Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Už dlouho jsem neviděl tak civilní životopisný film, který by nenudil ani na minutu, nebyl přehnaně sentimentální, ale přesto po sobě zanechal silný zážitek. Opravdu výborný snímek, kterému nemám co vytknout, filmařsky je samozřejmě precizní po všech stránkách (věřím i v nějakého Oscara).

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Seriálu nejde nic moc vytknout, mně osobně jen šíleně mrzela ta uspěchanost. Takový námět by se dal rozvinout klidně do tří řad po dvaceti dílech - více by se dalo pohrát s dějem, postavami apod. Jako ano, líbilo se mi to, ale myslím, že to mělo potenciál mnohem mnohem větší.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Letošní rok zatím nabízí až překvapivě skvělé horory. Nejprve V zajetí démonů 2, poté Zhasni a zemřeš a nyní další slušných 5* pro Smrt ve tmě. Sice to ke konci začíná trochu drhnout (lehká přeplácanost ve scénáři), ale jinak skvěle napsané postavy (aneb komu vlastně fandit), výborné filmařské kvality a naprostá pecka v budování atmosféry.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

No teda raz dva tři smích. U traileru jsem se sice smál, ale u filmu trpěl. Občas se alespoň objeví zábavný záblesk (hlavně na začátku a na konci), každopádně jako celek je to neskutečně trapná hovadina. A to fakt nejsem nějaký zarputilec, kterého pohoršuje nekorektní humor, ale abych se smál stokrát stejným vtipům (pořád dokola sprostá slova, "vtipy" o drogách atd.) to zase ne. Doslova zmařený potenciál. Ale je mi úplně jasné, že někdo tuhle rádoby "wow cool sprostá blbost" bude opěvovat a obhajovat do nekonečna... :)

plakát

Matky na tahu (2016) 

Trailer mě nezaujal a fakt jsem byl téměř přesvědčený, že půjde o nevtipné klišé, které tu neuvidí červenou barvu ani z vlaku... No a nakonec jsem se řezal smíchy v kině jako nikdy a místy se mi i chtělo zvednout ze židle a zařvat něco ve stylu "yeeeeea fuckin' bitch!"... :D No, co Vám budu, prostě absurdní úlet jak blázen, záměrná přehnanost až sebeparodie a blbej styl humoru - přesně tak, jak miluju. Snad bych se nebál příště ještě víc odvázat a vyhnout se hlušším místům, ale většinu stopáže jsem se bavil prostě královsky. Nevím, jak se zapnutým mozkem, ale s vypnutým určitě 5*.

plakát

Mělčiny (2016) 

Velmi, velmi slabé čtyři hvězdy, ale když jsem tak přemýšlel, co bych vlastně od podobného filmu chtěl více, moc odpovědí mě nenapadlo. Po traileru jsem nečekal prakticky nic (jen mega přehnanost), takže mě snímek fakt mile překvapil - dokázal si vybudovat celkem slušnou atmosféru, byl napínavý, nepříjemný a celkem dost svižný. Filmařsky nadprůměr (fajn Blake, režie, střih, hudba). Největší mínus je debilní finále, ačkoli zpětně si říkám, že tam bylo lehce blbých momentů asi i víc. Samozřejmě je to jednohubka na jedno použití, ke které není důvod se někdy znovu vracet, nicméně jsem se bavil a v rámci žánru se mi to líbilo.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Ježiš marja, tak s modrou barvou běžte někam! :) Za mě NAPROSTÁ spokojenost, příběh sice není nejoriginálnější, ale moc se mi líbilo jak vtipně snímek dokázal zachytit chování zvířat a jak zábavný byl v detailech (skvělé střihy). Smál jsem se asi stokrát a debilně usmíval asi dvěstěkrát. PS. Zootropolis miluju, ale srovnávat ho s tímto filmem mi přijde mimo, je to úplně něco jiného.

plakát

Spare Parts (2015) 

Ukázkově nezajímavé, nudné a přitažené za vlasy.

plakát

Noc v New Yorku (2014) 

Film, který si hraje na hroznou realitu, ale nevěřil jsem mu skoro nic. A to mě neba.