. Bohužel tady staví kýčovitě, rozvlekle a především nudně. Průměr zachraňuje první část se ztraceným Sarooem, který je sympaticky bezprostřední a přirozený, tohle přesně po konci této části mizí - Dev Patel se vynoří a jde to do kopru. Nemůžu ale říci škoda, protože tohle evidentně dojit slzy a festivalové ceny chtělo za každou cenu a takové filmy nemám rád. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Príbehu Saroo Brierleyho sa venovali v televíznej relácii 60 Minutes Special a tiež sa objavil v reklame na Googli, propagujúcej funkciu Google Earth. (Da_reba)
  • Aby si Priyanka Bose (Kamla) osvojila svou postavu, odjela do Madhya Pradesh, aby se setkala s Kamlou Munshi, matkou, na které byla její postava založena: „Moje otázky byly základní a jen tím, že jsem se s ní setkala, jsem mohla říct, jak těžký byl její život. Klekla jsem si na kolena, objala ji a poděkoval jí za její odvahu.“ Při setkání s Munshi jí bylo řečeno, že byla mnoha vesničany v malém městě po léta prohlášena za blázna, protože se nikdy nevzdala naděje, že se její syn jednoho dne vrátí. (veronikajel)
  • Skutočná rodina Brierleyovcov navštívila filmovanie, ktoré sa odohrávalo v Tasmánii. (Da_reba)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama